Jetler alt yapıya oyuncu seçiyor

2017-18 futbol sezonunda Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek olan AFJET Afyonspor hem akademi ligleri için hem de altyapıya oyuncu desteği sağlamak için oyuncu seçmelerini gerçekleştiriyor. Spor Kompleksi'ndeki yan sahalarda yapılan seçmelere katılım çok yoğun oldu. Velileriyle ve yakınlarıyla birlikte gelerek seçmelere katılan gençler ve çocukların her kategoriye gösterdiği yoğun ilgi alt yapı ve as [&hellip]

2017-18 futbol sezonunda Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek olan AFJET Afyonspor hem akademi ligleri için hem de altyapıya oyuncu desteği sağlamak için oyuncu seçmelerini gerçekleştiriyor. Spor Kompleksi’ndeki yan sahalarda yapılan seçmelere katılım çok yoğun oldu. Velileriyle ve yakınlarıyla birlikte gelerek seçmelere katılan gençler ve çocukların her kategoriye gösterdiği yoğun ilgi alt yapı ve as takım antrenörlerinin işini zorlaştırsa da katılımın yoğun olması AFJET Afyonspor’un kalitesini gözler önüne serdi. Yapılan seçmeleri AFJET Afyonspor Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Hüseyin Bayaman, Nurettin Akşab, Sportif Direktör İbrahim Çelik, Yardımcı Antrenör Nihat Baştürk, Futbol İl Temsilcisi Mustafa Türkmen, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün izledi.
“KATILIM ÇOK YOĞUN”
Seçmeler sırasında değerlendirme yapan AFJET Afyonspor Sportif Direktörü İbrahim Çelik, “Toplamda 5 grup seçmeler var. Bildiğiniz gibi akademi ligi ile alakalı bir karar alındı. Federasyonun bu konu ile alakalı bir planı var ve bu bilgi kulaktan kulağa yayılıyor. Federasyonun prosedürünü bekliyoruz ve kulübümüz akademi ligine katılma ile alakalı bir karar aldı. Bunun yanında da gerçekten çok fazla bir katılım var. Sadece Afyonkarahisar değil, çevre illerden de yoğun bir talep söz konusu. Çevre illerden gelen oyuncuların amacı ise akademi liglerine katılmamış olmaları” dedi.
“5 KATEGORİDE KATILACAĞIZ”
Akademi Ligi’ne statü değişmemesi halinde 5 kategoride katılmayı hedeflediklerini anlatan Çelik, “Zorunluluk olarak statü değişmez ise beş kategoride liglere katılacağız. Bizim öncelik, bildiğiniz üzere gelişen bir şehiriz, gelişen bir ekip olduğumuz içinde tesislerimiz hazır. Bunun için de alt yapıya önem vermek istiyoruz. Şu anda da görüyoruz ki şehrimize yoğun bir şekilde talep söz konusu. Tabi 10 yıllık aranın ardından yeniden bir profesyonel takımın olması insanların futbola aç olduğunu gösteriyor. İlerleyen günlerde tekrar bunu detaylandırarak yeniden ince eleyip sık dokuyarak çalışmalarımız olacak” ifadesini kullandı.
“HAMURU İYİ YOĞURMAK LAZIM”
Afyonkarahisar’ın ve Ege’nin hamurunun futbola çok yatkın olduğunu anlatan Çelik, “Bizim ülke olarak en büyük sıkıntımız, her zaman alt yapıya önem vereceğiz. Bu konuya Başkanımız da değiniyor, çok iyi bir şekilde planlamamız lazım. Özellikle iç Ege ve şehrimizin hamuru çok güzel. Bu hamuru çok iyi yoğurmamız lazım. Bunun yanında da çok iyi eğiticiler ile beraber hedeflerimize ulaşmamız gerek” şeklinde konuştu.
“İKİ İSMİ KISA ZAMANDA PAYLAŞACAĞIZ”
AS takıma yapılan ve ismi duyurulmayan transferler olduğunu söyleyen Çelik, “Şu ana kadar 4 transferimiz var tabi ki anlaşmaya vardığımı ve halen işi resmiye dökmediğimiz iki arkadaşımız daha var. Bu iki ismi de en kısa zamanda spor kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme