• Haberler
  • Genel
  • Kadın girişimciler Afyon’u tanıttı – Kocatepe Gazetesi

Kadın girişimciler Afyon’u tanıttı – Kocatepe Gazetesi

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi tarafından 󈭁 İlde 81 Topuk Projesi” adıyla düzenlenen programa Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu üyeleride katıldı İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi tarafından 󈭁 İlde 81 Topuk Projesi” adıyla düzenlenen İzmir Ticaret Odası İş Kadınları İş Platformu, Türkiye’nin çok sayıda ilinin yanısıra komşu ülke Yunanistan’ın Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı [&hellip]

Kadın girişimciler Afyon'u tanıttı

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi tarafından “81 İlde 81 Topuk Projesi” adıyla düzenlenen programa Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu üyeleride katıldı

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi tarafından “81 İlde 81 Topuk Projesi” adıyla düzenlenen İzmir Ticaret Odası İş Kadınları İş Platformu, Türkiye’nin çok sayıda ilinin yanısıra komşu ülke Yunanistan’ın Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı Yorgos Yorgulis ve iş kadınlarını buluşturdu.
“TÜM TÜRKİYE’YE YAYILDI”
“81 İlde 81 Topuk Projesi” adı altında düzenlenen platforma Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart ve üyelerden Şule Çamdere ve Ayşegül İşbilir katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı, İzmirli iş kadınlarını bir araya getirerek aralarındaki dayanışma ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan platformun, 2012 yılında başlayan “81 İlde 81 Topuk Projesi” ile tüm Türkiye’ye yayılmaya başladığını vurguladı.
“TİCARİ BAĞLANTILAR KURULDU”
Amaçlarının Edirne’den Ardahan’a kadar bütün illerdeki kadınlar arasında ticari bağlantılar oluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Nardalı, “
“İş kadınlarının başta iş dünyası olmak üzere ülkemizin tüm platformlarında daha aktif ve daha güçlü yer almaları için ülkemizdeki tüm iş kadınları ile beraber gerçekleştirilen ’81 İlde 81 Topuk Projesi’ bugün çok önemli bir noktaya geldi. Türkiye’deki tüm işkadınlarına ulaşarak iş kadınlarının sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan işbirliği oluşturmayı amaçlayan proje, Edirne’den Ardahan’a kadar bütün illerdeki kadınlar arasında ticari bağlantılar oluşmasını sağladı” diye konuştu.
“KADIN DAYANIŞMASI ARTTI”
Bu seneki platform için ayrı bir heyecanlarının olduğunu vurgulayan Nardalı, “Türkiye’nin her yerinden iş kadınlarımız, yeni ortaklıklar ve işbirlikleri yaparken kadın dayanışmasını da arttırdılar. Platformumuzun iş kadınlarımıza ve iş dünyasına bol kazanç, başarı ve her alanda eşitlik yönünde güç getireceği inancındayız. Biz ticaret yapan kadınlarız. Kendimize gitgide büyüyen bir grup oluşturduk. Birbirimizle alışveriş yaparak, iş hayatındaki kadınların iş hacminin genişlemesini sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“PLATFORM BOYUT DEĞİŞTİRDİ”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ilk defa İzmir dışındaki kentlerden Afyonkarahisar, Aydın, Ankara, Bilecik, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Kütahya, Ordu ve Yalova ile Sakız Adası’ndan da iş kadınlarının platforma katılması ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen İş Platformu’nun boyut değiştirdiğini belirterek, şunları söyledi: “Kabına ve İzmir’e sığmayan iş kadınlarımız bu yıl Türkiye’yi kucaklamayı hedefledi. Bu proje ile 81 ildeki kadınlar birbirleriyle çalışmalar başladı bile. Platform sayesinde çeşitli illerden gelen iş kadınlarının hem birbirleriyle hem de Yunanistan’dan gelen iş kadınlarıyla bağlantılar kuracağına inanıyorum. Gambia, İran, Fas ve Tunus gibi ülkelerdeki iş kadınları örgütleriyle bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşmalar ile önümüzdeki toplantı bir uluslararası platforma dönüşecek.” dedi.
AFYONKARAHİSAR TANITILDI
Etkinlikte Afyonkarahisarlı Kadın Girişimciler Platform da stant açarak ilimizin ürünlerini sergileyip katılan misafirlere ve diğer illerden iştirak eden Kadın Girişimcilere lokum ikram etti. Kadın Girişimciler arasında gerçekleşen ikili görüşmeler ardından platform sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme