Kaçak kömüre dikkat – Kocatepe Gazetesi

Kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle birlikte vatandaşlar odun-kömür telaşına düştü. Hava kirliliğiyle mücadele amacıyla satışına izin verilmeyen uygunsuz kömürlerin, uygun olan kömürlerle karıştırılarak satıldığı iddiaları ise vatandaşların aklını kurcalıyor Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte şehir merkezinde odun ve kömür satışlarında artış yaşanıyor. Torbalı kömür uygulaması başladıktan sonra aldıkları kömürden emin olamadıklarını belirten bazı vatandaşlar, satışı yapılan kömürlerin [&hellip]

Kaçak kömüre dikkat

Kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle birlikte vatandaşlar odun-kömür telaşına düştü. Hava kirliliğiyle mücadele amacıyla satışına izin verilmeyen uygunsuz kömürlerin, uygun olan kömürlerle karıştırılarak satıldığı iddiaları ise vatandaşların aklını kurcalıyor

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte şehir merkezinde odun ve kömür satışlarında artış yaşanıyor. Torbalı kömür uygulaması başladıktan sonra aldıkları kömürden emin olamadıklarını belirten bazı vatandaşlar, satışı yapılan kömürlerin şartlara uygun olup olmadığının denetlenmesinden yanalar. Hava kirliliğine sebep olan özelliklere sahip kömürlerin diğer kömürlerle karıştıralarak poşetlendiği iddialarını gündeme getiren pek çok vatandaş, “Başta Belediye yetkilileri olmak üzere, konunun ilgililerinden gerekli denetlemeleri yaparak bizleri rahatlatmalarını bekliyoruz” dediler.
Torba kömürlerin özellikleriyle ilgili denetimlerin kış boyunca devam etmesi gerektiğini belirten Afyonkarahisarlılar, “Hava kirliliğinden başka kurtuluş yolu yok. Ayrıca iyi kömür fiyatına kömür satışının da önüne geçilir” deyirek yetkilileri uyardılar.
Vatandaşların kömür alırken dikkatli olmaları gerektiğini belirten yetkililer ise, başta apartman ve site yöneticileri olmak üzere kömür alan herkesin teslim aldıkları malın araç plaka ve tarihine uygun analiz raporu talep etmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bu raporu göstermeyenlerin kaçak kömür satıyor olabileceğini belirten ilgililer, “Tüm vatandaşlarımızdan kaçak kömüre karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi-ler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme