• Haberler
  • Spor
  • Jetler tek golle yıkıldı – Kocatepe Gazetesi

Jetler tek golle yıkıldı – Kocatepe Gazetesi

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden AFJET Afyonspor ligin 7. hafta maçında Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Yoğun yağış altında oynanan maça iki ekipte iyi başladı. İlk yarı golsüz eşitlikle geçilirken ikinci yarıda Gençlerbirliği iki gol buldu. Golün birinde ofsayt olduğu için hakem golü vermedi ve maç 1-0 Gençlerbirliği üstünlüğü ile tamamlandı. Gençlerbirliği, 7'de 7 yaparak 21 [&hellip]

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor ligin 7. hafta maçında Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Yoğun yağış altında oynanan maça iki ekipte iyi başladı. İlk yarı golsüz eşitlikle geçilirken ikinci yarıda Gençlerbirliği iki gol buldu. Golün birinde ofsayt olduğu için hakem golü vermedi ve maç 1-0 Gençlerbirliği üstünlüğü ile tamamlandı. Gençlerbirliği, 7’de 7 yaparak 21 puana ulaştı. Haftayı puansız kapatan AFJET Afyonspor 8 puan ile 10. sıraya geriledi. Gençlerbirliği’nin golünü 71. dakikada Jailton kaydetti. Maçta güzel pozisyonlar yakalayan AFJET Afyonspor golü bulamadı. Jetler girdiği pozisyonlarda ya kaleci Hakan’ı ya da savunmayı geçemedi. Ayrıca Gençlerbirliği’nin ataklarında da hem kaleci Rybka hem de AFJET Afyonspor savunması başarılı işler çıkarttı. Teknik heyetin golü yedikten sonra savunmadan Türker’i çıkarıp yerine de Mehmet Güve’ni alması da ‘büyük risk’ olarak nitelendirildi.  
AK Parti Afyonkarahisar 22. dönem Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Genel Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Gençlerbirliği Dernek Başkanı Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ile birlikte maçı protokol tribününden izledi.
MAÇTAN DAKİKALAR
Maçtan önce etkisini artıran yağmur suyu maç sırasında sahada kaldı ve iki ekipte maç boyunca zor anlar yaşadı.
22. dakikada gelişen Afyonspor atağında Gençlerbirliği defansında karambol yaşanmasına sebep oldu ancak Jetler ekip bu ataktan aradığı golü bulamadı.
24. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Yasin Pehlivan’ın soldan yaptığı orta tüm savunma oyuncularını geçti. Mert Nobre önüne gelen topa dokunamadı. Gençlerbirliği bu ciddi ataktan golü bulamadı.
35. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Mert Nobre’nin pasında topal buluşan Yasin Pehlivan sert bir şutla kaleyi yokladı. Ancak Oleksandr Rybka topa sünerek uzandı ve topu kornere çeldi.
39. dakikada yüklenen Afyonspor’da Yasin Yener’in şık pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Abdülkadir Kuzey topa zor pozisyonda dokundu ancak Hakan’a çarpan topu savunma uzaklaştırdı.
45. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Stephane Sessegnon’un serbest vuruşunu Afyonspor savunma uzaklaştırmakta zorlandı. Topa en son vuran Mert Nobre’nin topu savunmaya çarparak, kornere gitti ve atıştan sonuç çıkmadı.
62. dakikada gelişen Afyonspor atağında Türker Toptaş’ın ortasına altıpas üzerinde Yasin Yener son anda dokundu. Kaleye yönelen topu kaleci Hakan son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
71. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Alper Uludağ savunmanın arkasına şık bir pas attı. Topu önüne alan Jailton şık bir vuruşla golünü atarak takımını öne geçirmeyi başardı. 1-0
Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda başka gol olmazken Gençlerbirliği maçı 1-0 kazandı.

Bakmadan Geçme