• Haberler
  • Gündem
  • Kabul edilemeyecek isteklerde bulundular – Kocatepe Gazetesi

Kabul edilemeyecek isteklerde bulundular – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban idaresinde gerçekleştirildi.YENİ CAMİİ ÇEVRESİ İLE BİRLİKTEYENİLENECEKBelediye Meclis Toplantısı'nda Akmescit Mahallesi'nde 477 ada, 2, 3,4, 5, 6, 32 parsellerin Afyonkarahisar Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında kentsel sit alanı sınırları içerisinde kalması nedeniyle sosyo-kültürel alan olarak imar planlarına işlenmesi teklifi kabul edildi. Bu kapsamda koruma planında Yeni [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban idaresinde gerçekleştirildi.
YENİ CAMİİ ÇEVRESİ İLE BİRLİKTE
YENİLENECEK
Belediye Meclis Toplantısı’nda Akmescit Mahallesi’nde 477 ada, 2, 3,4, 5, 6, 32 parsellerin Afyonkarahisar Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında kentsel sit alanı sınırları içerisinde kalması nedeniyle sosyo-kültürel alan olarak imar planlarına işlenmesi teklifi kabul edildi. Bu kapsamda koruma planında Yeni Camii kendi işlevini sürdürebilecek, yakın çevresinde ki geleneksel çarşıya hizmet sunabilecek şekilde restore edilecek.
BEDİÜZZAMAN İÇİN
ZİYARETGÂH GÜNDEMDE
Meclis toplantısında Akmescit Mahallesi’nde bulunan Bediüzzaman Said Nursi’nin Afyon Cezaevi’nden çıktıktan sonra 70 gün gözetimde kaldığı ve zamanında FETÖ’cüler tarafından satın alınan evin vakıflara müracaat edilerek kiralandığını kaydeden Başkan Çoban, bu evin Bediüzzaman Hazretleri ile ilgili bir müze, bir ziyaretgâh ya da turizm destinasyonuna kazandırılabileceğini ifade etti.
MAHKEME KARARI İPTAL ETTİ
Ordu Bulvarı’nda askeri lojmanların olduğu yerde bulunan harap vaziyette ki 75 metrekarelik 40 lojman arsasını alarak 120 tane lojman yapmayı teklif ettiklerini hatırlatan Çoban, “Bizden istenilen 170 lojman yapımını kabul ettik. İkinci bir yazı ile ilave bina istediler. Onu da kabul ettik. Üçüncü bir yazı ile tekrar ilave bina istediler onu da kabul ettik. Dördüncü de ise artık kabul edilemeyecek isteklerde bulundular. Bu alanın askeri alan olarak kalması yönündeki dava da mahkeme kararın iptaline karar verdi” dedi.
Öte yandan toplantıda daha önce Afyonkarahisar Baro Başkanlığı’na tahsis edilen alanın Baro’ya yeterli gelmemesi nedeniyle ihtiyacı karşılamak amacıyla belirtilen alanda düzenleme yapılarak Baro için yeni bir alan oluşturulması uygun görüldü. >> Burcu AYDIN’ın haberinin ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Bakmadan Geçme