Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaçak ağaç keserken teknolojik göze yakalandı

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında kaçak ağaç kesimi yapan bir kişi teknolojik göze yakalandı

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’nde ormanların korunması faaliyetleri kapsamında son teknolojik ürünlerin kullanılmaya başlandığı bildirildi.
ORMANLARIN GİZLİ GÖZLERİ DEVREDE
Teknolojik araçlar yoğun şekilde kullanıldığı ifade edilen açıklamada, “Anayasamızın 169. maddesi gereğince ormanların korunması esas olup Orman Genel Müdürlüğü birimlerince teknolojiden faydalanma kapsamında dronve fotokapan gibi günümüz teknolojisinin ürünleri ormanların korunmasında büyük katkı sağladı. Dinar Orman İşletme Müdürlüğünce ormanlardan usulsüz faydalanma, orman yangınları ile mücadele, kaçak avlanma, otlatmaya yasaklanmış alanlarda usulsüz otlatma, açma işgal gibi kanun dışı müdahalelerin engellenmesi, şüphelilerin tespiti ve yasal işlemlerin yapılması konularında teknolojik araçlar yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Bunun sonucu olarak ormanlardan yasa dışı faydalanmaya çalışanlar tespit edilerek adli mercilere sevki sağlanmaktadır. Bu çerçevede Dinar Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında kaçak ağaç kesimi yapan bir şüpheliye ait görüntüler teknolojik göze takılmış olup hakkında yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir. Söz konusu sistemlerin yoğun şekilde kullanılarak daha etkin mücadele yapılması için Bölge Müdürlüğümüze bağlı bütün birimlerde çalışmalar sürmektedir.” denildi.
“AMAÇ İNSANLARI CEZALANDIRMAK DEĞİL”
Ormanların korunmasındaki asıl amacın insanları cezalandırmak olmadığı kaydedilen açıklama şu bilgilere yer verildi:
“Ormanlarımızın korunmasındaki asıl amaç yasal çerçevede, etkin koruma faaliyetleri ile caydırıcılığın ön plana çıkarılması bu sayede suçun işlenmesini önleyerek ormanların ve insanların zarar görmesini engellemektir. Yasal olarak halkımızın orman kaynaklarından doğan ihtiyaçlarını orman idaresine başvurarak, gerekli izinleri almak suretiyle karşılaması gerekmektedir. Ormanlık alanlarda görülecek usulsüzlüklerin 112 veya 177 numaralı ücretsiz ihbar hatlarına bildirilmesinde hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza müteşekkiriz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti