Jetler en çok farkı Horoz'dan yedi

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden AFJET Afyonspor ligin 9. haftasında deplasmanda Denizlispor'a konuk oldu. Afyonspor'un yaptığı basit savunma hatalarını yakalayan Denizlispor faturayı ağır kesti. AFJET Afyonspor yakaladığı mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. Haftayı puansız kapatan AFJET Afyonspor 11 puanda kaldı. Ayrıca Afyonspor bu sezon ilk kez 3 farklı skorla mağlup oldu.Savunma yaptığı hatalarda arkaya kaçan [&hellip]

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor ligin 9. haftasında deplasmanda Denizlispor’a konuk oldu. Afyonspor’un yaptığı basit savunma hatalarını yakalayan Denizlispor faturayı ağır kesti. AFJET Afyonspor yakaladığı mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. Haftayı puansız kapatan AFJET Afyonspor 11 puanda kaldı. Ayrıca Afyonspor bu sezon ilk kez 3 farklı skorla mağlup oldu.
Savunma yaptığı hatalarda; arkaya kaçan rakip forvetlerine yetişmekte zorlandı. Golün birini Denizlispor bu hatadan kaydetti. İkinci yarıda da aynı şekilde Denizlispor etkili olmak istedi. Atağa çıkıldığında kaptırılan topta AFJET Afyonspor geri dönmekte hayli zorlandığı iki pozisyondan birinde topu kalesinde gördü.
AFJET Afyonspor ataklarda gol bulmakta etkili olamadı. Afyonspor son vuruşu yapacak iyi oyunculara sahip olmasına rağmen oyuncular gol bulmakta başarılı olamadı. Afyonspor bu maçta ilk girdiği ataklarda golü bulsaydı direnç artacak ve gol değil goller gelecekti. Teknik ekibin ikinci yarının başında yaptığı iki değişiklik ve sonrasında yaptığı Türker-Mehmet değişikliği de dikkat çekti ve tepki topladı. Ayrıca bazı seyircilerin ise teknik ekibin oyunu okumakta zorlandığı yönünde olumsuz eleştirileri de oldu.
Kaleci Rybka’nın yediği gollere de dikkat çekmek lazım. İlk golde yapacak bir şeyi yok gibi görünse de Rybka’nın yaptığı müdahale de ayaklarını açarak yaptığı savunma sonrasında golü bacak arasından yemesi de hatalı çıkış yaptığını gösterir. İkinci golde Ziya’nın kafa vuruşunda üzerine gelen basit topta tokatlayarak topu uzaklaştırmak isteyen Rybka başarılı olmadı ve topu ağlara aldı. Üçüncü golde ise savunmadaki İsmet’in müdahale yapmak için yerden kaydığı anda, Rybka’nın İsmet’in ayaklarına paralel yatması dikkat çekiyor. Mehmet Akyüz de bu hata sonrasında da topu rahat bir şekilde ağlara bırakıyor.
MAÇTAN DAKİKALAR
2. dakikada gelişen Afyonspor atağında orta alandan iyi paslaşmayla çıkıldı. Taşkın’ın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Mendy rakibinden kurtardıktan sonra sert bir plase yaptı. Ancak top az farkla auta gitti.
24. dakikada orta alanda yaptığı baskı ile topu kazanan Denizlispor’da Recep Niyaz, ceza alanına yaklaştı. Geriden iyi bir depar Ziya savunmanın arkasına sarktı. Bayram ve Mehmet Sedef’in arasında gönderilen ara pasında topla buluşan Ziya, Rybka ile karşı karşıya kaldığında topu kaleye gönderdi ve takımının bu maçtaki ilk golünü attı. 1-0
48. dakikada gelişen Denizlispor atağında Ziya topu kale sahasına ortaladı. Ceza sahasında kafa vuruşu yapan Mehmet Akyüz topu filelerle buluşturdu. 2-0
56. dakikada kaptığı topla kontra atağa çıkan Denizlispor’da Burak Çalık topu müsait durumdaki Mehmet’e aktardı. Önce İsmet’i ekarte eden Mehmet Akyüz, kalecinin hatası sonrasında topu boş kaleye gönderdi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

“Afyonspor derlenip toparlanacaktır”

Denizlispor’a 3-0 mağlup oldukları maçın ardından açıklama yapan AFJET Afyonspor Teknik Direktörü Sabahattin Akgül, Afyonspor’un biraz daha derlenip toparlanacağına dikkat çekti 

AFJET Afyonspor, deplasmanda Denizlispor’a konuk olduğu maçı 3-0 kaybetti. Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan AFJET Afyonspor Teknik Direktörü Sabahattin Akgül, Denizlispor’u kutladı. Teknik Adam Akgül, “Teknik adamlar mağlubiyetten sonra basının önüne çıkmak istemezler. Biz de şimdi yaptığımız kendi hatalarımızdan dolayı belki çok kötü futbol oynamadık ama kafa kafaya oynadık. Denizlispor bizim yaptığımız hataları gole çevirdi, kendilerini kutluyorum. Bundan sonra da başarılar diliyorum. Biz bundan sonra maçlarımızda biraz daha hata yapmamaya, özen göstermemiz gerekiyor. Çünkü yaptığımız her hata içeride veya dışarıda fark etmez onun için biraz daha dikkat edeceğiz. İnşallah Afyonspor biraz daha derlenip toparlanacaktır.” dedi.
“RAKİBİMİZ HATALARDAN CİDDİ POZİSYONLAR BULDU”
Denizlispor’un yaptığı hatalardan dolayı Afyonspor’un ciddi pozisyonlar ürettiğini dile getiren Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz, “Bu hafta başında Denizlispor’da göreve başladık. Yeni bir başlangıç yapmak istiyorduk. Takımımızla beraber kendi prensiplerimizi koymak istiyorduk. Tabi ki sezon başından beri çalışan bir Denizlispor var. Şuanda çok anormal değişiklikler yapmanın zamanı değildi. Küçük dokunuşlar yaptık. Arkadaşlara kendi oyun prensiplerimizi anlatmaya çalıştık. Onlar da yapmaya çalıştılar. Bu koşullar içerisinde çok yoğun bir hafta geçirdik. Taktir edersiniz Pazartesi günü geldik, Cuma günü maç vardı. Bu koşullar içinde sahaya çıktığınızda oyun başlangıcında biraz dediklerimizin dışında gibi oynadık. Ama 10. dakikadan sonra istediğimiz gibi oynayabildik. Golü de bulduk, ondan sonra 30-35. dakikaya kadar da iyi mücadele ettik. Rakibimiz kendi hatalarımızdan ciddi pozisyonlar buldu. Ama devre arasında yaptığımız telkinlerde arkadaşlarımız çok akıllı ne dediğimizi çok iyi anladılar. İkinci yarı çok iyi oynamaya başladık ve ikinci golü bulduk. Bizi biraz daha rahatlattı daha güzel oynamaya başladık. Oyunun sonuna kadar istediğimiz oyunu koruduk. 3 oldu ama Afyonspor’u da iyi mücadelesinden dolayı kutluyorum.” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme