• Haberler
  • Genel
  • Kadın çiftçiler, bilgilerini yarıştırdı – Kocatepe Gazetesi

Kadın çiftçiler, bilgilerini yarıştırdı – Kocatepe Gazetesi

İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışması büyük ilgi gördü. 16 kadIn çiftçi, tarımla ilgili soruları yanıtladı. Yaklaşık bir saat süren yarışmanın sonunda 20 yaşında ve 5 aylık hamile olan Şerife Tanış, birinci olarak Karaman’da yapılacak bölge birincileri yarışmasına katılmaya hak kazandı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2004’ten bu yana düzenlenen [&hellip]

Kadın çiftçiler, bilgilerini yarıştırdı

İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışması büyük ilgi gördü. 16 kadIn çiftçi, tarımla ilgili soruları yanıtladı. Yaklaşık bir saat süren yarışmanın sonunda 20 yaşında ve 5 aylık hamile olan Şerife Tanış, birinci olarak Karaman’da yapılacak bölge birincileri yarışmasına katılmaya hak kazandı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2004’ten bu yana düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının Afyonkarahisar aşaması, Borsa Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar’a bağlı ilçe, belde ve köylerden toplam 16 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada, tarımla ilgili genel bilgiler soruldu. Toplam 15 sorunun yöneltildiği yarışmada her soru için 20 saniye cevaplama süresi verildi. Yarışma sonunda Afyonkarahisar’a bağlı Sadıkbey Köyü’nden Şerife Tanış birinci, Çobanlar’dan Mine Kalaycı ikinci, Şuhut’tan Hacer Koşer üçüncü oldu. Birinci Tanış’a Cumhuriyet altını, ikinci Kalaycı’ya yarım altın, üçüncüye çeyrek altın takdim edildi. Dereceye girenlerin ödülleri Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu tarafından verildi.
Yarışmada birinci olan 20 yaşındaki Şerife Tanış, sonuçların açıklanmasından sonra gözyaşlarına hakim olamazken, sevincini babası ve eşi ile paylaştı. Tanış, 5 aylık hamile olduğunu, çocuğunun şansıyla bu yarışmayı kazandığını söyledi. Tanış, Karaman’da yapılacak il birincileri yarışmasına katılacak. Orada da başarılı olması halinde Erzurum’daki bölge birincileri yarışmasında Afyonkarahisar’ı temsil edecek. Türkiye birincisine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 40 bin liralık proje hibesi verileceği bildirildi.
Öte yandan yarışmada konuşan İl Tarım Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, kadın çiftçilere eğitimler verdiklerini belirtti. Erdurmuş, “Müdürlüğümüzce il genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, tarla ve bahçe bitkileri yetiştiriciliği, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve muhafazası gibi konularda eğitim çalışmalarına devam etmekteyiz. Gerek 2010 yılı içerisinde, gerekse de 2011 yılı içerisinde 5 bin 250 kadın çiftçimize değişik konularda eğitimler verilmiştir” dedi.
Yarışmada Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okuyan öğrencilerin oluşturduğu Hanımeli Müzik Topluluğu da konser verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme