Kadın Doğum Hastanesi, “bebek dostu”

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi, “bebek dostu hastane” ünvanını bu yıl da korudu Sağlık Bakanlığı'nın “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin denetimleri Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapıldı. Hastanenin denetim sonunda tam puan aldığı bildirildi.2005 yılında 'Bebek Dostu' ünvanını almaya hak kazanan Doğum ve Çocuk Hastanesi, [&hellip]

Kadın Doğum Hastanesi, "bebek dostu"

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi, “bebek dostu hastane” ünvanını bu yıl da korudu

Sağlık Bakanlığı’nın “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin denetimleri Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapıldı. Hastanenin denetim sonunda tam puan aldığı bildirildi.
2005 yılında “Bebek Dostu” ünvanını almaya hak kazanan Doğum ve Çocuk Hastanesi, yılda bir gerçekleştirilen rutin denetimde ünvanının devamlılığı noktasında gerekli ölçütleri yerine getirdi.
Değerlendirme sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu “Bebek Dostu Hastane ünvanını almak yeterli değil. Bunun devamlılığını getirmek önemli. Bizler de Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak gereken kriterleri taşımak için gayret gösteriyoruz. Özellikle anne sütünün gerekliliği ve önemine dair özellikle gebelerimize, annelerimize sürekli eğitimler veriyoruz. Bebeklerini dünyaya getirdikleri andan itibaren tüm annelerimize derhal emzirmeleri konusunda ebe ve hemşirelerimiz yardımcı oluyor” dedi.
ERENOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Doğum ve Çocuk Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti. Erenoğlu, “Bu olumsuz fiziki koşullarda bile başarıyı yakalayabiliyorsak bunu siz değerli personelimize borçluyuz. Gönülden çalışıyorsunuz. Bunu biliyor ve tebrik ediyoruz. Sizleri en kısa zamanda yeni binanızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme