• Haberler
  • Spor
  • Jetler kayıplara devam ediyor – Kocatepe Gazetesi

Jetler kayıplara devam ediyor – Kocatepe Gazetesi

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden AFJET Afyonspor ligin 12. haftasında evinde Hatayspor'u konuk etti. Maça iki takımda temkinli başlarken ilk yarı karşılıklı ataklarla golsüz tamamlandı. Orta saha mücadelesi halinde geçen ilk yarıda AFJET Afyonspor Mehmet Güven ile girdiği mutlak gol pozisyonundan Hatay kalecisi sayesinde eli boş döndü. Ayrıca AFJET Afyonspor'un bulduğu cılız ataklarda ceza [&hellip]

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor ligin 12. haftasında evinde Hatayspor’u konuk etti. Maça iki takımda temkinli başlarken ilk yarı karşılıklı ataklarla golsüz tamamlandı. Orta saha mücadelesi halinde geçen ilk yarıda AFJET Afyonspor; Mehmet Güven ile girdiği mutlak gol pozisyonundan Hatay kalecisi sayesinde eli boş döndü. Ayrıca AFJET Afyonspor’un bulduğu cılız ataklarda ceza alanı dışından şutlar denemesi de değişen sistemin etkili olacağını gösterdi. Afyonspor’un önceki sisteme göre ceza alanı içine kadar paslarla girmeye çalışan yapısı ve ceza sahası dışından şutlar çekmeyerek gol bulmaya çalışması da gol yollarındaki sıkıntıyı açıklıyor.
SAVUNMADA DA HATA VAR HATAY DA İYİ
AFJET Afyonspor’un kalesinde gördüğü iki golde Hatayspor oyuncularının başarısı göze çarparken savunmanın da hataları oldu. Özellikle gollerin atak yönünde yaşanan pozisyonlarda oyuncuların durdurulmadan ceza sahasına rahat girmeleri de savunmanın hatası oldu. Atağın içindeki oyuncuyu durdurmak zor olsa da attığı pasları kesme yolları da açık kapatılmadı. Atılan iki golde de aynı kanattan gelen ve savunmayı rahat şekilde aşan oyuncuların verdiği paslarda asist oldu. Afyonspor’un kalesinde gördüğü diğer pozisyonlarda gollerdeki hatalar yaşanmadı. Ancak kontra ataklarda sıkıntılı bir savunmaya sahip olan AFJET Afyonspor da savunma hatasından daha çok gol yiyecek gibi gözüküyor. Savunmadan sonra çoğu pozisyonda başarılı olan Rybka’nın da ilk golde topu uzaklaştırmasının ardından rakip oyuncu önünde bulduğu topu kaleye sert şekilde vurup golü attı. Rybka gibi tecrübeli bir kalecinin o tarz topları tek hamlede kontrol etmesi bekleniyor. İkinci golde hücum oyuncusunun savunma tarafından önü kapatılmasına rağmen Rybka yine o oyuncunun önünü kapatmaya gidiyor. Ardında da önü kapatılan oyuncu boş koşu yapan arkadaşına pası attığında iki savunma oyuncusu ve kaleciyi boşa çıkartıyor. Kaleci hatası ile golü atıyor.
ABDÜLKADİR VE OLTAN FARKI
Oltan Karakullukçu’nun sakatlığından dolayı sahada olan Abdulkadir’in elinden geleni yaptığı yine de yetersiz kaldığı izleyenlerin dikkatinden kaçmıyor. Oltan’ın ısınma sonrasında oyuna girmek için yedek kulübesine gelmesi de seyircileri sevindirmeye yetti. Ardından Abdulkadir’in yerine oyuna giren Oltan, bir penaltı kazandırdı. Penaltıdan hemen sonra girdiği pozisyonda da Oltan’ın kafa vuruşu iyi yer tutan Hatay kalecisinde kaldı. Oltan’ın sahaya dönmesi Afyonspor taraftarları ve seyircilerini de oldukça mutlu etti.
MAÇTAN DAKİKALAR
54. dakikada gelişen Hatayspor atağında sol kanattan Caner’in ortasında Sinan’dan önce Rybka topu uzaklaştırdı. Kısa düşen top Gökhan’ın önünde kaldı. Gökhan sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1
73. dakikada kontra atağa çıkan Hatay’da savunma arkasına sarkan Caner şık ara pasıyla buluştu. Pozisyona yetişen Türker, Caner’in önünü kapattı. Vücut çalımı ile topu boşa çeken Caner pasını Sinan’a aktardı. Sinan başarılı bir şekilde şutunu aratak golü kaydetti. 0-2
75. dakikada gelişen AFJET Afyonspor atağında topu Hatayspor savunması uzaklaştırmak isterken Yasin’in ayak koyduğu top ceza alanına yöneldi. Oltan’ın takip ettiği topta Akın müdahale etmek istedi. Oltan’a faul yapan Akın’ın pozisyonuna Hakem Süleyman Abay penaltı noktasını gösterdi. Bu dakikada Akın’ın sakatlığı nedeniyle oyun ortalama 4 dakika durdu.
79. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Sinan Özkan topu ayrı, kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 1-2
Bu dakikadan sonra gelişen önemli pozisyonlardan iki takımda gol bulamadı ve maç Hatayspor’un 1-2 üstünlüğü ile tamamlandı.

Stat: Zafer Stadyumu
Hakemler: Süleyman Abay ** , Erkan Akbulut **, Soner Maraş **
AFJET AFYONSPOR: Rybka **, Türker **, Bayram **, Yasin **, Mehmet Güven ***, Abdulkadir * (Oltan dk 55 **), Mehmet Sedef **, Taşkın **, İsmet **, Aykut ** (Sinan dk. 67 **), Ersel ** (Onur dk. 74 *)
HATAYSPOR: Akın ***, Kubilay **, Selim ** (Hamza dk. 46 **), Gökhan ** (Soner dk. 90 ), Yılmaz **, Mesut **, Sadi **, Sinan ** (Hamidou Maiga dk. 90 ), Yusuf **, Murat **, Caner **
Goller: Gökhan (dk. 55), Sinan Kurumuş (dk. 72) (Hatayspor), Sinan Özkan (dk. 80) (AFJET Afyonspor)
Sarı kartlar: Türker, Abdulkadir (AFJET Afyonspor), Yusuf, Selim, Gökhan (Hatayspor)

Bakmadan Geçme