• Haberler
  • Genel
  • Kadın çiftçiler önce oynadı, sonra yarıştı

Kadın çiftçiler önce oynadı, sonra yarıştı

Afyonkarahisar'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kadın çiftçiler yarışıyor bilgi yarışmasında yarışmacılar önce sahneye çıkıp oynadı, ardından bilgilerini yarıştırdı Afyonkarahisar'da Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması düzenlendi. Oruçoğlu Termal Otel'de gerçekleştirilen etkinliğe merkez ve ilçelerde yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan 13 kadın yarışmacı katıldı. Yarışma hakkında bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü [&hellip]

Kadın çiftçiler önce oynadı, sonra yarıştı

Afyonkarahisar’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kadın çiftçiler yarışıyor bilgi yarışmasında yarışmacılar önce sahneye çıkıp oynadı, ardından bilgilerini yarıştırdı

Afyonkarahisar’da Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması düzenlendi. Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe merkez ve ilçelerde yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan 13 kadın yarışmacı katıldı. Yarışma hakkında bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, tarımın bir ülke için öneminden bahsederek, “Tarım bir ülkenin geleceği ve teminatıdır. Bir canlı için su nasıl önem taşıyorsa, tarım ve tarımsal üretim de bir ülke için aynı önemi taşımaktadır. Bunun içindir ki, tarım ve tarımsal üretimi oldukça önemsiyoruz. Tarımsal üretimde en büyük katkı şüphesiz çiftçilerimizindir. Çiftçilik zor bir zanaat. Bedenen alın teriyle kazanılan bin meslek. Çiftçilik içinde de evine ülkesine ekonomisine katkı sağlayan en büyük payda kadın çiftçilerimizindir” dedi.
Yarışma başlamadan önce yarışmacıların heyecanını yenmeleri için mahalli sanatçı Rıfat Okumuş tarafından küçük bir konser verildi. Kadın yarışmacılar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ile birlikte Okumuş’un müzikleri eşliğinde göbek attı.
Yarışmada ilk etapta 15 soru soruldu. Yarışmacılar sorulara 15 saniyelik süre içinde cevap verdi. 15 soru sonunda 15 soruya da doğru cevap veren Sultandağı İlçesi adına katılan 50 yaşındaki Gülfer Özdemir ile Dazkırı ilçesi adına yarışan 24 yaşındaki İnci Tarhan finalde yarışmaya hak kazandı. İki yarışmacıya altın sorular soruldu. Sultandağı temsilcisi Özdemir, 21’inci soruya yanlış cevap verince Kadın Çiftçiler Yarışıyor’un galibi Dazkırı temsilcisi 3 çocuk annesi İnci Tarhan oldu. Yarışma sırasında Şuhut ilçesi adına katılan Nazende Özdaş, heyecanına yenik düştü. Bildiği sorulara yanlış cevap verdiğini sonuçlar açıklanınca anlayan Özdaş, kısa süreli rahatsızlık yaşadı. Otel sağlık ekipleri Özdaş’ın tansiyonunu ve kan şekerini ölçtü. Verilen kısa aradan sonra yarışmaya devam eden Özdaş, jüri özel ödülü ile ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere Vali Hakan Yusuf Güner ve Eşi Berrin Güner tarafından hediyeler ve ödül verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme