Kadın adaylar ikna eğitimi aldı

Ege Kadın Buluşması İl Sekretaryasından Serap Öztürk, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ile birlikte yerel seçimlere katılacak kadın adaylara özel eğitim çalışması organize ettiklerini açıkladı. Öztürk, eğitim toplantısı kararını 27-28 Ekim 2018 tarihinde ÇYDD olarak ev sahipliği yaptıkları Kadın Buluşması Toplantısında aldıklarını hatırlattı.İnsan İlişkileri Uzmanı Görkem Başaran '10'uncu İkna'nın Psikolojisi Eğitim Semineri' başlığında 31 Mart [&hellip]

Ege Kadın Buluşması İl Sekretaryasından Serap Öztürk, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ile birlikte yerel seçimlere katılacak kadın adaylara özel eğitim çalışması organize ettiklerini açıkladı. Öztürk, eğitim toplantısı kararını 27-28 Ekim 2018 tarihinde ÇYDD olarak ev sahipliği yaptıkları Kadın Buluşması Toplantısında aldıklarını hatırlattı.
İnsan İlişkileri Uzmanı Görkem Başaran “10’uncu İkna’nın Psikolojisi Eğitim Semineri” başlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için ağırlıklı olarak Mahalle Muhtarı Adayları olan kadın adaylara eğitim verdi. Eğitim 2 Şubat Cumartesi günü öğleden sonra bir otelde gerçekleştirildi. Eğitim öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirine açıklama yapan Başaran, 13 yıldır aktif siyasette yer alıp parti eğitmenliği yaptığını kaydetti.
Başaran, “Süreç içerisinde İzmir’den başlayan ve tüm Ege Bölgesini kapsayan ‘Ege Kadın Buluşması’ öncülüğünde bir organizasyon yapıldı. Malum Türkiye de kadının yönetimlerde yer almasını sağlamak için hepimizin el birliği ile bir çaba sarf etmesi gerekiyor. Kadınlarımız seçimlerde sahadalar erkeklerden çok daha fazla çalışıyorlar. Hatta belki de işin büyük bir bölümünü sahada götüren kadınlarımız. Ancak yönetim tarafına baktığımız zaman karar verici süreçlerin içerisinde ne yazık ki yeteri kadar kendilerini göremiyoruz. Son dönemlerde rakamlarda hepten düşüş görmemizle beraber Ege Kadın Buluşması öncülüğünde kadın aday adayları için ne yapabileceğimizi düşündük. Bu süreçte önce kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak istedik. Birçok eğitim programı hazırlandı. Ama kendi alanımla ilgili olarak süreçte muhtarlıklara, sivil toplum kuruluşlarımızın yönetimleri de dâhil olmak üzere siyasi partilerin aday adayları veya adayları çok çalışmak durumundalar. Sahada seçmenle olan süreç kritiktir. İşini kötü yapan bir propagandacı ne yazık ki sahayı çatıştırmaya başlıyor. Sahada ve sosyal medya üzerinden izlenecek doğru propaganda tekniklerini hanımlarımızla paylaşacağız.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme