• Haberler
  • Gündem
  • Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı paneli düzenlendi

Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı paneli düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, Kocatepe-Büyük Taarruz Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı tarafından 'Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı' başlıklı panel düzenlendi   Çevrim içi olarak AKÜ Youtube hesabından yayımlanan ve moderatörlüğünü AKÜ [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, Kocatepe-Büyük Taarruz Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı tarafından “Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı” başlıklı panel düzenlendi

Çevrim içi olarak AKÜ Youtube hesabından yayımlanan ve moderatörlüğünü AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin’in yaptığı panelde Kocatepe-Büyük Taarruz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Sarısaman ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altıntaş konuşmacı olarak katıldı.
Panelde ilk konuşmayı yapan moderatör AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, 12 Mart gününün çok anlamlı bir gün olduğunu ifade etti. Şahin, “Kahraman ordumuza armağan edilen milli marşımızın, TBMM tarafından kabulünün 100. yıldönümü. Bu anlamlı günde hepimiz çok heyecanlıyız, duygu doluyuz. Aynı zamanda büyük bir sorumluluk içerisindeyiz. Malumunuz olduğu üzere Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2021 yılı Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olarak ilan edildi. Yine aynı şekilde bu yıl Cumhurbaşkanlığımız tarafından Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıldönümü olması münasebetiyle Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak ilan edildi. Bugün malumunuz Edirne’den Kars’a İstiklal Marşı ile alakalı çok önemli etkinlikler yapılıyor. Biz de bu kapsamda çok kıymetli hocalarımız ile bir panel düzenliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“İstiklal Marşı’nın Önemi” başlıklı konuşmayı yapan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altıntaş ise İstiklal Marşı’nın ortaya çıkış sürecine ve hangi ortamların İstiklal Marşı’nın ortaya çıkmasına ön ayak olduğu konularına değindi.
“Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı” Panelini buradan izleyebilirsiniz. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme