Kaçak Avcılığa Geçit Yok!

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, Su Ürünleri Denetim ekiplerince Selevir Barajında, jandarma destekli yapılan kontrol faaliyetinde ticari avcılığın yıl boyu yasak olduğu alanda suya kaçak olarak bırakılan uzatma ağına imha etmek üzere el konulduğunu belirtti. Parlak, ağlara takılan çok sayıda balığın canlı olarak doğal alanına geri bırakıldığını açıkladı.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, su ürünleri ve kaçak avcılıkla ilgili yürütülen çalışmaları değerlendirdi. 
İl Müdürü Özkan Parlak, Afyonkarahisar genelinde sürdürülebilir su ürünlerinin sağlanabilmesi amacıyla denetimlere aralıksız olarak devam edildiğini bildirdi.

AĞ İMHA EDİLECEK BALIKLAR CANLI OLARAK DOĞAYA BIRAKILDI

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, şunları kaydetti: “Afyonkarahisar İl,  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce tarım ve hayvancılık alanlarında çiftçi ve üreticilerimize yönelik gerek denetim, gerek eğitim ve önleyici hizmetlerimiz sürekli olarak devam etmektedir.  Bir yandan gıda denetimlerimiz, hayvancılığa dair aşılama faaliyetlerimiz, yatırım desteklemelerimiz, tarımsal ve hayvansal desteklemelerimiz devam ederken, diğer yandan da su ürünlerimizin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi adına ilimizde bulunan göl, gölet ve baraj göllerinde aralıksız olarak ekiplerimizce denetimlerimiz sürdürülmektedir.

 Bu kapsamda 6 Eylül 2024 tarihinde alınan ihbarlar üzerine ilimiz Su Ürünleri Denetim ekiplerimiz tarafından Selevir Barajında kontrol planlanmış, jandarma destekli olarak yapılan faaliyet iki kontrol teknesi ile saat 00.10 itibariyle başlamış ve saat 05.00’ te sona ermiştir.

Yapılan kontrolde ticari avcılığın yıl boyu yasak olduğu alanda suya kaçak olarak bırakılan uzatma ağı olarak tabir edilen yaklaşık 20.000 metre uzunluğunda avlanma aracına 1380 sayılı kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde imha edilmek üzere el konulmuştur. Ağlara takılan çok sayıda balık canlı olarak doğal alanına geri bırakılmıştır. 

“KONTROLLER ARALIKSIZ DEVAM ETTİRİLECEK”

Müdür Parlak, sözlerini şöyle tamamladı: “Barajlar ve göllerde su seviyesinin azalması nedeniyle balıkların kolay ve fazla miktarda kaçak avlanabildiği göz önünde bulundurularak kontrol faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilecektir.

Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan İl/İlçe personellerimize ve güvenliğimizi sağlayan kolluk kuvvetlerimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Valimiz tarafından iç suların ve ürünlerin daha fazla korunması için çapraz denetimlerin yapılmasına verilen yetki ile ilimizdeki tüm göl ve göletlerde denetimlerimiz devam edecektir.

Unutulmamalıdır ki bu denetimler gelecek nesillerimizin de sağlıklı su ürünleri tüketebilmesi ve su ürünlerinde sürdürülebilirliğin sağlanması için yapılmaktadır.”

Bakmadan Geçme