Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KADIN KÜLTÜR EVLERİ

Aslında bu köşe yazımız günler önce yayınlanacaktı. Ancak gazeteniz Kocatepe’deki gündem ve trafik yoğunluğu bizim yazıların bazen geri planda kalmasını gerektirebiliyor. Gazeteniz Kocatepe’nin köşe yazarları ailesinde bulunan birbirinden değerli dostların yazılarına öncelik vermek amacıyla bazen bu köşeden feragat edebiliyoruz. Seve seve… Hemen hemen her siyasi görüşten, toplumun her kesiminden isimlerin görüşlerinin siz değerli Kocatepe okurlarına ulaşıyor olması, bu yazıların arşivlere giriyor olması bizim yazılarımızın yayınlanmasından daha önemli geliyor bize çünkü…
***
Gecikmenin izahını böyle yaptıktan sonra Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in ilimiz ve ülkemiz adına büyük önem verdiği Kadın Kültür Evleri Projesi’ne dikkatlerinizi çekmek isterim.
Afyonkarahisar Valiliği görevine başladığı günden itibaren “süper enerjik”, “alışılmışın dışında” ve “mesai tanımaz” özellikleri ile kendini gösteren Sayın Vali Gökmen Çiçek proje bazlı çalışmalara da önem veren bir yönetici. Bu bağlamda adeta üzerine titrediği bir projesi var: Kadın Kültür Evleri Projesi.
Vali Gökmen Çiçek’in eşleri hanımefendi Sümeyra Çiçek de bu projeye tüm benliğiyle katkı sunmaya çalışıyorlar. Vali Gökmen Çiçek kendisi gibi uzman ve çalışma şevkiyle dolu bir ekibe sahip olma şansına sahip olduğu gibi, çalışmalarında, özellikle de bu projesinde eşinin desteğini de arkasına alarak azim ve enerjisine çarpan etkisi uyguluyor adeta.
Afyonkarahisarlılar olarak bizler bu projenin detaylarını ve önemini çok fazla kavrayabilmiş değiliz henüz. Çünkü çok detaylı, özgün ve yeni bir çalışma. Önümüzdeki dönemde tüm Türkiye’ye örnek olabilecek niteliklere haiz. Ancak önce Afyonkarahisar’da başarıya ulaşması, bunun için de Afyonkarahisar’ın bu çalışmaya sahip çıkması gerekiyor.
İlçelerimizde Kaymakamlıklar tarafından büyük bir emek ve hızla başlanan Kadın Kültür Evleri çalışmalarına Afyonkarahisar Valiliği hem maddi hem de manevi destek veriyor. Yaklaşık 6 ilçemizde bu proje hayata geçti…
“Erkeklerin, vakit geçirecek, sosyalleşecek, eşiyle dostuyla hasbihal edecek, sohbet, muhabbet, bilgilenme, haberdar olma ihtiyaçlarını giderecek oldukça fazla imkanları var. Fakat kadınlarımız maalesef bu imkanlardan mahrum. Özellikle kırsal yörelerde kadınlarımızın bilgiye, sosyalleşmeye, eğitime ihtiyacı var” diyor Sayın Vali Gökmen Çiçek.
Ve ekliyor: “Kadınlarımız, bu evlerde hem sağlanan imkanlardan faydalanacak, hem de kendilerini geliştirecek. Göreceksiniz Kadın Kültür Evleri’nden birbiri ardına başarı haberleri alacağız”
“Anne, eğitimli, bilinçli, bilgili olursa çocuklarımız da o derece başarılı olur. Çünkü çocuklarımızı anneler eğitiyor” diyen Vali Gökmen Çiçek, “Bu proje kapsamında kadınlarımız tarih eğitiminden, çocuk bakımına, sağlıktan, diksiyona kadar hemen hemen her alanda bilgi sahibi olacaklar. Şimdiden açılan Kadın Kültür Evlerimizin büyük ilgi görüyor olması beni hem sevindiriyor, hem umutlandırıyor” diyerek projeye olan inancını ifade ediyor.
Tek endişesi bu çalışmaların amacına ulaşamaması, yarım kalması Vali Çiçek’in. Afyonkarahisar halkı, özellikle kadınlarımız sahip çıkmazsa hedeflerin tutturulamayacağının farkında Vali Bey.
Bu güzel niyetlerin, çekilen emeklerin, gösterilen çabaların amacına ulaşamaması halinde ya da “Amaan işte bir şeyler yapılıyor” gözüyle bakılmamasını dileyen Vali Gökmen Çiçek tüm Afyonkarahisarlılar’a sesleniyor: “Kadın Kültür Evleri siz sahip çıkmazsanız yaşayamaz!” diyor.
Biz de Vali Gökmen Çiçek’in bu çağrısını tekrarlıyor. Afyonkarahisarlılar olarak bizlerin, analarımızın, bacılarımızın, kadınlarımızın ülke kalkınmasında bir basamak daha öteye geçmesi anlamına gelen Kadın Kültür Evleri’ne destek olunmasını diliyoruz. Herkesten, hepimizden…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER