Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

JANDARMA’NIN HALİ NE OLURDU Kİ?

Afyonkarahisar geçtiğimiz yıllarda “asayiş” olaylarıyla anılan bir ildi. Biz de uzun yıllar haber ajansı muhabirliği yaptığımız için Türkiye genelinde gerçek manada “olay” olan bir çok asayiş probleminin tam göbeğinde yer aldık.
İlimizin “asayiş olayları” ile ilgili imajının şikayet konusu olduğuna da hep tanık olduk. İstanbul, Ankara ve Antalya’da bulunan bağlı olduğumuz haber merkezleri ile o merkezlerdeki usta haberciler bile Afyonkarahisar’daki “asayiş zenginliği(!)”ne hayrandılar adeta(!)…
Son dönemde Afyonkarahisar’ın bu imajında olumlu manada gelişmeler yaşandı. Elbette ki her şey güllük-gülistanlık değil. Yine bir çok olaya tanık oluyoruz ama eskiyle kıyasladığımız zaman alınan yol inkar edilemez. “Köpekler kavga ettiğinde 3-4 kişi öldürülen” ya da “Koyun tarlaya girdiğinde kan davası başlayan memleket” imajından tam olarak kurtulamasak da, uzaklaşıyoruz diyebiliriz.
İlimizin isminin kültürel faaliyetlerle, turizm etkinlikleri ve bunlar gibi olaylarla anılmaya başlaması ayrıca sevindiriyor bizleri.
***
Tüm bunları söylerken Afyonkarahisar’da Valilik öncülüğünde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın çalışmalarına dikkat kesilmek gerekiyor bize göre.
FETÖ çamurundan kurtulan kolluk kuvvetleri dirayetli yöneticiler idaresinde ilin asayişine, vatandaşın can ve mal güvenliğine yönelik önemli çalışmalara imza atıyorlar ardı ardına.
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar il Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez ile basın mensupları olarak bir araya geldik. İkili ilişkilerinde son derece nazik ve kibar olan, ancak görev alanındaki disiplinini her halinden belli eden Albay Hamza Çömez basın mensubu arkadaşlarımızdan “Jandarma faaliyetleri ile ilgili görüşleri”ni aldı. Bu sohbet sırasında Jandarma’nın bilmediğimiz çalışmalarına da vakıf olduk gazeteciler olarak hep birlikte…
***
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’nda rutin mesainin yanı sıra bir çok ilave görev var aslında. Tüm bu koşuşturmaca kadrodaki eksikliklere rağmen hiçbir görevin aksamasına neden olmuyor. Peşi sıra yeni karakol binaları inşa ediliyor Afyonkarahisar ilinin dört bir yanında. Dinar’da, Gazlıgöl-Yaylabağı’nda, Gömü’de, Sülümenli’de ve Akdağ’da yeni jandarma karakolu binaları inşaat halinde. Bugünlerde, tüm belediyelerin gelirlerindeki kısıntı nedeniyle inşaatlardan elini eteğini çekmeye çalıştığı bu dönemde hayırsever Afyonkarahisarlılar’ın katkıları ile sürdürülüyor bu inşaat çalışmaları. Örneğin Akdağ’daki jandarma karakolu binasına 500 bin TL katkı sunuyor bir hayırsever.
Jandarma Genel Komutanlığı Türkiye geneline dağıtılmak üzere 80 yeni aracı bünyesine katıyor. Araçların illere dağıtımına sıra geldiğinde İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir doğal olarak aslan payını, yani bu araçların yarısını alıyorlar. Sıra Afyon’a geldiğinde 18 yeni araç tahsisi yapılıyor. Diğer iller “Keramati ne bu Afyon’un” demesinler de ne yapsınlar?
İşte böyle… Rutin faaliyetler, asayiş konusundaki olağanüstü çaba… Paranın, personelin kıt olduğu bir dönemde yapılan inşaatlar, sağlanan yeni imkanlar… Bir de her şey “denk” olsaydı Afyonkarahisar’da Jandarma’nın durumu nice olurdu ki?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER