• Haberler
  • Spor
  • Jetler'de KIRMIZI alarm: 3-1 – Kocatepe Gazetesi

Jetler'de KIRMIZI alarm: 3-1 – Kocatepe Gazetesi

Spor Toto 1. Lig'de düşme potasından kurtulma mücadelesi veren AFJET Afyonspor, ligin 30. haftasında evinde Altınordu'yu ağırladı. Maça AFJET Afyonspor hırslı başlarken, iki kontra atakta başarılı bir şekilde top yapan Altınordu, 17. dakikada 2-0'lık avantajı yakaladı. İlk yarı bu skorla tamamlanırken AFJET Afyonspor ikinci yarıya daha hırslı başladı. Yapılan değişikliklerin ardından oyundaki etkisini biraz daha [&hellip]

Spor Toto 1. Lig’de düşme potasından kurtulma mücadelesi veren AFJET Afyonspor, ligin 30. haftasında evinde Altınordu’yu ağırladı. Maça AFJET Afyonspor hırslı başlarken, iki kontra atakta başarılı bir şekilde top yapan Altınordu, 17. dakikada 2-0’lık avantajı yakaladı. İlk yarı bu skorla tamamlanırken AFJET Afyonspor ikinci yarıya daha hırslı başladı. Yapılan değişikliklerin ardından oyundaki etkisini biraz daha artıran AFJET Afyonspor Metin Yüksel ile farkı 1 indirdi. İlerleyen dakikalarda Altınordu’dan Sefa attığı şık golle tüm seyirciler tarafından alkışlandı.
TEKNİK HEYETTEN GÜZEL KARAR
AFJET Afyonspor’un Altınordu maçında sahaya sürdüğü ilk 11’de yaptığı bazı değişiklikler seyirciler tarafından olumlu karşılandı. Oltan kart cezalısı olduğu ve Aykut’un sakatlığının olması nedeniyle kadroya alınmadığı haftada Uğur Akdemir’in kadro dışı bırakılması takdir topladı.
EMRE’NİN YERİNE
ALTYAPIDAN OYUNCU ALINSIN
Sol bek mevkiinde forma giyen Emre Öztürk, oynadığı oyunla yine saç baş yoldurttu. Aynı mevkide oynayan İsmet’in sakatlığından dolayı sezonu kapatmış olması da teknik heyetin elini kolunu bağlıyor. Seyirciler de bu çıkmaza altyapıdan a takıma destek olarak oyuncu takviyesinin gerekli olduğu yorumunu yaptı. Öztürk’ün ataklarda yapamadığı ortalar, kullanmak isteyip de başarılı olamadığı duran toplar sonrasında seyirciler artık Emre Öztürk’ten ümidi kesti. Uğur’un kadro dışı kalmasına sevinen seyirciler şimdi de Emre’nin kadro dışı kalmasını bekliyor.
Seyirciler; altyapıdan alınması beklenen takviyede ise genç oyuncunun Emre’ye göre daha az hata yapacağına inanıyor.
BAJRAM AJETİ DE BEKLENİNİ VEREMEDİ
Oltan’ın cezalı olduğu bu haftada yine ilk 11’de maça çıkan Bajram Ajeti, bekleneni veremedi. 60. dakikada oyundan alınan Ajeti’nin yerine ise oyuna giren Onurcan hücumda takımı daha da ateşledi. Bu dakikadan sonra da Ersel forvet oyuncusu olarak görev aldı.
ALKIŞLAR SONER’E
AFJET Afyonspor’un kalecisi Soner Şahin, maçta yediği 3 golden sonra da 5 net golü önledi. Soner Şahin’in yediği gollerdeki hataları bir yana, 5 net pozisyonda kurtardığı gollerle de gerçekten alkışı hak etti. Altınordu oyuncularının kontra ataklarla savunmayı geçip ceza alanına girip Şahin ile karşı karşıya kaldığı 5 net pozisyonda Şahin müthiş bir tecrübe örneği gösterdi ve büyük farkın oluşmasına imkan vermedi.
HALA DAHA UMUT VAR
AFJET Afyonspor’un Altınordu’ya mağlup olduğu bu maçın ardından taraftarlar birbirleri ile tartışmaya başladı. AFJET Afyonspor’un gelecek sezon 2. Lig Kırmızı Grup’ta mı Beyaz Grup’ta mı mücadele edeceğini tartışan taraftarlar, umutlarınıda kaybetti. Önümüzde oynayacağımız daha 3 maç var. Gelecek hafta Eskişehirspor ile karşılaşacak olan AFJET Afyonspor, 32. haftada evinde Osmanlıspor’u konuk edecek. Dip not, Ankara Büyükşehir Belediye yeni Başkanı Mansur Yavaş takımın hafriyat gelirlerini kesmişti. Afyonspor’un 33. haftadaki rakibi Birevim Elazığspor, 34. haftadaki rakibi ise Ümraniyespor olacak.
MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada Afyonspor atağında Altınordu kaptığı topla kontra atağa çıktı. Yakaladığı ilk net pozisyonda savunma arkasına sarkan Altınordulu Yusuf Acer, Kaleci Soner’i mağlup ederek topu ağlara gönderdi. 0-1
17. dakikada yine Afyonspor’un atağında ceza yayına çok yakın bir noktada topu kapan Altınordu’da atılan uzun topla buluşan Anıl, sol kanattan ceza alanına girdi. Anıl’ın arka direğe doğru gönderdiği topa son dokunan isim Emre Öztürk topu kendi ağlarına gönderdi. 0-2
75. dakikada gelişen Afyonspor atağında oyuna sonradan giren Nazmi’nin sağ kanattan ceza alanına yaptığı orta savunmadan sekti. Topu kontrol eden Metin Yüksel, iyi bir vuruş yaparak golünü atmayı başardı.1-2
83. dakikada gelişen Altınordu atağında sağ kanattan ceza alanına giren Kerim’in kale sahasına gönderdiği topa Sefa öyle bir gol attı ki tüm alkışları topladı. Sefa’nın attığı gol sonrasında Galatasaray forması giyen Drogba’nın Şampiyonlar Ligi maçında Real Madrid’e attığı gol akıllara geldi. Sefa’nın golünde bir detay daha vardı. Sefa’nın şutu sonrasında top Soner’in bacaklarının arasından ağlarla buluştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

STAT: Zafer
HAKEMLER: Mert Güzenge (*), Özgür Ertem (*), Habip Tiryaki (*)
AFJET AFYONSPOR: Soner (***), Türker (***), Cenk Güvenç (**), Gökhan Kardeş (***), Emre Öztürk (?), Bajram Ajeti (*) (Dk. 60 Onurcan **), Mehmet Güven (***) (Dk. 46 Enes Ata **), Metin Yüksel (***), Taşkın İlter (**) (Dk. 73 Nazmi Candoğan **), Onur Ramazan Toprak (*), Ersel Aslıyüksek (***)
ALTINORDU: Erce Kardeşler (***), Yusuf Acer (**), Muhammed Mert (**) (Dk. 80 Okan Demirci), Enes Kubat (**) (Dk. 60 Mehmet Murat Uçan **), Alican Özfesli (**) (Dk. 53 Oğulcan **), Sefa Yılmaz (****), Kerim Alıcı (***), Mehmet Enes Sığırcı (***), Berkay Samancı (***), Recep Yemişçi (***), Anıl Koç (**)
GOLLER: Dk. 75 Metin Yüksel (AFJET Afyonspor) – Dk. 11 Yusuf Acer, Dk. 17 (KK) Emre Öztürk, Dk. 83 Sefa Yılmaz (Altınordu)
SARI KARTLAR: Ersel, Taşkın İlter, Nazmi Candoğan (AFJET Afyonspor) – Muhammet Mert, Mehmet Murat Uçar, Oğulcan Ülgün (Altınordu)

Bakmadan Geçme