Kaçakçılık Türk ekonomisine zarar veriyor

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kaçakçılığın Türk ekonomisine zarar verdiğini belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 2015 yılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumunun bütçeleri üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz aldı. Yılmaz, 'Türkiye Kaçak Akaryakıt, Kaçak Çay, Kaçak Sigara, Kaçak Zehirli Ayakkabı, Kaçak Telefon, [&hellip]

Kaçakçılık Türk ekonomisine zarar veriyor

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kaçakçılığın Türk ekonomisine zarar verdiğini belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 2015 yılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumunun bütçeleri üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz aldı. Yılmaz, “Türkiye; Kaçak Akaryakıt, Kaçak Çay, Kaçak Sigara, Kaçak Zehirli Ayakkabı, Kaçak Telefon, Kaçak Saat, Kaçak Et ve Canlı Hayvan, yurda sokulan uyuşturucu madde cenneti olmuş durumdadır. Bu kaçakçılık faaliyetlerinin Türk ekonomisine zararı yıllık 300 Milyar Dolara yakındır. Kaçakçılık inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bu durum temin edilen haksız kazanç maalesef terör örgütü PKK’yı ekonomik olarak desteklemektedir. Sigara satışlarının yüzde 15 oranında azaldığı ifade ediliyor. Bu durum insanlarımızın sigarayı bıraktığından veya sigara yasağından değil, kaçak sigaradan kaynaklanmaktadır” dedi.
SORUMLULAR
BULUNDU MU?
Yılmaz, “Eskiden katırlarla kaçakçılık yapılırdı, şimdilerde ise boru hattı döşemişler hatta sınıra 3 kilometre mesafede rafineri bile kurmuşlar. Bölgenin oynak nüfus yapısı da bu işleri yapanları cesaretlendirmektedir. Hayvancılığımız bitme noktasına gelmiştir Daha öncesini bir tarafa bırakalım, 2007 yılından bu güne bunun sorumluları bulundu mu? Müsebbipler tespit edildiyse kimlerdir bunlar? Siz bunlara ilgili ne işlem yaptınız? Çok merak ediyoruz. Kaçak et, kaçak canlı hayvan ve uygulanan yanlış ve günü birlik palyatif tedbirler yüzünden hayvancılığımız bitme noktasına gelmiştir. Kaçakla rekabet edemeyen besici ahırlarının kapısına kilit vurulmuştur. Yolgeçen hanına dönen sınırlarımızın durumu ve sığınmacıların hareketleri canlı hayvan kaçakçılığını körüklemekte ve cezbetmektedir” diye konuştu.
TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KAZANÇ KAPISI
Uyuşturucu kaçakçılığına da dikkat çeken Yılmaz, “Terör örgütünün de en ciddi ve en büyük finans kaynağını bu uyuşturucu kaçakçılığından temin ettiği de bir gerçektir. Ülkemiz ekonomisini, ticaretini, üretimini çok derinden etkileyen haksız kazanç ve kayıt dışılığı sağlayan ve rekabeti baltalayan kaçakçılık sektörünün bu kadar “karlı” bir sektör haline gelmesinde, kaçak alkol olayında gözlendiği gibi yüksek vergiler nedeniyle iç piyasada fiyatların aşırı yükselmiş olması ve et olayında gözlendiği gibi üretim düzeyinin yetersizliğinden ötürü, zaman zaman aşırı fiyat artışlarının ortaya çıkması; önemli bir rol oynamaktadır. Ülkemize burada sayamadığımız ve ekonomik kaybının ne olduğu kesin olarak bilinmeyen binlerce kalem ürün kaçak yolardan sokulmaktadır. Esnafımız, iş adamımız, çiftçimiz, üreticimiz, imalatçımız bunlarla rekabet edemiyor ve çok ciddi sıkıntılar çekiyor. Bizler de kaçakçılığın önlemini almayarak elimizdeki imkanları Suriye, Irak’a, İran’a ve daha da kötüsü terör örgütlerine kaptırıyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme