Kablo hırsızı yakalandı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kablo hırsızlığı yapan hırsızı kestiği kabloları çalamadan yakaladı   İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Sandıklı İlçesi'ne bağlı Daylık Köyü mezarlık mevkiinde Türk Telekom şirketine ait telefon kablolarından arıza sinyali geldiği ve hırsızlık olabileceği yönünde ihbar aldı. Bölgede yapılan araştırma sonucunda 03 plakalı aracın köyde yaşayan vatandaşlar tarafından şüpheli olarak görüldüğü bilgisini [&hellip]

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kablo hırsızlığı yapan hırsızı kestiği kabloları çalamadan yakaladı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Sandıklı İlçesi’ne bağlı Daylık Köyü mezarlık mevkiinde Türk Telekom şirketine ait telefon kablolarından arıza sinyali geldiği ve hırsızlık olabileceği yönünde ihbar aldı. Bölgede yapılan araştırma sonucunda 03 plakalı aracın köyde yaşayan vatandaşlar tarafından şüpheli olarak görüldüğü bilgisini alan Jandarma ekipleri, bahse konu aracın teknik takibi yaparak aracı Kurusu Köyü mevkiinde durdurdu.
Araçta bulunan kişinin yapılan kimlik kontrolünde M.A. isimli kişi olduğu tespit edildi.
M.A. jandarmaya verdiği ifadesinde Daylık Köyü’nde kabloları kendisinin kestiği ancak korkarak çalmadan olay yerinden ayrıldığını beyan etti. Araç içerisinde kablo kesmek için kullanıldığı değerlendirilen 1 adet kerpeten ile kesilerek zarar verilen yaklaşık 20 metre kablo ele geçirilirken kablolar Türk Telekom görevlilerine teslim edildi.
Öte yandan aracı kullanan M.A.’nın ehliyetinin bulunmadığı, aracın ise muayenesinin ve sigortasının olmadığı tespit edildi. M.A.’ya ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmaktan, fenni muayene yaptırmamak ve trafik sigortası yaptırmamak suçlarından toplam 5 bin 854 TL trafik cezası uygulandı. M.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme