• Haberler
  • Gündem
  • Kaçak sebze-meyveye geçit verilmeyecek – Kocatepe Gazetesi

Kaçak sebze-meyveye geçit verilmeyecek – Kocatepe Gazetesi

Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı, Türk Hal Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiloğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ev sahipliğinde katıldıkları toplantıyı Gazeteniz Kocatepe'ye değerlendirdi.HER İKİ BAKANSORUNLARI DİNLEDİToplantının Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin ev sahipliğinde gerçekleştiğini belirten Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal ve her [&hellip]

Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı, Türk Hal Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiloğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ev sahipliğinde katıldıkları toplantıyı Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi.
HER İKİ BAKAN
SORUNLARI DİNLEDİ
Toplantının Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin ev sahipliğinde gerçekleştiğini belirten Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal ve her iki bakanlık yetkililerinin katıldığını söyledi. Dün sabah saat 10.00’da başlayan toplantı 13.00’e kadar devam etti. 2012 yılından önce ki hal yasası ile beş yıldır yürürlükte olan hal yasasında ki aksaklıkların masaya yatırıldığını belirten Çiloğlu; “Hal Yasası’nda aksayan yönlerin giderilmesine yönelik ne yapılabileceği toplantıda detaylarıyla konuşuldu. Bu konu hem Maliye Bakanlığı hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açısından değerlendirildi” dedi.
SORUNLAR
ZAMANLA ÇÖZÜLECEK
Hallerde basit usul de yüzde 8 oranında KDV alındığını belirten Ali Çiloğlu, üç yıldır yaş sebze ve meyve fiyat pahalılığı nedeniyle KDV oranının yüzde 37’ye çıktığını kaydetti. Oranın fazlalığına dikkat çeken Çiloğlu; “Yaş sebze ve meyve de KDV yüzde 37’ye kadar tırmanmış, düşünün. Aslında günümüzde Türkiye genelinde ki KDV oranları malumdur. Sayın Bakanlarımız fiyat artışlarının neden böyle olduğunu bizzat bana sorduklarında; mevsim ve hava şartlarının yaş sebze ve meyve üretimini etkilediğini buna göre de fiyatların artış gösterdiğini açıkladım. Hal esnafının sorunlarının çözümü için zaman içerisinde gerekenlerin yapılacağı kanaati ifade edildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 43 noktada tespit ettiği kontrol noktalarının hemen kurulmasına karar verildi. Böylece kaçak sebze ve meyve sevkiyatı durdurulacak. Son derece faydalı bir toplantı oldu” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme