Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Kültür Evleri Akademik Çalışma Grubu ilk toplantısını yaptı

Kadın Kültür Evleri Akademik Çalışma Grubu ilk toplantısını yaptı

Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda kent genelinde kurulan ve yaygınlaştırılan Kadın Kültür Evleri bünyesinde oluşturulan “Akademik Çalışma Grubu” ilk toplantısını gerçekleştirdi

 

Afyonkarahisar Sağlım Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Filiz Özden Yılmaz moderatörlüğünde çevrimiçi olarak düzenlenen toplantıya Kadın Kültür Evleri Proje Ekibinden Süleyman Dönmez ve İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Nihan Yerlikaya ile çalışma grubu üyesi AFSÜ akademisyenleri katıldı.
KONU HAVUZU OLUŞTURULACAK
Afyonkarahisar genelinde kadınların en fazla ve acil ihtiyaç duydukları konularda eğitimler verilmesi hususunda görüş birliğine varılan toplantıda hâli hazırda Sandıklı, Şuhut, Çobanlar ve Sultandağı ilçelerinde faaliyetlerine başlayan Kadın Kültür Evlerinin eğitim misyonunu tam anlamıyla yerine getirebilmesi için bir konu havuzu oluşturulması ve belirlenecek konuların sistematik olarak işlenmesi kararlaştırıldı.
Çalışma Grubu üyesi akademisyenlerinin alanlarıyla ilgili konu önerilerini dile getirdiği ve sahadaki gözlemlerine ilişkin deneyimlerini paylaştığı toplantıda, 2020 sonuna kadar toplam 10 adet Kadın Kültür Evinin açılmasının planlandığı belirtilerek, ilgili paydaşlarla işbirliği çerçevesinde temelleri sağlam atılmış bir eğitim programının uygulanmasının gerektiği ifade edildi.
Kadın Kültür Evleri Akademik Çalışma Grubu toplantısına şu akademisyenler katıldı: “AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Bükülmez, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadriye Avcı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Özlem Kayacık Günday, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Zeynep Akkoyun, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nazlı Şensoy ve Dr. Gamze Dur, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Hacer Gizem Gerçek, AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Özge Özütürk ve Dr. Nergiz Rona, AFSÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nurnehir Baltacı, AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cahide Çevik, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ayten Küçük, Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Kevser Pamuk, Bolvadin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Merve Akpınar Yılmaz.” >> Kocatepe Haber Merkezi