Jetler BALKES ile berabere kaldı 1-1

2018-19 futbol sezonunda Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek olan AFJET Afyonspor, Afyonkarahisar'da kamp yapan Balıkesirspor Baltok yeni sezon öncesinde ikinci kez karşı karşıya geldi. İlk maçta sahaya U-21 kadrosuyla çıkan Belıkesirspor maçı 5-0 kaybetmişti. Önceki gün akşam saatlerinde Kocatepe Spor Kompleksi'nde bulanan M2 Nolu sahada oynanan ikinci maçta da AFJET Afyonspor ile Balıkesirspor 1-1 [&hellip]

2018-19 futbol sezonunda Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan AFJET Afyonspor, Afyonkarahisar’da kamp yapan Balıkesirspor Baltok yeni sezon öncesinde ikinci kez karşı karşıya geldi. İlk maçta sahaya U-21 kadrosuyla çıkan Belıkesirspor maçı 5-0 kaybetmişti. Önceki gün akşam saatlerinde Kocatepe Spor Kompleksi’nde bulanan M2 Nolu sahada oynanan ikinci maçta da AFJET Afyonspor ile Balıkesirspor 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlanan maçın ikinci yarısında ilk golü Balıkesirspor kaydetti. Kalesinde golü gören AFJET Afyonspor yüklendiği dakikalarda golü buldu ve eşitliği yakaladı. Maçın sonuna kadar gelişen ataklarda başka gol olmadı. Jetler ilk yarıda sahaya Bekir, Mehmet Sedef, Bayram, Türker, İsmet, Ali Kılıç, Erdi, Ersel, Yasin, Aykut ve Oltan 11’i ile çıktı. Balıkesirspor ise Vukoviç, Uğur, Oğuz, Cüneyt, Bülent, Cumali, Nizamettin, Muhammed Ali, Sedat, Otoo, Abdulkadir ilk 11’i ile maça başladı.    
MAÇTAN DAKİKALAR
Maç geneline bakıldığında orta saha mücadelesi şeklinde gerçekleşti. İlk yarıda da ikinci yarıda da ekipler orta sahada yüksek performansta topa sahip olma mücadelesi verdi. Kaleye daha çok giden AFJET Afyonspor, ilk yarıda ve ikinci yarıda bulduğu gol pozisyonlarından sadece birini gole çevirdi.
10. dakikada gelişen Balıkesirspor atağında topu ceza sahası yakınlarında önünde bulan Abdülkadir Özgen pasını Mahatma Otoo’ya verdi. Topu alan Otoo şutunu çekti fakat top kaleci Bekir’de kaldı.
13. dakikada gelişen Afyonspor atağında Erdi pasını Aykut’a aktardı. Aykut’un ortasına yükselen Oltan’dan önce Vukovic topu tek hamlede kontrol altına aldı.
52. dakikada gelişen Balıkesirspor atağında köşe vuruşu kazanıldı. Ön direğe yapılan ortaya Rahmi Anıl Başaran savunmanın bir anlık dalgınlığından faydalandı ve takımını öne geçirdi. 1-0
55. dakikada gelişen Afyonspor atağında savunmanın arkasına atılan pasta Abdülkadir Kuzey kaleci Vukovic ile karşı karşıya kaldı. İki savunma oyuncusunun arasında zor durumda topa dokunan Abdülkadir, aşırtma vuruş ile topu kaleye gönderdi. Kaleciyi geçen top üstten auta çıktı.
58. dakikada gelişen Afyonspor atağında Mendy’in sektirerek yerden attığı pasta savunma arkasında kendini unutturan Abdülkadir topa sert vurdu ve kaleci Vukoviç’in müdahalesi yetersiz kaldı. 1-1
Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda başka gol olmadı ve Jetler, BALKES ile oynadığı ikinci hazırlık maçından 1-1 eşitlikle ayrıldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

STAT: Afyon Spor Kompleksi
HAKEMLER: Gökçen Öztürk, Abdullah Uğur Sarı, Arif Dilmeç, Alican Soydal
AFJET AFYONSPOR: Bekir Demircan(Dk 46 Oleksandr Rybka), Mehmet Sedef(Dk 46 Çağatay), Bayram Çetin(Dk 46 Renato), Türker Topbaş(Dk 46 Serdar), İsmet Benli(Dk 40 Nazmi), Ali Kılıç, Erdi Zengin(Dk 46 Tümuçin), Ersel Aslıyüksek(Dk 46 Sinan Özkan), Yasin Yener(Dk 46 Onur), Aykut Uluç(Dk 46 Mendy) Oltan Karakullukçu(Dk 46 Abdülkadir)
BALIKESİRSPOR BALTOK: Andrija Vukoviç, Uğur Aygören, Oğuz Yılmaz (DK 46 Kaan Kayalı), Cüneyt Köz (Dk 46 Okan Alkan), Bülent Cevahir (Dk 46 Doğa İşeri), Cumali Bişi (Dk 46 Furkan Çil), Nizamettin Çalışkan (Dk 46 Sedar Güncü), Muhammed Ali Doğan (Dk 46 Foxi Kethevoama), Sedat Şahintürk (Dk 46 Mehmet Boztepe), Mahatma Otoo (Dk 46 Anıl Başaran-Dk 81 Emir Dede), Abdulkadir Özgen (Dk 46 Steve Beleck)
GOLLER: Dk 52 Rahmi Anıl Başaran / Dk 59 Abdulkadir Kuzey

Bakmadan Geçme