• Haberler
  • Spor
  • Jetlerden Tuzla'ya plakalı tarife – Kocatepe Gazetesi

Jetlerden Tuzla'ya plakalı tarife – Kocatepe Gazetesi

STAT: Afyonkarahisar Yeni Şehir StadıHAKEMLER: Burak Pakkan (**), Barış Çardaklı (**), Emin Barlas (**)AFJET AFYONSPOR: Bekir Demircan (***)- Türker Toptaş (**), Bayram Çetin (***), Yasin Yener (***), Nazmi Candoğan (**), Ali Kılıç (**), Emre Pehlivan (**)(Dk.59 Uğur Durmuş ***), İsmet Benli (***), Aykut Uluç (***) (Dk.67 Tugay Adamcıl **), Oltan Karakullukçu (***), Murathan Buruş (***)(Dk.80 [&hellip]

STAT: Afyonkarahisar Yeni Şehir Stadı
HAKEMLER: Burak Pakkan (**), Barış Çardaklı (**), Emin Barlas (**)
AFJET AFYONSPOR: Bekir Demircan (***)- Türker Toptaş (**), Bayram Çetin (***), Yasin Yener (***), Nazmi Candoğan (**), Ali Kılıç (**), Emre Pehlivan (**)(Dk.59 Uğur Durmuş ***), İsmet Benli (***), Aykut Uluç (***) (Dk.67 Tugay Adamcıl **), Oltan Karakullukçu (***), Murathan Buruş (***)(Dk.80 Samet Cantürk **)
TUZLASPOR: Yavuz Özkan (*)- Ferhat Çoban (*), Bülent Uzun (**), Gökcan Kaya (*), Sadık Baş (**), Hüseyin Atalay (*), Bertuğ Bayar (*)(Dk.69 Hacı Mustafa Karabulut **), Tevfik Köse (**)(Dk.46 Hakan Gökçek **), Serhat Akyüz (*), Lider Koç (**), Berat Ali Genç (**)
GOLLER: Dk.31 Murathan Buruş, Dk.88 Oltan Karakullukçu (penaltı), Dk.90+4 Uğur Durmuş (AFJET Afyonspor)
SARI KARTLAR: Emre Pehlivan, Nazmi Candoğan, (AFJET Afyonspor), Gökcan Kaya, Hüseyin Atalay, Serhat Akyüz (Tuzlaspor)
KIRMIZI KART: Dk.81 Gökcan Kaya (Tuzlaspor)

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor, kendi sahasında Tuzlaspor’u konuk etti. Temposu yüksek geçen maça Tuzlaspor hızlı başlarken ilk golü Jetler buldu. İlk yarı Jetlerin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda Tuzla 10 kişi kalırken Jetler arka arkaya iki gol daha bularak maçı 3-0’lık skorla kazandı. Hanesindeki puanını 7’ye çıkaran Jetler 8. sıradan 6. sıraya yükseldi. Hafta içinde Bodrum Belediyesi Bodrumspor’a konuk olacak olan AFJET Afyonspor hafta sonunda da lider Menemen Belediyespor’u konuk edecek.
MAÇTAN DAKİKALAR
22. dakikada gelişen Tuzlaspor atağında Gökcan topu ceza alanındaki Tevfik’e verdi. Tevfik kısa mesafeden şutunu çekti ancak Bekir son anda kornere çelmeyi başardı.
28. dakikada gelişen Afyonspor atağında Yasin’in pasında topla buluşan Nazmi ceza sahası dışından sert vuruşu direğin dibinden auta çıktı.
31. dakikada gelişen Afyonspor atağında sağ kanattan yüklenen Türker ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde Oltan’ı geçen top arka direkteki Murathan’ın önüne düştü. Bekletmeden sert vuran Murathan maçın ilk golünü kaydetti. 1-0
53. dakikada gelişen ceza Afyonspor atağında Tuzla müdahalesiyle yerde kalan Murathan’a hakem ‘devam et’ dedi.
88. dakikada gelişen Afyonspor atağında ceza sahasına giren Yasin, Tuzlasporlu Ferhat’ın müdahalesi ile yerde kaldı. Ayakta durmak için bir süre direnen Yasin düşünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Verilen penaltıyı kullanmak için topu geçen Oltan Karakullukçu kaleciyi ve topu farklı köşelere göndererek golünü kaydetti. 2-0
90+4. dakikada gelişen Afyonspor atağında attığı çalışmalarla rakiplerini bir bir geçen Uğur Tuzlaspor kalecisi ile karşı karşıya kaldığı sırada Uğur pas vermek yerine topu kaleye gönderdi ve farkı 3’e çıkardı. 3-0
Bu dakikadan sonra maçın hakemi son düdüğü çaldı ve AFJET Afyonspor kendi evinde konuk ettiği Tuzlaspor’u 3-0 mağlup etti.

“Ömer 6 hafta yok”

4. haftasında kendi sahasında Tuzlaspor’u 3-0 mağlup eden AFJET Afyonspor hafta içi oynayacağı Bodrum Belediye Bodrumspor maçına ter idmanı yaparak çıkacak. Tuzla maçı sonrası basına konuşan AFJET Afyonspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir, Ankaragücü maçında sakatlanan
Ömer Çelik’in 6 hafta sahalardan uzak kalacağını bildirdi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında mücadele eden AFJET Afyonspor kendi evinde Tuzlaspor’u 3-0 mağlup etti. Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan AFJET Afyonspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir, maçı değerlendirdi, futbolcuların durumunu aktardı ve oynanacak olan iki maçla ilgili bilgilere yer verdi.
“SATRANÇ OYNAR GİBİ HAMLELER YAPTIK”
Sürekli satranç oynar gibi hamleler yaptıklarını belirten Teknik Adam Şimşir, “Son oynadığımız Ankaragücü kupa maçı bizim kendimize olan güvenimizin tekrar teşekkül edebilmesi için önemliydi. O maçın morali ve o maçın yorgunluğu bu maçta sahaya yansıdı. Fiziki olarak yıprandığımız ortada. Şimdi orta sahada da önemli iki oyuncunun eksikliğini hissettik. Ömer ve Erdi. Hep böyle bir satranç oynar gibi Nazmi’yi orta sahaya alıp Samet’i geriye alıp Aykut’u orta sahaya alıp çünkü Emre’de oyundan düştüğü zaman hatta Tugay’ı oraya alıp sonra 4-3-3’e döndük ki orta sahayı daha dirençli hale getirebilelim. Arkadaşlarımız çok iyi mücadele ettiler” dedi.
“İKİNCİ
GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VARDI”
Ligde ikinci galibiyete ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Şimşir, “Arkadaşlarımızın bugün sergiledikleri performans önümüzdeki maçlar için ışık oldu. Fakat çok iddialı demeçlere gerek yok bizim de böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. İkinci galibiyetimiz oldu, bu inşallah böyle devam ederiz. Futbolcu arkadaşlarımı kutluyorum” ifadesine yer verdi.
“SIKTINTI ÇEKECEĞİZ”
Bu hafta yapılacak iki maç daha olduğu ve sıkıntı çekip çekilmeyeceği sorusuna cevap veren Şimşir, “Tabii sıkıntıya düşeceğimiz net. Takımı iyi dinlendireceğiz. Bodrum’a Salı günü bir gün önce gideceğiz. Sabah idmanını yapıp öyle gideceğiz. Tabii bu maçta da Uğur’un hafif bir sakatlığı var galiba. Mümkün olduğunca tüm arkadaşlarımızı değerlendirerek maçlara hazırlayacağız. Fakat bizim için çok zorlu bir periyot olacak. Bodrum maçında puan ya da puanlar ne alabilirsek. Biz bu ligin yeni takımıyız bu lige ısınıyoruz. Burası 3. Lig değil. Bu lig bizim için yeni bir lig burada çok iyi mücadele eden daha kaliteli takımlar var” şeklinde konuştu.
“ÖMER’İN ÇAPRAZ
BAĞLARDAN BİRİ KOPUK”
Takımdaki sakatlığı bulanan oyuncular olduğuna dikkat çeken Şimşir, “Bugün oynadığımız Tuzlaspor çok iyi takım yabana atmayın, çok takımın canını yakacak kaliteli bir takım. Bizim bugün ortaya koyduğumuz oyundan ziyade çok iyi mücadele vardı. Bunun için alkışlamak lazım. Erdi belki bu hafta oynayabilir, fakat Ömer 6 hafta yok. Çapraz bağlardan bir tanesi kopuk. İyi kuvvetlendirilirse aramızda olacak inşallah en kısa zamanda aramızda olacak” dedi.

“Hakemler ligin kalitesinde değil”

4. haftada da AFJET Afyonspor’a 3-0 mağlup olan Tuzlaspor’da Teknik Direktör Vehbi Cevher
maçtan sonra yaptığı basın açıklamasında hakemlerin ligin kalitesinde olmadığına dikkat çekti

Ligin 4. haftasında AFJET Afyonspor’a konuk olan ve maçtan 3-0’lık skorla mağlup ayrılan Tuzlaspor hakemlerden dertli. AFJET Afyonspor maçı sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Tuzlaspor Teknik Direktör Vehbi Cevher, takımların kaliteli ama hakemlerin ligin kalitesinde olmadığına dikkat çekti.
Maçın değerlendirmesinde bulanan Teknik Adam Cevher, “Biz Tuzlaspor olarak bu sene yeniden bir takım yaptık. Yeni biri oluşum gerek idare anlamında gerekse saha anlamında kurumsallaşma adına genç ve yetenekli oyuncular ile güzel bir takım yaptığımıza inanıyoruz. Gerçekten lige de iyi başladık. Oynadığımız şu son 4 maçımızda da Amed maçı da dahil 3’te 3 yapıp buradan en az 1 puan alıp gidebilirdik. Yaklaşık bizim en az 10 puanımızın olması gerekiyordu ve oynadığımız rakipler de bu ligin en iyi takımları. Gerekse İnegöl olsun, gerek Amedspor olsun, gerekse Afyonspor olsun gerçekten bu ligin iyi takımları ve bu takımlar ile başa baş mücadele ederek skora yansıtabilirdik. Ben burada şunu söylemek istiyorum, takımlar çok iyi ve futbolun gerektirdiği şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Sadece oynanan futbolun kalitesini düşüren hakemlere üzülüyorum. Bugün oynadığımız Afyonspor takımını burada kutluyorum. İyi oynadılar, iyi mücadele ettiler. Tabii bizde onlar kadar iyi savunma yaptık, iyi çıktık pozisyonlar yakaladık ve özellikle devre arasına biz en azından iki fark ile girebilirdik. Sonuçta takımlar çok iyi ancak hakemler bu ligin kalitesini düşürüyor. Burada da hakemlerin kendilerine öz eleştiri yapması gerekiyor” dedi.
“TFF MAÇI İZLESİN”
Verilen kırmızı kartı ve penaltıyı değerlendiren tecrübeli Teknik Adam Cevher, “Özellikle bu güzel maçın Afyonspor takımının galip gelmesini ben burada kötülemek istemiyorum. Galip geldiler hak ettiler, fakat hakemin burada tutum ve davranışları skor artık hakemlerin elindeymiş gibi. Skor hakemlerin elinde olmayacak, kaliteyi hakemler düşürmeyecek, bizler teknik adamlar ve futbolcular olarak iyi futbol oynansın, Türk futbolu daha iyi yerlere gelsin diye uğraşırken, ne yazık ki hakemler bu oyunun kalitesini düşürüyorlar. Sahada başa baş aslanlar gibi oynayan iki takım var fakat oyunun kalitesini düşüren hakem triosu var. Bu müsabakanın TFF tarafından izlenmesi gerekiyor” ifadesine yer verdi.x

AFYOK’tan Davala’ya çiçekxx

Aslen Afyonlu olan, Afyonkarahisar’da bir dönem futbol oynayan Galatasaray ve Milli Takım formaları giymiş Tuzlaspor Sportif Direktörü Ümit Davala’ya AFYOK Taraftar Grubu çiçek takdim etti

AFJET Afyonspor’un ligin 4. haftasında Tuzlaspor’u konuk etti. Maçtan önce gözlemci ile görüşen AFYOK Taraftar Grubu Başkanı Ahmet Akseki,  Tuzlaspor Sportif Direktörü Ümit Davala’ya çiçek takdim etmek istediklerini aktardı. Bilgilendirilen Davala tribündeki yerine geçmeden önce sahaya gelerek gözlemci ile birlikte grubun olduğu kısma geldi. Sahaya gelen Akseki, Davala’ya çiçek takdim etti. Bir süre Davala’ya tezahürat eden taraftarlara Davala da alkışlarla teşekkür etti.

Bakmadan Geçme