Jetler 7 puanlık maçı kazandı

STAT: ZaferHAKEMLER: Zorbay Küçük (**), Önder Yılmaz (**), Ömer Tevfik Özkoç (**)AFJET AFYONSPOR: Bekir Demircan (****), Bayram Çetin (***), Metin Yüksel (***), Cenk Güvenç (***), Onurcan Güler (***) (Dk. 46 Bayram Ajeti *), Uğur Akdemir (***), Emre Öztürk (***), Aykut Uluç (****) (Dk. 71 Onur Ramazan Toprak *), Ersel Aslıyüksek (**), Oltan Karakullukçu (****), Gökhan [&hellip]

STAT: Zafer
HAKEMLER: Zorbay Küçük (**), Önder Yılmaz (**), Ömer Tevfik Özkoç (**)
AFJET AFYONSPOR: Bekir Demircan (****), Bayram Çetin (***), Metin Yüksel (***), Cenk Güvenç (***), Onurcan Güler (***) (Dk. 46 Bayram Ajeti *), Uğur Akdemir (***), Emre Öztürk (***), Aykut Uluç (****) (Dk. 71 Onur Ramazan Toprak *), Ersel Aslıyüksek (**), Oltan Karakullukçu (****), Gökhan Kardeş (***) (Dk. 61 Nazmi Candoğan **)
GİRESUNSPOR: Anıl Atağ (*), Aykut Demir (**), Landel (**), Dauda (***), Muhammet Reis (**) (Dk. 74 Yasin Ozan *), Tevfik Altındağ (**) (Dk. 65 Emre Nefiz *), Volkan Okumak (**) (Dk. 65 Zoro Gohibi *), Bahadır Erol (**), Orhan Taşdelen (**), Savaş Polat (**), Tanese (***)
GOLLER: Dk. 15 Aykut Uluç, Dk. 54 ve Dk. 59 Oltan (AFJET Afyonspor), Dk. 23, Dk. 50 Dauda (Giresunspor)
SARI KARTLAR: Bayram Çetin, Aykut Uluç, Türker Toptaş, Nazmi Candoğan, Emre Öztürk (AFJET Afyonspor), Dauda (Giresunspor)

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor, ligin 22. haftasında evinde Giresunspor’u konuk etti. Maça iki ekip de hızlı başladı. AFJET Afyonspor Aykut ile bulduğu golle öne geçti. Golden yaklaşık 10 dakika sonra Giresunspor eşitliği sağladı. İlk yarıda iki takım da bulduğu net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Afyonspor’un iki golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İkinci yarıda iki ekip de hızlıydı. İki takım da mutlak gol pozisyonlarına girdi. Giresunspor bulduğu golle öne geçti. Afyonspor, Giresun’un öne geçmesinden 4 dakika sonra bulduğu golle eşitliği sağladı. 2-2 eşitlikten sonra Afyonspor da Giresunspor da gol için yüklenmeye devam etti. Afyonspor Oltan ile üçüncü golü yakaladı ve öne geçti. Devam eden maçta başka gol olmasa da iki takı mda yüzde yüz pozisyonlardan yararlanamadı.
Afyonspor kazandığı bu maçla rakibi ile arasındaki puan farkını hem bire indirdi, hem de ligde kalmak için umutları korudu. Yeni Teknik Direktör Yusuf Şimşek ve teknik heyetin oldukça güzel hazırlandığı maçta kazanan Afyonspor 21 puana yükselirken Giresunspor puansız kapattığı haftayı 22 puanda tamamladı.  
ÖZLENEN GÜNLER GERİ GELDİ
 Maçtan sonra yapılan galibiyet kutlamaları soyunma odasına da yansıdı. Stadyumda çalan oyun havası eşliğinde oynanması ve soyunma odasında verilen galibiyet pozları Afyonspor’un ve seyircilerin en çok özlediği anlar arasında yer alıyordu. Bu maçla yakalanan havanın sürmesi umut ediliyor.
ALKIŞLAR BEKİR’E
AFJET Afyonspor kalecisi Bekir Demircan’ın, Soner’in takıma gelmesinden sonra forma şansı azalmıştı. Teknik Direktör Yusuf Şimşek’in gelmesinden sonra yeniden forma şansı bulan Bekir ilk 11’de maça çıktı. Maçta net 6 pozisyonda başarılı ile kalesini savunan Bekir yüzde yüz gol pozisyonlarında topları başarı ile boşa çıkardı. Yediği ilk golde biraz hatalı olan Bekir’in başarısı, hatasını göz ardı etmeye yetti.
AYKUT AYKUT AYKUT
Afyonspor’un formasını yıllardır terleten Aykut Uluç, kendisinden beklenenin üzerine çıkmaya başladı. Özellikle sezon başından bu yana sergilediği grafiklerin çok çok üzerine çıkan Aykut Uluç, attığı golle ve savunmada yaptığı başarılı müdahalelerle Şimşek’in yüzünü kara çıkarmadı. Maçın sonunda sakatlanarak oyundan çıkan Aykut Uluç, bu grafik ile oynadığı sürece daha çok can yakacağa benziyor.
ERSEL, VARLA YOK ARASI
AFJET Afyonspor’un başarılı oyuncusu Ersel Aslıyüksek, takımı çoğu maçta sırtlamayı bildi. Bu maçta özellikle çok gergin olduğu gözlenen Ersel, stres yaparak oyundan biraz düştü. Ersel’in katkısı olmadı demek için gaddar olmak gerekir. Fakat bu maçta Ersel’in yüz üzerinden 40’lık performansla oynadığı yorumu yanlış olmaz.
HATALAR DÜZELTİLMELİ
Özellikle orta sahada ve hücumda sıradan bir takım olmadığını gösteren Giresunspor, kurduğu üçgenlerle ve hızlı çıkışları ile Afyonspor’un hem orta sahasını hem de savunmasını zorladı. Kaleci Bekir’in hem orta sahayı, hem de savunmayı kurtardığı bu maçta fark yememek işten bile değildi. Giresun maçının çıkışlarında Afyonspor’un orta sahası ve savunmasının düzeltmesi gereken hatalar bariz bir şekilde ortaya çıktı. Bu maça özellikle çalışılması halinde hatalar düzeltilebilir.
MAÇTAN DAKİKALAR
15. dakikada gelişen Afyonspor atağında sağ kanattan Uğur hücuma çıktı. Uğur’un ceza alanına yaptığı ortaya kimse dokunamadı ve top Aykut’un önünde kaldı. Ceza sahası için sağ ayağıyla uzak köşeye şık bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. 1-0
18. dakikada gelişen Giresunspor atağında sağ kanattan Muhammet Reis’in ceza alanına yerden gönderdiği topla buluşan Tanase’nin vuruşunda kaleci Bekir topu tokatlayarak kornere gönderdi.
23. dakikada Giresun’un kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Landel’in ceza alanına yaptığı ortaya kale sahası içinde Dauda’nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1
50. dakikada gelişen Giresunspor atağında Muhammet Reis’in ceza sahası sol çaprazından şutu savunmadan sekti. Boşta kalan topa gelişine vuran Dauda takımını öne geçiren golünü attı. 1-2
54. dakikada gelişen Afyonspor atağında serbest vuruş kazanıldı. Emre Öztürk’ün kullandığı serbest vuruşta savunmanın arasından iyi yükselen Oltan kafayla topu ağlara gönderdi. Afyonspor Oltan ile eşitliği yakaladı. 2-2
60. dakikada gelişen Afyonspor atağında defansın arkasına Gökhan’ın hızlı hücumda defansın arkasına gönderdiği uzun topta Aykut Demir ile birlikte topa hamle yapan Oltan, kaleci Anıl’ın da ıska geçtiği anda dönerek topu kaleye gönderdi. Oltan Afyonspor’un üçüncü golünü atarak takımını öne geçiren isim oldu. 3-2
Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda başka gol olmadı ve maçı AFJET Afyonspor 3-2 kazandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme