• Haberler
  • Genel
  • Kadın hakları mücadelesi sürecek – Kocatepe Gazetesi

Kadın hakları mücadelesi sürecek – Kocatepe Gazetesi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önem taşıdığını, kadın hakları konusundaki mücadelenin süreceğini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla [&hellip]

Kadın hakları mücadelesi sürecek

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önem taşıdığını, kadın hakları konusundaki mücadelenin süreceğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yaptı.
ÖRGÜTLÜ
BİRLİKTELİK ZORUNLU
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe, kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olaylarının artarak devam etiğinden yakında. Kadınların hiç bir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında olduğunu belirten İntepe; “Geçen yıl 237 kadın öldürüldü. Bu yılın ilk 10 ayında bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.” dedi.
MARUZ KALINAN SÖMÜRÜ AYNI
Baskı ve şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını, karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesinin zorunlu olduğunu savunan İntepe şöyle konuştu: ” Her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; mücadelenin topyekûn, örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor. Kadınların evde, sokakta yada çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarına rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme