• Haberler
  • Spor
  • Jetlerde kongre yapılamadı ama yönetim hazır

Jetlerde kongre yapılamadı ama yönetim hazır

2013-2014 sezonunda kurulan AFJET Afyonspor mali açıdan zor günler geçirirken Ali Şahin ve yönetimi görevi bırakma kararı alarak Olağanüstü Genel Kurul kararı almıştı. Önceki gün saat 20.00'de kulüp binasında gerçekleştirilmesi planlanan Olağanüstü Genel Kurula 58 delegenin 11'i katıldı. Kongrenin yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan üye sayısı olan 30'a ulaşılamayınca kongre 11 Temmuz'a ertelendi. Kongreye iştirak eden [&hellip]

2013-2014 sezonunda kurulan AFJET Afyonspor mali açıdan zor günler geçirirken Ali Şahin ve yönetimi görevi bırakma kararı alarak Olağanüstü Genel Kurul kararı almıştı. Önceki gün saat 20.00’de kulüp binasında gerçekleştirilmesi planlanan Olağanüstü Genel Kurula 58 delegenin 11’i katıldı. Kongrenin yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan üye sayısı olan 30’a ulaşılamayınca kongre 11 Temmuz’a ertelendi. Kongreye iştirak eden 11 delegenin 7’sini mevcut yönetim kurulu oluştururken, Denetleme Komisyonu Başkanı Nadir Güzbey, Altyapı Koordinatörü Kemal Özkara, kurucu yönetici olan AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ve Niyazi Ertaş dışındaki delegeler kongreye katılmadı.
“BİZE TAAHHÜT EDİLEN
SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ”
Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı kongrenin yapılamaması üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, zor bir dönemde görevin kendilerine verildiğini ancak bu süre zarfında verilen sözlerin yerine gelmediğini ifade etti. Görevi bırakma kararı aldıklarını da söyleyen Şahin, “Yönetim Kurulu olarak kulübümüzün geleceğine yön verilmesi ve sürecin kongre ile çözüme kavuşacağı inancıyla Olağanüstü Genel Kurul kararı aldık. Ancak görüldüğü üzere kongre yapabilmemiz için gerekli olan yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantıyı açamıyoruz. Çok sevdiğimiz AFJET Afyonsporumuzun gelecekte sıkıntıya düşmemesi için yönetim kurulumuz, göreve gelecek olan arkadaşlarımıza tüm desteği şartsız olarak sunacaktır. Beklentimiz ise AFJET Afyonspor’a sahip çıkılması ve yarı yolda bırakılmamasıdır. Sezonu çok kötü bir şekilde tamamladık çok üzgünüz ve herkesten özür diliyoruz. Ancak biz kulübü devir aldığımızda bize taahhüt edilen sözler yerine getirilmedi. İmkanlarımız ancak kulübün sezonu tamamlamasını sağlayabilecek kudretteydi. Ancak sportif anlamda başarılı olamadık.” dedi.
“BİZE ÇOK BÜYÜK BİR
SAYGISIZLIK YAPILDI”
Kendilerine yapılan saygısızlık sonrasında görevi bırakma kararı aldıklarını aktaran Başkan Şahin; “Bize her konuda destek veren ve yanımızda olan Sayın Valimiz dışında söz veren insanlar sözlerini tutmadıkları için yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle sezon bitmeden 2 hafta önce ayrılmayı düşündüğümüzü ilettik. Ancak şirketleşme yolunda adımlar atılması noktasında il büyüklerimizin fikirleri doğrultusunda beklemek durumunda kaldık. 1.5 aydır kulübün mevcut haliyle resmi anlamda yapılması gereken işlemleri de yapmaya devam ederek bugüne geldik. Geçtiğimiz hafta içerisinde de bize çok büyük bir saygısızlık yapıldı. İl büyüklerimizin de bilgisi dahilinde görevi bırakma kararı aldık. Gelecek olan yönetime ve AFJET Afyonspor’a maddi ve manevi olarak var gücümüzle destek vermeye hazırız.” ifadesine yer verdi.
BİR TANE PROFESYONEL
FUTBOL TAKIMIMIZ VAR
Kulüp Başkanı Ali Şahin’in açıklamasının ardından söz alarak çağrıda bulunan Denetim Komisyonu Başkanı Nadir Güzbey, AFJET Afyonspor’un, şehrin bir markası olduğunu belirtti. Güzbey, “Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclisi Başkanımız önderliğinde bu topraklarda yaşayan herkesi güzide kulübümüze sahip çıkmaya davet ediyorum. Bir tane profesyonel futbol takımımız var. Bugün burada gördüğüm tablodan dolayı içim kan ağlıyor. Yönetim Kurulu 7 kişi, kongreye katılım sayısı 11 kişi. Bu kulüp 7 kişinin, 11 kişinin değil, şehrin takımı ve şehir olarak bu takım sahiplenilmeli. Kapalı kapılar ardında farklı hesaplar için farklı konuşmalar yapmak yerine işte kongre kim neyi merak ediyorsa sorabilir. Ancak taraftarların iştirak ettiği kongreye delegelerin iştirak etmemesi beni çok üzdü” şeklinde konuştu.
“AFJET AFYONSPOR’U TÜM PAYDAŞLAR TAM SAHİPLENMELİ”
Vali Mustafa Tutulmaz’ın kulüp için her konuda destek verdiğini de ifade eden Güzbey; “Oyuncuların bir çoğu sözleşmelerini fesih için noterden randevu aldığı sırada durumu öğrenip Valimize aktardığımızda olaya el attı. Sorumluluğu üstlendi. AFJET Afyonspor sezonu tamamlamayı başarmışsa bu, Valimizin sayesinde olmuştur. İç sahada oynanan 18 mücadelenin sadece 2’sine gelememiştir. Valimizin kıymetini bilmemiz gerekir. Belediyemizin ve diğer paydaşların da sorumluluk üstlenmesi gerekir. Belediye de görevini yapıyor ancak bundan sonra herkesin AFJET Afyonspor’u tam sahiplenmesi gerekir.” diye konuştu.
“BORÇ 6 MİLYON
500 BİN LİRA”
Kulübün borcu ile ilgili net rakamı da açıklayan Güzbey, “Kulübümüzün borcuyla ilgili kamuoyunda farklı rakamlar telaffuz ediliyor. Kulübümüzün bugün itibariyle borcu 6 milyon 500 bin lira civarındadır. Birçok kulübün borçları göz önüne alındığında bir spor kulübü için oldukça düşük bir borcu bulunmaktadır.” ifadesini kullandı.
“BU TAKIMA NEDEN SAHİP ÇIKILMIYOR”
Kongreye gelen ‘Amigo Basri’ olarak tanınan Basri Gölünük de sitem etti. AFJET Afyonspor’un tarih yazdığı bir dönemde içine düştüğü sorunların her taraftar gibi kendisini de çok üzdüğünü kaydeden Gölünük, “Kulübümüzün geldiği noktayı görünce bizim de içimiz kan ağlıyor. Bu şehrin yerel yöneticileri, bürokratları, işadamları bu takıma neden sahip çıkmıyor. Kulübümüzün yeniden ayağa kalkması, kulüp yönetiminin kendi başına üstesinden gelebileceği bir konu değil. El birliği ile tüm şehir olarak imkanlarımızı kullanıp destek vererek kulübümüzü yeniden ayağa kaldırmamız lazım.” dedi.
“ŞİRKETİN BÜTÜN
İMKANLARINI BURAYA
AKTARMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’ı ve Vali Mustafa Tutulmaz’ı temsilen kongreye katılan AFJET AŞ. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk de söz alarak önemli açıklamalarda bulundu. AFJET Afyonspor’un kuruluş aşamasında da kurucu yönetici olarak görev aldığını ve bunu amatör bir ruhla yürüttüklerini söyleyen Ulutürk, “Biz AFJET Jeotermal AŞ olarak bir şey hayal ettik. Bu şirket, bu şehrin değerlerini üstte tutan ve değerleriyle bir noktaya gelen bir şirkettir. Bir hayal kurduk ve gerçekleştirmek için başlattığımız çalışmalar sonucunda AFJET Afyonspor’u kurduk. Kurduğumuz kulüple doğru bir iş yaptığımız da kısa zamanda Spor Toto 1. Lige çıkmasıyla kanıtlanmış oldu. Ancak bu kulüp sadece Afyon Jeotermal’in bir takımı değil, bütün şehrin ve halkın takımı. İstedik ki herkes bu kulübe sahip çıksın ve bir yerlerinden tutarak ayakta kalmasını sağlasın. Belli bir noktaya kadar gelsin. Maalesef yapılan bir sürü yanlışlıklar, hatalar kulübün sıkıntılarını bu noktaya kadar getirdi. Süreci gözlemledik. Ancak farklı farklı gelişmeler nedeniyle süreçte geç kalındı. Oyuncular serbest kalmakta, başka kulüplerle anlaşmakta, yara ve kangrende git gide büyüyor. Yönetimin görevi bırakma kararı almasına üzüldük. Kulüp yanlış transfer politikalarıyla ciddi bir borçlanma içine sokulmuş. Bizim bir şirketin bütün imkanlarını buraya aktarmamız mümkün değil.” şeklinde konuştu.
“TEK HEDEFİMİZ
AFJET AFYONSPOR’UN
GELECEĞİNİ KURTARMAK”
Yaşanan gelişmeler ve sürecin uzaması neticesinde Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ile görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmeler ışığında yol haritası çizdiklerini aktaran Ulutürk, “AFJET Afyonspor’un, Afyon Jeotermal (AFJET) AŞ. tarafından yönetilmesine ve borçların belli bir takvime bağlama, mevcut oyunculardan anlaşmaya varılacak oyuncularla anlaşma, anlaşılamayacak oyuncular ile de sözleşmelerin fesih edilerek kulübün hızlı bir şekilde yoluna bakmasını sağlama kararı aldık. Bugün çoğunluk sağlanabilseydi ve kongre yapılması mümkün olsaydı bu kararımızı da açıklayacaktık. İnşallah bir sonraki kongrede kulübü AFJET AŞ. tarafından oluşturulacak bir yönetim oluşturarak sahipsiz bırakmayacağız. Bizi bugün üzen tek şey sürecin bir hafta daha uzamasıdır. İnşallah şehrin tüm paydaşları da bu konuda destek vererek bu sorunun hızlıca ortadan kaldırılmasına vesile olurlar. Burada tek hedefimiz AFJET Afyonspor’un geleceğini kurtarmak.” ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme