• Haberler
  • Gündem
  • Kadın girişimcilere plaket verildi – Kocatepe Gazetesi

Kadın girişimcilere plaket verildi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Yönetim Kurulu Üyeleri 10 Mart Cuma akşamı kadın girişimciler ve kadın siyasilerle bir araya geldi. Programda iş hayatına yeni adım atan girişimci kadınlara plaket verildi.KADIN ERKEK EL ELE YÜRÜMELİKadın Girişimciler Kurulu (KGK) Yönetim Kurulu Başkanı Berna Göçmen Tokman, konuklara hitaben yaptığı konuşmada, geçmiş 8 Mart [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Yönetim Kurulu Üyeleri 10 Mart Cuma akşamı kadın girişimciler ve kadın siyasilerle bir araya geldi. Programda iş hayatına yeni adım atan girişimci kadınlara plaket verildi.
KADIN ERKEK EL ELE YÜRÜMELİ
Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Yönetim Kurulu Başkanı Berna Göçmen Tokman, konuklara hitaben yaptığı konuşmada, geçmiş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kadınların kendi gücüne sahip çıkması gerektiğini dile getiren Tokman; “Toplumların daha iyi bir seviyeye gelmesi için kadınların kendi gücüne sahip çıkması lazım. Bunun içinde farkındalık önemli. Daha güçlü bir Türkiye için, erkek ve kadın birbirlerini tamamlamaları ve karşılıklı saygı ile el ele ilerlemeleri gerekiyor. Bizde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak, ülkemizde ki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
ORANLAR KADINLARIN
LEHİNE DEĞİŞMELİ
Özellikle son 5 yılda kadınların sahip olduğu işletme sayısında atış olduğunu ifade eden Berna Göçmen Tokman, yaşam standartları ve çalışma motivasyonun yükselip sunulan imkânların, kazançların arttırılması gerektiğine değindi. OECD’nin son verisine göre Türkiye’de kadınların günde 6 saat ev işleriyle meşgul olduklarını aktaran Tokman; “Çocuk, temizlik, bulaşık, yemeğe ayrılan zamanda kadınlarımız maalesef diğer ülkelere göre birinci sırada yer alıyor. Çalışan kadınlarda ise, başka bir adaletsizlik göze çarpıyor. Yine OECD araştırmalarına göre kadın-erkek ücret eşitsizliğinde de Türkiye ilk sıralarda yer alıyor ve kadınlar aynı işi yaptıkları erkek meslektaşlarına göre yüzde 20,1 daha az kazanıyor. Bu oranların kadınların lehine artırılması için hepimizin gerekeni yapması lazım. Biz TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak her türlü adımı atmaya hazırız. Tüm iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından da aynı desteği bekliyoruz” diye konuştu.
KADIN ELİ DEĞMEDEN OLMAZ
Yeryüzünü güzelleştiren ve yaşanır hale getiren kadınların, aydınlık yarınlara yürürken en büyük güç olduğuna vurgu yapan Tokman; “Türk iş dünyası, kadının rolüne her zaman inanmıştır. Kadının eli değmeden ekonomileri büyütmek imkânsızdır. Bu yüzden TOBB bünyesinde kurulan Kadın Girişimciler Kurulu’na çok önemli görevler düşüyor. Çünkü dünyanın en büyük ekonomileri arasına gireceksek, bunu ancak ekonomiye kadın eli değdiğinde yapabiliriz. Biliyoruz ki kadınlarımız öyle bir yüreğe ve güce sahipler ki, evi de yönetirler, iş yerini de, anneliği de becerirler, kariyeri de. Kadınlara şiddet olaylarının son bulduğu, kadınların ekonomide ve toplumsal yaşamda çok daha aktif rol aldığı bir dünya istiyoruz. Kadınlarımızın yönetimin ve ekonominin her aşamasında daha çok temsil edildiği, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilincin oluştuğu bir dünya da yaşamak umuduyla, tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.
GİRİŞİMCİ RUH ÖNEMLİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, tüm kadınların üretken olduklarını, bir araya geldiği kadınların üretim alanlarının çok farklı olduğunu kaydetti. Girişimci kadınlarla birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Özkal; “Destek alarak farklı bir ruhla girişimcilikte bulunan hemcinslerimi özellikle tebrik ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü ayrı ayrı kutluyorum. Sohbet kısmında ticaret, iş hayatı ve kadın olmak, yaşanan zorlukları paylaşacağımızı, bizim yapabileceklerimiz konusunda daha derin sohbet edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
KADIN TEMSİL ORANI DÜŞÜK
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal konuşmasına, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Daha iyi şartlarda bir Türkiye’de Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamayı dileyen Köksal şöyle konuştu: “Bu yıl 8 Mart’ta seçim bölgemde alandaydım. Emekçi kadınlarımızla beraberdik. Onları ve sıkıntılarını dinledim. Bizler toplum için örnek teşkil eden kadınlarız. Bunu biliyorum ama dışarıda da yaşayan bir Türkiye var. Bu yaşayan Türkiye’de çalışan her üç kadından biri tarımsal alanda çalışıyor. Tarımsal alanda çalışan kadınların yüzde 65’i sosyal güvenceden mahrum olarak çalışıyor. Bence onlar için bir şeyler yapmalı ve onlar için mücadele etmeliyiz. Hala daha temsil konusunda sıkıntılarımız var. Yerel yönetimlerde ki temsiliyet oranımız çok düşük. Mecliste belki Afyon açısından şanslıyız. Beşte iki durumdayız. Ama Türkiye genelinde yüzde 14,73 oranında kadın olarak temsil oranına sahibiz. Bu yeterli bir temsil değil. Çünkü 1934 yılında birçok batılı devletten önce seçme ve seçilme hakkını kazanan Türk kadınının çok daha ileride bir temsil oranına sahip olması gerektiğini düşünüyorum” Program kendi işyerlerini açan; Şenay Uyan, Emine Bangir, Hanife Lüleci, Nuray Çelik, Mine Özsoy, Şerife Özçam’a plaket verilmesiyle devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme