Jetler Bolu maçını kazanmak istiyor

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden AFJET Afyonspor oyuncularından kaptan Türker Toptaş, Yasin Yener, Ersel Aslıyüksek, Mehmet Sedef, Onur Ramazan Toprak, Theo Mendy, Renato Arapı, Oleksandr Rybka, Ahmet Kaan Elçi ve Zeki Sevimgin Başkan Salih Sel'den sonra basın mensuplarının karşısına geçti.Geçtiğimiz gün AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel ve Sportif Direktör İbrahim Çelik basın mensuplarına açıklamalarda [&hellip]

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor oyuncularından kaptan Türker Toptaş, Yasin Yener, Ersel Aslıyüksek, Mehmet Sedef, Onur Ramazan Toprak, Theo Mendy, Renato Arapı, Oleksandr Rybka, Ahmet Kaan Elçi ve Zeki Sevimgin Başkan Salih Sel’den sonra basın mensuplarının karşısına geçti.
Geçtiğimiz gün AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel ve Sportif Direktör İbrahim Çelik basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalardan sonra futbolcularda kısa kısa basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takımın kıdem seviyesine göre ilk olarak Takım Kaptanı Türker Toptaş basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.
“İYİ BİR TAKIM
OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”
Üç haftalık periyodu değerlendirerek iyi bir takım olduklarını vurgulayan Takım Kaptanı Türker Toptaş, “3 Haftalık bir periyot geçirdik ve bundan öncesinden tabii iki-üç etaplık bir kamp süreci geçirdik. Geçen seneden 13-14 arkadaşım ile yola devam ediyoruz. Bunun dışında dış transferlerimiz de oldu. Bu ligi tanıyan Türk ve yabancı oyuncular ile beraber güzel bir takım olma yolundayız ve bir galibiyete ihtiyacımız vardı ve bunu da Adana deplasmanında kazandık, özgüvenimiz tam olarak yerine geldi ondan öncesinde de Altay maçında iyi bir futbol sergiledik fakat galibiyet olarak neticeye yansımadı biz iyi bir takım olduğumuza inanıyoruz bize güvenenlerin bizlere her zaman destek olmalarını istiyoruz her zaman oldukları gibi bu ligde yeni bir takımız fakat takım olarak çoğu takımdan iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum ben. Lig uzun bir maraton şu an üç hafta gerçi bir mağlubiyet, bir beraberlik ve bir galibiyetimiz var fakat ligi nasıl bitirdiğimiz önemli. Mağlubiyeti hiç düşünmüyoruz daha önemlisi Boluspor’u yenerek yolumuza daha emin adımlar ile devam etmek istiyoruz inşallah Cuma günü de iyi bir galibiyet alırız.” dedi.
“FUTBOL TARAFTAR İLE GÜZELDİR”
AFJET Afyonspor’un sevilen isimlerinden Yasin Yener, sıkıntılarının olmadığı belirtti. Futbolun taraftar ile güzel olduğuna dikkat çeken Yener, “Geçtiğimiz üç haftaya baktığımız zaman ligin yeni ekibiyiz, ligi tanımaya çalışıyoruz, birçok yeni oyuncu aramıza katıldı ve onların da adaptasyon sorunları oluyor. Tabii ki yeni bir ülkeye geliyorlar, yeni bir dil ile karşılaşıyorlar, ufak tefek sorunlar oluyor. Fakat bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Üç heyecanı da tattık yenildik, berabere kaldık, kazandık. Fakat önemli olan her zaman iyi futbol oynamak, düzgün ve adil bir şekilde top oynamayı düşünüyoruz. Hakkımız olmayan 3 puanı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz, iyi oynamaya çalışıyoruz. Futbol böyledir, bazen olur bazen olmaz. Adana’da da elimize geçen fırsatları iyi değerlendirdik ve kazanmayı bildik. Daha lig yeni başladı, taşlar yavaş yavaş yerine oturacaktır. Hedefler hiçbir zaman bitmez ve biz her zaman şampiyonluğa oynamak istiyoruz. Bütçeler, paralar bunlar önemli şeyler değil. Biz 3.Lig’deki takımımızdan kalan 6-7 oyuncu ile devam ediyoruz bu yolda. Ben futbolun beraber çalışma ve sevgi olduğunu düşünüyorum. Burada her türlü huzurumuz var yani maddi manevi hiçbir sıkıntımız yok. Bir aile olduğun zaman başarı kendiliğinden geliyor ki onu da başarıyoruz. Taraftarımızdan da ricam Passolig konusunda hassas olmaları, güzel şehirlerin güzel takımları ile oynuyoruz artık. Afyon bir futbol şehri oldu. Bunu kabullenmemiz ve daha da ileri götürmemiz lazım. Bu da taraftar ile olur, futbol taraftar ile güzeldir, boş statlarda kimse oynamak istemez, biz herkesi tribüne bekliyoruz.” ifadesine yer verdi.
“FIRSAT GELDİĞİ TAKDİRDE İYİ DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞACAĞIM”
Hastalığından dolayı bir haftayı boş geçen ve Adana maçında forma şansı bulan başarılı oyuncu Ersel Aslıyüksek, “Ufak bir hastalığım vardı. Sağlık sebebinden dolayı geçen hafta oynayamadım. Fakat çok şükür iyiyim ve toparladım. Biraz idman eksikliğim vardı. Geçen hafta da hocam Adana maçında kadroya aldı, fırsat verdi ve elimden geleni yaptım ve bundan sonra da fırsat geldiği takdirde iyi değerlendirmeye çalışacağım.” şeklinde konuştu.
Boluspor’u yenip liderlik potasına girmek istediklerini vurgulayan Ersel, “Boluspor iyi ve üçte üç yapmış bir takım. Fakat bizde iyi takımız hele ki içeride daha iyi oynadığımız için yeneceğimizi düşünüyorum. Kesinlikle biz her maça kazanmak için çıkıyoruz, Bolu maçından da galibiyet ile ayrılarak liderlik potasına girmek istiyoruz.” diye konuştu.
“TAKIMIN ÖZGÜVENİ YERİNE GELDİ”
Adanaspor maçından alınan galibiyetle takımın özgüveninin yerine geldiğini söyleyen başarılı savunma oyuncusu Mehmet Sedef “Genel anlamda öncelikle arkadaşlar zaten bizleri iyi karşıladılar, güzel bir ortam var. Zaten kulüp kendi içerisinde değişim aşamasında güzel bir yere doğru gidiyor, iyi bir oluşum var. Ligin ilk maçında iyi başlayamadık ancak sonrasında bir beraberlik ve bir galibiyet aldık. Takımın özgüveni yerine geldi, güzel bir arkadaşlık ortamı var ve şimdi sırada Bolu maçı var ona hazırlanıyoruz. Buradan da bir galibiyet alarak daha iyi yerlere geleceğiz inşallah.” dedi.
“AFYONLU OLDUĞUM İÇİN
RAHAT HİSSEDİYORUM”
Afyonlu olduğu için kendini rahat hissettiğini söyleyen Onur Ramazan Toprak, “Lige pek istediğimiz gibi başlayamadık. ancak içerideki Altay maçında oynadığımız pozitif futbol ile gerçek futbolumuzu yansıttık sahaya ve Adanaspor deplasmanında aldığımız 3 puan ile hak ettiğimiz bir 3 puana kavuştuk. İnşallah bundan sonra da üzerine koyarak yolumuza emin adımlar ile devam etmek istiyoruz. Kendi adıma konuşmak gerekir ise, formama ilk olarak Altay maçı ile kavuştum, çok yabancılık çekmiyorum. Çünkü Afyonlu olduğum için bu forma altında kendimi çok rahat hissediyorum. Sağ olsunlar taraftarlar da beni çok destekliyorlar. Boluspor maçına gelirsek, her zaman zor maçlar daha güzel olur önemli olan büyük takımlara karşı kazanmaktır. Onlar iyi takım ise biz de iyi takımız inşallah Bolu maçından da galibiyet ile ayrılarak evimizde ilk galibiyetimizi elde etmek istiyoruz” ifadesine yer verdi.
“ADAPTASYON SÜRECİ VAR”
Takıma yeni geldiği için adaptasyon süreci olduğunu vurgulayan Theo Mendy, “Yeni bir takıma geldim tabii adaptasyon süreci var. Ancak yeni bir şehir ve hiçbir sıkıntı yok şu anda, takım olarak iyi yerlere geleceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.
“BOLU’YA KARŞI OYNAMAK
 TUHAF OLACAK”
Haftanın karmasına giren isimler arasında yer alan Renato Arapi, “Kısa zamandır buradayım ancak mutluyuz. Lige çok iyi başlayamadık. Fakat sonradan daha iyi olacağımıza inanıyorum. Bir de eski takımıma karşı oynamak tuhaf bir duygu olacak, onlara saygı duyuyorum fakat şimdi yeni takımım Afyon. Cuma günü elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.
“AİLEM VE BEN
AFYON’DA MUTLUYUZ”
Ailesinin ve kendisinin Afyon’da mutlu olduğuna dikkat çeken Kaleci Oleksandr Rybka, “Ailem de buraya geldi ve çok mutlular tabii ki bende mutluyum. Takım olarak iyi bir havamız var ve inanıyorum ki iyi şeyler olacak. Eski takımım Karabük’ten ziyade Afyonkarahisar daha iyi.” ifadesini kullandı.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme