• Haberler
  • Genel
  • Kadın-erkek eşitsizliği fotoğraflarla anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Kadın-erkek eşitsizliği fotoğraflarla anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Gönüller Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar ile birlikte 32 ilde, 50 farklı noktada fotoğraf sergisi açtı. 'Erkeklik İstisnai Bir Durum' adlı fotoğraf sergisi Afyonkarahisar Pizza Pizza'da açıldı Sergi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü ve Pizza Pizza işbirliğinde düzenlendi. Kadın erkek eşitsizliğe dikkat çekmek için böyle bir sergi açtıklarını söyleyen Afyon [&hellip]

Kadın-erkek eşitsizliği fotoğraflarla anlatıldı

Türkiye Gönüller Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar ile birlikte 32 ilde, 50 farklı noktada fotoğraf sergisi açtı. “Erkeklik İstisnai Bir Durum” adlı fotoğraf sergisi Afyonkarahisar Pizza Pizza’da açıldı

Sergi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü ve Pizza Pizza işbirliğinde düzenlendi. Kadın erkek eşitsizliğe dikkat çekmek için böyle bir sergi açtıklarını söyleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi Genç Gönüllüler Klübü Proje Sorumlusu Sevgi Şanlı, resim sergisinin 8-9 ve 10 Mart tarihleri arasında Pizza Pizza’da 11 Mart’ta ise İNYO cafede sergileneceğini söyledi.
Bu yıl kuruluşunun 10. yılını kutlayan Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın 4. kez düzenlediği “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur” fotoğraf sergisi ile toplumsal cinsiyet rollerine ve ataerkil toplumsal cinsiyet rolleri altında ezilen kadınlara dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Sevgi Şanlı; “İlk kez 8 Mart 2009 tarihinde Toplum Gönüllüsü Gençler tarafından hayata geçirilen proje, geçen 3 yıl içinde, Türkiye’nin 35 farklı şehrinde 165 noktada 10 binlerce insana ulaştı. Sergi ayrıca Türkiye ile eş zamanlı olarak Romanya’da da açıldı. Fiziksel sergilerle birlikte de tüm dünyaya ulaşacak. Sergideki fotoğraflarla Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların toplumdaki yerine farklı bir noktadan bakıyoruz.” şeklinde konuştu.
2002 yılında kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfının Afyonkarahisar’da 2006 yılında faaliyete geçtiğini ifade eden Şanlı, “Bugüne kadar bir çok projemiz olmuştur. Bu projelerimizin içinde kitap toplama kampan-yası bulunmaktadır. Bu kitap toplama kampanyasında bir okul seçilerek o okula kütüphane yaptırdık” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme