• Haberler
  • Spor
  • Jetler ilk antrenmanını yaptı – Kocatepe Gazetesi

Jetler ilk antrenmanını yaptı – Kocatepe Gazetesi

2016-17 sezonunda Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele edecek olan AFJET Afyonspor yeni sezon hazırlıklarına önceki gün Spor Kompleksi'nde bulanan stadyumda gerçekleştirdi. Devam eden transfer çalışmalarında AFJET Afyonspor'un kadrosuna kattığı yeni ve eski oyuncular da dahil, toplamda 18 oyuncusu önceki gün sabah saatlerinde Afyonkarahisar'a geldi. Kulüp binasında bir araya gelen oyuncular teknik heyetle birlikte [&hellip]

2016-17 sezonunda Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele edecek olan AFJET Afyonspor yeni sezon hazırlıklarına önceki gün Spor Kompleksi’nde bulanan stadyumda gerçekleştirdi. Devam eden transfer çalışmalarında AFJET Afyonspor’un kadrosuna kattığı yeni ve eski oyuncular da dahil, toplamda 18 oyuncusu önceki gün sabah saatlerinde Afyonkarahisar’a geldi. Kulüp binasında bir araya gelen oyuncular teknik heyetle birlikte öğlen yemeğinde buluştu. Ardından yapılan tanışma ve kaynaşma toplantısında yeni oyuncular, teknik heyet ve eski oyuncularla tanıştı. Akşam saat 18.30’da Spor Kompleksi’ne gelen futbolcular yapılan hazırlıklar sonrasında ter idmanına çıktı. Isınma hareketleri ve düz koşu sonrasında Jetler yenilenen zemin üzerinde ilk antrenmanını gerçekleştirdi.
“DAŞDEMİR YAN YATTI”
İdman öncesinde konuşma yapan AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, “Hedefimiz her zamanki gibi şampiyonluk. 3 yılda 2 basamak atladık ve 2. Lig’e çıkacağımıza inanıyorum. En son anlaşmış olduğumuz, daha doğrusu söz almış olduğumuz bir oyuncu maalesef Darıca’daki sağ bek Uğur Daşdemir yan yatıyormuş öyle diyelim. O açıdan dolayı ben sözleşme imzalanmadan bu tür transferlerin açıklanmasının doğru olmadığına inanıyorum. Bizim grubumuz güçlü bir grup fakat bizim hedefimiz her zaman için şampiyonluk. Bunu 2013’te başladığımız zaman da söyledik. Biz 2023 hedefini koyduk bu hedeften hiçbir sapma yok ve biz örnek bir kulüp oluşturacağız dedik. Bununla ilgili hem sağolsun seyircilerimiz küfrü azalttılar, sonra biz örnek bir yönetim, teknik kadro ve oyuncu kadrosu oluşturduk. Mesela geçtiğimiz sene iyi oyuncu olup da bazı davranışlarını beğenmediğimiz oyuncuları takımda tutmadık. Bize uyabilen, sözünün eri ve karakterli oyuncular ile devam etmeye çalışıyoruz” dedi.
“AFYONLU OYUNCULARIMIZ TAKIMDA KALDI”
Takımda kalan takıma takviye yapılan oyuncular hakkında bilgi veren Başkan Sel, “Bildiğiniz gibi bizim Afyonlu oyuncularımız zaten kaldılar. Onun dışında geçtiğimiz seneden biliyorsunuz İsmet ve Nazmi takımda kaldı, Ömer Faruk santraforumuz takımda kaldı. Onlara takviyeler yaptık ve 2. Lig ekiplerinin de peşinde olduğu iyi oyuncular aldık. 4-5 transferimiz daha var. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Ben her zaman söylüyorum, dedim ki Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere hepsi sezona başlarken şampiyonluk hedefi ile başlıyorlar. Fakat üçü birden şampiyon olamıyor sadece birisi şampiyon oluyor. Bizim hedefimiz yine şampiyonluk, inşallah bir aksilik olmazsa, biz bu yıl 2. Lig’e çıkmayı hedefledik. Biliyorsunuz zaten 3 yılda 2 basamak birden çıktık bana göre bu BAL en zor liglerden bir tanesiydi. O zor ligi aşmayı başardık. İnşallah yeni gelen Valimiz de sporun içinden gelen birisi, 2 yıl futbol oynadığını söyledi. Bugün tüm oyuncularımız idmanda yerlerini aldılar. Ter idmanı ile sezonu açacaklar” ifadesine yer verdi.
YÖNETİM KURULUNA
 İLAVELER GELECEK
Yönetim Kurulu’nda bulanan 5 kişilik heyete yapılması planlanan ilaveler olduğuna dikkat çeken Başkan Sel bu sayının 7 ya da 9’a çıkabileceğini aktardı. Sel, “Maalesef bazı arkadaşlar gazetelerden Genel Kurul yapıldığı yönünde haber okunduğunu söylüyorlar. Ben bilmiyorum hangi gazete yazdıysa. Beni birkaç kişi aradı ve söylediğim, benim bu durumdan haberim yok. Yok böyle bir şey dedim. Gerçekten benim Kulüp Başkanı olarak yapılan genel kuruldan haberim yok. Sosyal medyada kulübümüzün adını kullanan bazı siteler var. Bu sitelerin herhangi bir şekilde kulübümüzle alakası yoktur. Basın aranarak bilgi verilecektir. Kulüp Müdürü olarak eski Futbol İl Temsilcisi Nurettin Akşab’ı getirdik. Kulüp Müdürlüğü görevini Nurettin Akşab yürütecek. Genel Kurulumuzu da Temmuz ayının sonu ya da Ağustos ayının başında gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Şu anda Yönetim Kurulumuzda 5 kişi yer alıyor. Belki bu sayıyı 7 ya da 9’a yükseltmeyi hedefliyoruz. İnşallah sayıyı yükseltirsek iyi olacağına inanıyorum. Artık netleştiği zaman bu konu hakkında da sizlerle bilgi paylaşımı yapacağız” şeklinde konuştu.
TİRYAKİ AYNI
DESTEĞİ BEKLİYOR
Başkan Sel’den sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AFJET Afyonspor Teknik Direktörü Cüneyt Tiryaki, “Öncelikli olarak yeni sezonda tabii ki tekrar geçen sezondaki yakaladığımız başarıyı tekrarlamak istiyoruz, yine hedefimiz üst sıralarda olmak, ligi inşallah 1. sırada bitirip ipi göğüslemek. Bu doğrultuda da yaklaşık 2 aydır transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün 18 kişi ile beraber sezonun ilk antrenmanını yapıyoruz. Bu sezon yaklaşık 24-25 kişiyle sezonu götürmek istiyoruz, 5 veya 6 oyuncu daha aramıza katılacak bu süreçte ama bu oyuncularda acele etmiyoruz. Takımımızın zaten ana omurgasını oluşturduk bundan sonra katacağımız oyuncular da mutlaka onlar ile yarışacak, performanslarını bir adım öteye taşıyacak oyuncular olacaktır. Yeni sezondan beklentilerim tabii ki şehirde yakalamış olduğumuz enerji ve sinerjiyi oluşturmak. Geçtiğimiz yıl hem yazılı hem de görsel basının hem de taraftarlarımızın oyuncularımızın üzerinde çok büyük etkileri olmuştu. Geçen sezon çok büyük enerji ve sinerji oluşmuştu. Herkese tekrar teşekkür ediyorum. Aynı sinerjiyi oluşturduğumuz takdirde inşallah bu sahada bileği bükülmeyen bir AFJET Afyonspor olacağız” diye konuştu.
“GRUP ZOR GİBİ GÖRÜNÜYOR”
Grubun zorlu olduğuna dikkat çeken Teknik Adam Tiryaki, “Zor bir grup gibi görünüyor. 2. Lig’den düşen takımlar var, geçtiğimiz sezon finalde kaybeden takımlar var, Play-Off’u kıl payı kaçıranlar var. Bir de bizim gibi 3. Lig’de yeni olan takımlar var. Fakat biz bu ligde yeniyiz diye herhangi bir düşüncemiz yok. Biz bu ligde teslim olmak için değil var olmak için elimizden ne geliyor ise Fair-Play çerçevesinde yeşil zeminde kesinlikle teslimiyetçi bir futbol oynamadan, rakibine üstünlük sağlayan, seyir zevkini de yanında katan, bol pozisyon üreten, bol gol atmaya çalışan bir oyuncu grubunu yaratmak istedik. Bunu da başarmaya çalıştık. Zaman ilerledikçe ne kadar haklı olduğumuzu göreceksiniz” ifadesini kullandı.  
3 EYLÜL’DE LİG BAŞLIYOR
Tiryaki sözlerine şöyle devam etti; “31 Temmuz’a kadar çalışmalarımızı kendi tesislerimizde sürdüreceğiz, bu süreçte 1 veya 2, 1 garanti 2 tane de olabilir hazırlık müsabakası oynayacağız, daha sonrasında oyuncularımıza izin vereceğiz 4-14 Ağustos tarihleri arasında Bolu’da kampa gireceğiz, 14 – 18 Ağustos tarihleri arasında oyuncularımız tekrar izinli olacak, 18 Ağustos’ta tekrar Afyon’da çalışmalarımıza başlayacağız. Bolu’daki 10 günlük kamp süresince 4 tane hazırlık müsabakası oynayacağız. Müsabaka başlangıcına Eylül’ün 3’ündeki müsabaka başlangıcına 1 hafta kala mutlaka sağlam bir hazırlık maçı oynayarak inşallah 3 Eylül’de hazır hale geleceğiz. Programımız bu şekilde olacak, çok afaki bir durum olmadığı sürece bu programın dışına çıkmayacağız” ifadesine yer verdi.
JETLERDE ZORLU
TRANSFER SÜRECİ
Devam eden transfer çalışmaları hakkında bilgi veren başarılı Teknik Adam Tiryaki, “Bir tane sağ bek ve sağ ön kenar kesinlikle alacağız. Bu konu ile alakalı çalışmalarımız var. Bu çalışmaları sonlandıramadık ama görüştüğümüz fikir alışverişinde olduğumuz fiyat pazarlığında olduğumuz oyuncular var. Dediğim gibi bu ligde şöyle bir sorun var, oyuncuların bonservis bedellileri var, yetiştirme bedelleri var, bunlar biraz bize engel teşkil ediyor. Bu süreç öyle kolay aşılmıyor. Bu sıkıntıların aşılmasını bekliyoruz ama mutlaka sağ bekle sağ ön kenar konumuna birer oyuncu alacağız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

AFYOK’tan baklavalı karşılama

AFYOK Taraftar Grubu, AFJET Afyonspor’un ilk antrenmanında takımı yalnız bırakmadı ve bir tepsi  baklavayla futbolulara moral verdi

AFJET Afyonspor’un en büyük destekçisi AFYOK Taraftar Grubu takımın ilk antrenmanına tuttuğu minibüsle geldi. Tribündeki yerini alan AFYOK Grubu oyuncuların gelmesini bekledi. Oyuncuların gelmesiyle tezahüratlarıyla takıma destek veren, antrenman bitene kadar hiç susmayan AFYOK Grubu antrenman sonrasında hem takımda kalan oyuncularla hasret giderdi hem de yeni gelen oyuncularla tanıştı. Tanışma ve hasret giderme sonrasında ise AFYOK Grubu takıma 2016-17 sezonunun ilk baklava ikramında bulundu. Oyuncularla hasret ve tanışmak için grubu toplayıp stada geldiklerini belirten AFYOK Grubu Reisi Muharrem Eker, “Sezonun ilk antrenmanına çıkacak olan takımımızı yalnız bırakmamak için onları karşılamak, onlarla hasret gidermek, onlarla tanışmak için grubu toplayarak geldik. Sezon boyunca onlara güç vermesi için de baklava ikramında bulunduk. İnşallah hedeflenen yolu başarılı bir şekilde tamamlayarak şampiyon olacaklar” dedi. 

Bakmadan Geçme