Kaçak göçmen ve mülteci sorunu çözülmeli

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, mülteci ve kaçak göçmenlerin, şehirlerin yapısını bozmaması gerektiğini söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kaçak göçmenler ile mülteciler hakkında söz aldı. Yılmaz, 'Özellikle Irak'a ABD'nin demokrasi bombaları atmasından ve Suriye'deki iç savaş sonrası ülkemiz bu sorunu daha yakından çok sıcak ve yoğun [&hellip]

Kaçak göçmen ve mülteci sorunu çözülmeli

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, mülteci ve
kaçak göçmenlerin, şehirlerin yapısını bozmaması gerektiğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kaçak göçmenler ile mülteciler hakkında söz aldı. Yılmaz, “Özellikle Irak’a ABD’nin demokrasi bombaları atmasından ve Suriye’deki iç savaş sonrası ülkemiz bu sorunu; daha yakından çok sıcak ve yoğun bir şekilde yaşar olmuştur. Önceleri kamplarda iskân edilen insanlar, sınır şehirlerimiz başta olmak üzere tüm ülkemize kayıtsız, kontrolsüz bir şekilde yayılmışlardır” dedi.
KAYITSIZ
GÖÇMEN DE VAR
Afyonkarahisar’da da mültecilerin yaşadığına dikkat çeken Yılmaz, “Bu yayılma maalesef kayıt ve kontrol dışıdır. Emniyet kayıtlarına göre seçim bölgem olan Afyon’da 2012 yılında 1017 kişi kayıtlı mülteci varken bu sayı 2014 Temmuz ayın itibari ile 2144’e ulaşmıştır. Bunlar kayıtlı olanlar; hiçbir kaydı-kuydu olmayan kaçak sayısının ilimizde sekiz-on binlere ulaştığını biliyoruz. Bu durum ülkemizi ekonomik, sosyal ve kültürel yönden son derece olumsuz etkilemektedir” ifadelerini kullandı.
AHLAKİ YAPI DA BOZULUYOR
Yılmaz, soruna çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:
“Ülke içinde kontrolsüz şekilde hareket etmeleri asayiş ve ülke güvenliği riski oluşturuyorlar. Kimse bunlara kimlik bile sormuyorlar. Bu durum bu insanları bazı art niyetli, kötü niyetli insanların hedef kitlesi haline getirmektedir. Bazıları bunları ucuz hatta boğaz tokluğuna işçi gözüyle görüyor. Bu durum işsizlik problemi ve kayıt dışılığı ve de haksız kazancı cazip hale getiriyor. En yakın yer Aşti’de, diğer illerdeki otogar ve tren istasyonlarında, parklarda terk edilmiş binalarda yerleşip, mesken tutuyorlar. Bu durum ülkemize yakışmıyor. Ekonomik sıkıntı içinde olan bu insanlar ülkemizin insanının ahlaki yapısına da çok ciddi zararlar veriyor. Para karşılığı veya evlenmek bahanesiyle kandırılanlar yanında, yeni bir fuhuş sektörü doğmasına da sebebiyet veriliyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme