• Haberler
  • Genel
  • Kabahat senin kardeşim… – Kocatepe Gazetesi

Kabahat senin kardeşim… – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk Haber-Sen Genel Kurulu'nda hükümetin icraatlarından şikayetçi olanların güçbirliği yapmamasından yakındı. Asgari müştereklerde birleşilemediğini hatırlatan Toptaş'ın konuşması, Nazım Hikmet Ran'ın 1947'de yazdığı 'Dünyanın En Tuhaf Mahluku' şiirini hatırlattı Türk Haber-Sen 5'inci Olağan Genel Kurulu, Türk Telekom İl Binası'nda gerçekleştirildi. Genel Kurul'a tek liste sunan mevcut başkan Mehmet Demirel, [&hellip]

Kabahat senin kardeşim…

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk Haber-Sen Genel Kurulu’nda hükümetin icraatlarından şikayetçi olanların güçbirliği yapmamasından yakındı. Asgari müştereklerde birleşilemediğini hatırlatan Toptaş’ın konuşması, Nazım Hikmet Ran’ın 1947’de yazdığı “Dünyanın En Tuhaf Mahluku” şiirini hatırlattı

Türk Haber-Sen 5’inci Olağan Genel Kurulu, Türk Telekom İl Binası’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a tek liste sunan mevcut başkan Mehmet Demirel, yeniden Şube Başkanlığı’na seçildi. Türk Haber-Sen’in Genel Kurulu’nda konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, daha çok çalışılması gerektiğini söyledi. Kürsüye çıkanların ülkenin kötü gidişinden bahsettiğini söyleyen Toptaş, “Ülkemizin 10 yıl öncesinden daha kötü durumda olduğunu biliyoruz. Ülkemiz kötüye gidiyor. Bunun sorumlularından birinin de bizler olduğumuzu biliyor musunuz? Çalışanlar, sendikalar, yargıçlar… Başkalarını çok kolay eleştiriyoruz. Ama kendimiz, kendimize dönüp baktığımız zaman bu gidişte bizim dahilimizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Otoriter yönetimler, diktatörler ya da cuntalar kendi düzenlerini kurmak için kimlerden yararlanırlar? Kendi sınıfını satanlardan yararlanırlar” dedi.
SINIFINA İHANET EDENLERİ
KULLANIYORLAR
Tek adamların aynı yöntemleri kullandığını belirten Toptaş, “12 Eylül Darbecileri bir sendika başkanını Çalışma Bakanı yaparak işçilerin bütün haklarını gasp ettiler. 12 Eylül Darbecileri, bir Yargıtay Başkanı’nı Adalet Bakanı yaparak Türkiye’de adil yargılanmayı, hukukun üstünlüğünü ortadan kaldırdılar. Yeni tek adamlar, aynı şeyi uyguluyorlar. 12 Eylül Darbecileri ne yapmışsa, aynı yöntemle kendi sınıfına ihanet edenleri kullanarak sıkıntıları hayatımıza sokuyorlar” diye konuştu.
ASGARİ MÜŞTEREKLERDE
BİR ARAYA GELİNMELİ
Ülkenin gidişatından memnun olmayanların daha çok çalışması gerektiğine dikkat çeken Toptaş, şöyle devam etti:
“Durumun farkındayız. Farkında olduğumuz şeylerin mücadelesini yapmıyoruz. Zahmet edip kahvehanede bunu anlatmıyoruz. Kongre saat 10 buçuktaydı, 11’i geçe başladı. Bizim eleştirdiklerimiz, eğer kongreleri olursa Sabah Namazı’ndan sonra başlarlar birbirilerini çağırmaya, kongreden bir saat önce gelirlerdi buraya. Kongreye gelirken, kahvehanelerden de adamları çağırırlardı. Kendi sorunlarımıza sahip çıkmadığımız için bu hale geldik. Çalışanlar güçbirliği yapmış olsaydı, asgari müştereklerde bir araya gelselerdi, bu ülkenin zenginliğini paylaşanlar, ‘dediğim dedik’ olmazlardı. Biz parçalandıkça, bölündükçe, dayanışmadan vazgeçtikçe onlar daha güçlü hale gelecekler, bizim hakkımızı hukukumuzu daha fazla elimizden aldılar.”
NAZIM HİKMET, 1947’DE YAZMIŞTI
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın bu sözleri, Nazım Hikmet Ran’ın şu dizelerini hatırlattı:
“Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende/Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer/ ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak /kabahat senin -demeğe de dilim varmıyor ama – / kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!” (Kocatepe Haber Merkezi)

“Esnaf kuruluşları nerede?”

Türk Haber-Sen Genel Kurulu’nda konuşan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, esnafın zor durumda olduğunu belirtti

MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Esnafın durumu ortada. 57’nci Hükümet döneminde ilk defa esnaf sokağa döktürüldü. Acaba ekonomi, 2000-2001’den çok mu iyi? Esnafı sokağa döken sivil toplum kuruluşları nerede? Esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Kanaat önderleri ne yapmaktadır? Ticaret Odası Başkanları, Ticaret Borsası Başkanları, esnaf kuruluşları başkanları ne yapmaktadır? Bir il ve ilçe başkanından daha çok politize olan memurlar, bu millete ne vermektedirler?” diye sordu.
ZAM ÜSTÜNE ZAM
Türk Haber-Sen Şube Başkanı Mehmet Demirel de “Millet olarak hep birlikte zam sağanağı altında ıslanıyoruz. Benzin, mazot, elektrik, doğalgaz, vergi, harç derken etten süte, ekmekten diğer gıda maddelerine kadar tabiri acizse iğneden ipliğe zamlar geliyor. Önümüzdeki günler zor geçecek. Bunu iyi görüp iyi anlatmak, sürekli tepki koymak, beceriksiz iktidar anlayışının faturasını bize kesenlere karşılık vermek birinci göre-vimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Görgöz-Uslu soğuk savaşı

Türk Haber-Sen Genel Kurulu’nda, daha önce basın
üzerinden birbirileri hakkında çeşitli ithamlarda bulunan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, yan yana oturdu. Görgöz ve Uslu,
kürsüde yaptıkları konuşmalarla “soğuk savaş”ı sürdürdü

Türk Haber-Sen Genel Kurulu’nda CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu yan yana oturdu. Basın kuruluşları üzerinden tartışma yürüten Görgöz ve Uslu, soğuk savaşa kürsüden devam etti. Muharrem Uslu, “Bugün hem sağlıkta, hem Milli Eğitim’de gördüğümüz aksamaların ne siyasetçilerimizin, ne muhalefetimizin gündeminde olduğunu görüyorum. Ne de Afyon Basını’nda kamuoyuna yansıdığını görüyorum. İlimizdeki kamu hizmetlerinin üzerine gitmek gerektiğine inanıyorum. Eleştiriler, siyasetin adam gibi yapılmasına vesile olacaktır” dedi.
“ÜCRET
SENDİKACILIĞI” İTHAMI
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise “Sendikanın temsil ettiği üyeler, her görüşten insanlarda oluşur. Sendikalar da belli görevleri olan kurumlardır. Partilere en fazla yön verecek en büyük kitle örgütleri sendikalardır. Onların da ‘adam sen de’ci davranmadan daha fazla emek ağırlıklı çalışmaları gerekmektedir. Sendikalı işçi sayısı her geçen gün eriyor. Peki sendikacılarımız ne yapar? İki yıldan iki yıla sözleşme zamanında ücret sendikacılığı yapa yapa bu hale geldiğimiz de söylemek zorundayız. Yöneticilerimiz rahatsız oluyorlarsa olsunlar” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme