Jeotermalde beklenti tek elden yönetim

İGM Haziran ayı toplantıları yoğun bir gündemle devam ediyor. Toplantıda Gazlıgöl, Yaylabağı jeotermal sahasının tek elden yönetilmesi, güvenli koruma alanlarının oluşturulması, ARGE çalışmaları için İl Özel İdaresine ait 145 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatının AFGAZJET şirketine devri konusu gündeme geldi İGM haziran ayı ikinci toplantısını Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, Konarı köyü muhtarı Şaban Yılmaz, [&hellip]

Jeotermalde beklenti tek elden yönetim

İGM Haziran ayı toplantıları yoğun bir gündemle devam ediyor. Toplantıda Gazlıgöl, Yaylabağı jeotermal sahasının tek elden yönetilmesi, güvenli koruma alanlarının oluşturulması, ARGE çalışmaları için İl Özel İdaresine ait 145 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatının AFGAZJET şirketine devri konusu gündeme geldi

İGM haziran ayı ikinci toplantısını Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, Konarı köyü muhtarı Şaban Yılmaz, Cevizli köyü muhtarı Mümin Okçu misafir olarak izlediler. Üçüncü toplantıda ilk olarak gündem dışındaki maddeler okutularak gündeme alındı.
BORÇLARIN SATIŞLA
KAPATILMASI GÜNDEMDE
Kapatılan Belediyelerin İller Bankası gelirlerinin borçlarını kapatmaya yetmediği, İl Özel İdaresi bütçe kaynakları kısıtlı olduğundan bu Belediyeler’den devir eden gayrimenkullerin satılarak borçların ödenmesi talebi İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülerek rapor hazırlanacak.
ATIL TESİSİN
AKTİFLEŞMESİ İSTENİYOR
İl merkezi Çakır köyü sınırları içerisinde mülkiyeti hazineye ait İl Özel İdaresi’ne tahsisli 2162 parseldeki 30 bin 237,67 metrekare bölüme yaptırılan bin kişilik kapalı yüzme havuzu Belediye imar planında spor alanında kaldığı belirtildi. Belediye tarafından 2162 parsel üzerine kapalı spor salonu ve spor eğitim merkez tesisleri yapımı isteği üzerine, bin kişilik kapalı yüzme havuzunun bedelsiz devri talebi; Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari e Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülmesine oybirliği ile karar verildi. İGM Başkanı Salih Sel, ilgili komisyonlarda görüşülecek olan konu hakkında bilgi verdi. Bin kişilik kapalı yüzme havuzunun atıl durumda olduğunu söyleyen Sel, bu tesisin faal hale gelmesi için böylesi bir girişimde bulunulduğunu belirtti.
TEK ELDEN YÖNETİMİ
KOMİSYONLAR GÖRÜŞECEK
Afjet Jeotermal Elektrik Üretim Tesisleri A.Ş tarafından gönderilen yazıda; Afyonkarahisar’ın en değerli jeotermal kaynaklarından olan Gazlıgöl, Yaylabağı jeotermal sahasında özellikle son 5 yılda çok hızlı su çekimi ve devre mülk tarzı yapılaşma nedeniyle jeotermal kuyu seviyelerinin hızla düştüğünü bilirdi. Bu durumun sahanın yenilenebilir ve sürdürülebilirliğini etkilediği, bunun önüne geçebilmek için 2013 yılında Özel İdare adına AFJET A.Ş’nin yüzde 60, Gazlıgöl Belediyesi’nin yüzde 24, Yaylabağı Belediyesi’nin ise yüzde 15, bölgedeki jeotermal yatırımcıların ortak olduğu dernek yüzde 1 olmak üzere AFGAZJET şirketinin kurulduğu kaydedildi. Gazlıgöl, Yaylabağı jeotermal sahasının tek elden yönetilmesi sahanın kuyu seviyelerinin gözlenip, güvenli koruma alanlarının oluşturulması, ARGE çalışmaları için idareye ait 145 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatının bir protokolle AFGAZJET şirketine devir edilmesi talebi ilgili komisyonlarda görüşülecek.
ÖDENEK AKTARIM TALEPLERİ GÖRÜŞÜLECEK
İl AFAD Müdürlüğüne 2014 bütçesi ile ayrılan Zam ve Tazminatlar (SDS) harcama kaleminden 100 bin TL ödeneğin tenzil edilerek Kara Taşıtı Alımları harcama kalemine ödenek aktarılması talebi Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri, İmar Bayındırlık komisyonlarında görüşülecek. 2014 Mali Yılı bütçesi ile Tarımsal Hizmetler Makine Teçhizat ve Mal Alımları için Merkez KHGB’ne tahsis edilen 40 bin TL ve Çobanlar ilçesi KHG Birliğine tahsis edilen 10 bin TL olmak üzere toplam 50 bin TL ödeneğin, İhsaniye ilçesinde uygulanacak Örtü Altı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesine aktarılması talebi ilgili komisyonlarda görüşülecek.
EK ÖDENEK KAYIT TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
6360 Sayılı kanunun geçici 2. maddesinin 1. fıkrası gereğince ilimizde kapatılarak köye dönüştürülen 47 adet Belediye’nin alt yapı, tesis ve personel giderlerinin tamamlanabilmesi için 11 milyon TL’nin İl Özel İdaresi 2014 yılı mali bütçesine ek ödenek kaydedilmesi talebi; Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi. 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu’nun 10. maddesinin L bendi ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmenliğinin 13. maddesinin 2. bendi gereğince, 6 adet işçi kadronun iptali ile sürekli işçi kadro sayısının 185 olarak belirlenmesi konusunda; İdari Hukuk İşleri komisyonu rapor hazırlayacak.
ENCÜMENE YETKİ
OY ÇOKLUĞU İLE VERİLDİ
İlimizde kapanan Belediyeler’deki benzin istasyonları faaliyetinin geçici süreyle durdurulması, Akaryakıt İşletmelerinin satılması veya kiralanması için İl Encümenine yetki verilmesini uygun gören Plan Bütçe komisyon raporunda komisyon üyeleri Recep Çevik ve İsa Çağa’nın ret oyu kullandığı açıklandı. Karar komisyonda oy çokluğu ile alındı. Aynı konuya yönelik İdari Hukuk İşleri, İmar Bayındırlık komisyonlarında oy birliği ile alındığı bildirildi. Komisyon raporları mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin Haziran ayı üçüncü toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme