• Haberler
  • Spor
  • Jetler Pursaklar'ı affetmedi – Kocatepe Gazetesi

Jetler Pursaklar'ı affetmedi – Kocatepe Gazetesi

Bölgesel Amatör Lig 7. Grup'ta mücadele eden AFJET Afyonspor Cumartesi günü Spor Kompleksi'nde ikinci yarının en iyi takımlarından Pursaklar Belediyespor'u ağırladı. Ankara takımları içinde ikinci olan Pursaklar düşme potasından kurtulmak için büyük çaba harcadı. İlk yarıda oyunu soğutmaya çalışan Pursaklar 15 dakikayı fauller ve sakatlık gibi bahanelerle yatarak geçirdi. İkinci yarıda da yine oyun soğutmaya [&hellip]

Bölgesel Amatör Lig 7. Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor Cumartesi günü Spor Kompleksi’nde ikinci yarının en iyi takımlarından Pursaklar Belediyespor’u ağırladı. Ankara takımları içinde ikinci olan Pursaklar düşme potasından kurtulmak için büyük çaba harcadı. İlk yarıda oyunu soğutmaya çalışan Pursaklar 15 dakikayı fauller ve sakatlık gibi bahanelerle yatarak geçirdi. İkinci yarıda da yine oyun soğutmaya çalışan Pursaklar karşısında daha dikkatli olan Jetler arka arkaya 4-5 pozisyon buldu. Son pozisyonda Caner’le golü bulan Jetler rahatladı. Golden sonra yüklenen Pursaklar Belediyespor’a karşı Jetler de aynı tutumu izledi ve oyunu soğutmaya çalıştı.
MAÇTAN DAKİKALAR
15. dakikada gelişen Afyonspor atağında sağ kanattan yüklenen Atalay topu Mirlan’a verdi. Yüklenen ve ortadan ceza alanına girmeye çalışan Mirlan iki rakibini geçti ve çok sert vurdu. Defansı geçen topu kaleci son anda kornere çeldi.
35. dakikada Afyonspor adına Ömer Çelik orta sahadan aldığı topu sürerek ceza yayı üzerine kadar geldi. Pas atacak arkadaşını arayan Ömer Çelik şut çekmeye daha müsait pozisyonda olduğu için sert bir şut çekti. Kaleci parmaklarının ucuyla topu son anda kornere gönderdi.
57. dakikada Murat’ın pasında ceza alanı sol kanadı son çizgisinde topla buluşan Ömer Çelik çok sert vurdu. Kaleci yine gole izin vermedi ve topu kornere çeldi.  
61. dakikada Murat ceza sahası içinde sol ayağıyla çok sert vurdu ancak top önce defansa çarptı, sonrasında kalecinin müdahalesinde kornere çıktı. Bu dakikada topun temas ettiği Pursaklar savunma oyuncusu yerden kalkamadı. Oyun 3 dakika durdu.
64. dakikada köşe gönderinden korner kullanan Murat pas yaparak topu Erkan’a verdi. Erkan arka direkte bulanan Toma’ya ortayı gönderdi. Toma da penaltı noktasına topu indirdi. Topun gelişine sert vuran Caner’in şutu önce defansa çarptı sonra kalecinin yetersiz kalan müdahalesinin ardından ağlara gitti. 1-0
Bu dakikadan sonra yüklenen Jetler girdiği pozisyonlarda gol bulamadı. Maçın son anlarında da Pursaklar Belediyespor yüklendi. Son iki pozisyonda kalecisinin girdiği pozisyonlarda Pursaklar Belediye gole ulaşamadı ve AFJET Afyonspor sahadan 1-0’lık skorla galibiyete uzandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Play-Off’lara hazırlık dönemi içindeyiz”

AFJET Afyonspor’un Pursaklar Belediyespor’u ağırladığı maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AFJET Afyonspor Teknik Direktörü Cüneyt Tiryaki, seyircinin oyun anlamında pek memnun olmayacağı, ancak skor olarak kazanan taraf olmak istediklerine dikkat çekti

Bölgesel Amatör Lig 7. Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor kendi sahasında Pursaklar Belediyespor’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Maçın ardından AFJET Afyonspor Teknik Direktörü Cüneyt Tiryaki, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Basın mensubunun “Oyunsal anlamda takımın ortaya koyduğu performansta düşüşü neye bağlıyorsunuz” sorusunu cevaplayan Teknik Adam Tiryaki, “İkinci yarıya başladık. 3-4 haftalık bölümde puan farkını oluşturduğunuz zaman, oyuncularımızda rehavetler olabilir. Ama ikinci yarı maçlarında bulduğumuz pozisyonları gole çevirememe gibi şanssızlık yaşıyoruz. Yoksa biz geçen Eğirdir maçında çok iyi oynamamıza rağmen mağlubiyeti hiç hak etmememize rağmen mağlup olduk. Bugün evet çok iyi oynadığımız söylenemez. Ama şu var, aşağı yukarı 80-85 dakika oyunun hakimi bizdik. Kalemize de getirmedik. Son beş dakika duran toptan, yüksek karambol pozisyonlarından rakibimiz bir şeyler üretmeye çalıştı. Böyle bir futbol yok, ilk yarı bizim 15 dakikamız çalındı. Yere yatan kalkmıyordu. Ne zamanki biz golü bulduk, rakip çok hızlı oynamaya başladı. Rakiplerimizin tümü bu şekilde oynuyor. Bizim maç tempomuzda da düşme oluyor. Oyuncularımız sürekli gerginlik altında kalıyor, hakem verdiği ve vermediği kararlarıyla bizi sıkıntıya sokuyor, rakip oyuncular düştüğü yerden kalkmıyor, siz de görüyorsunuz yani. Bizim aslında oyun kalitemizde bir problem yok. Sadece rakiplerimiz bize karşı, diğer rakiplerine karşı oynadıkları gibi oynamıyor. Bize karşı yere düşen kalkmıyor. Bu maçta da kalecileri bence iyi oynadı. Bu maçı 3-4 farklı skorla kazanmamız lazım. Peki kalemizde pozisyon verdik mi, o da yok. 90 dakikada da oyunun kontrolü bizdeydi. Bugünlerde böyle müsabakalar olacak. Biz Play-Off hazırlıklarına başladık. Bu müsabakaları önemli olan kayıpsız geçmektir. Bu maçta da çok şükür oyuncularımız ceza almadı. Kayıpsız geçtik. Seyircimizi oyunsal anlamda çok mutlu etmeyebiliriz. Bizim bir hedefimiz var. Sezondaki final müsabakasını kazanmak. Oraya giden yol buradan geçiyorsa buraları skorlar ne olursa olsun kazanmak gerek. Bu maçta da o anlamda da bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Elinden gelen gayreti gösterdiler. 1-0’la bile olsa maçı kazandık. Rakibin o kadar çok oyunu soğutmasına rağmen hakemin onların oyunu soğutmasına katkı sağlamasına bakarsak bugün kazandığımız için mutluyuz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Minibüsler ve otobüsler komplekse hep girsin”

AFJET Afyonspor’un Spor Kompleksi’nde oynadığı maçlarda ve hafta için Okul Sporları maçları sırasında minibüs ve otobüslerin Komplekse girmesi, vatandaşlardan destek gördü. Afyonspor maçının oynandığı saatten önce ve maçın tamamlanmasının ardından minibüsler ve otobüslerin komplekse girmesi uygulamasının bundan sonra da sürmesi isteniyor.

Afyonkarahisar’a yapımı tamamlanan Spor Kompleksi’ne ulaşım sıkıntısının çözümü Afyonkarahisarlılar tarafından yetkililere iletilmeye çalışılan bir durumdu. Vatandaşların Komplekse girebilmek için yaklaşın bir kilometre yürümesi gerekiyordu. Bu hafta sonu AFJET Afyonspor’un Pursaklar Belediyespor’u ağırladığı maçın öncesinde ve sonrasında Özdilek levhalı minibüsler ve otobüslerin Komplekse girdiği görüldü. Halka verilen bu hizmet vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı. Bu durumun bir önce netleşmesi gerektiğini belirten bazı Afyonkarahisarlılar, “Okul Sporları için küçük yaştaki öğrencilerin komplekse ulaşmaları da bu konudaki ciddiyeti gösteriyor. Bizim bile yürümekte zorlandığımız bu yolu çocuklar yürüyor. Bugün bu hizmeti veren otobüs ve minibüs esnafına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme