• Haberler
  • Asayiş
  • JANDARMANIN BÜYÜK BAŞARISI JASAT 34 ayrı faili meçhul hırsızlık olayını çözdü

JANDARMANIN BÜYÜK BAŞARISI JASAT 34 ayrı faili meçhul hırsızlık olayını çözdü

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 4 ayrı ilde 34 faili meçhul hırsızlık olayını gerçekleştiren 3 şüpheliden birini yakalayarak hırsızlık mallarına el koydu. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından 2021 yılı içerisinde meydana gelen kablo, trafo ve su motoru hırsızlığı olaylarının faillerinin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan A.D. (23) isimli [&hellip]

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 4 ayrı ilde 34 faili meçhul hırsızlık olayını gerçekleştiren 3 şüpheliden birini yakalayarak hırsızlık mallarına el koydu.

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından 2021 yılı içerisinde meydana gelen kablo, trafo ve su motoru hırsızlığı olaylarının faillerinin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan A.D. (23) isimli şahıs fiziki takibe alındı. Yapılan takip sonucunda A.D. isimli kişinin çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olan M.A. (29) ve İ.E. (24) isimli kişilerle birlikte hareket ettiği tespit edildi.

JASAT ekipleri A.D. M.A ve İ.A’nın son 5 ay içerisinde Eskişehir, Konya, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinde bulunduklarını belirlerken, şüphelilerin Afyonkarahisar’da 6, Eskişehir’de 6 ve Konya’da 22 olay olmak üzere toplam 34 faili meçhul olayı gerçekleştirdiklerini tespit etti.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüphelilerin Emirdağ İlçesi’nde bulunan ikametleri ile Afyonkarahisar merkezde bulunan bir hurdacı da toplam ayrı 6 adreste yapılan aramada, 350 kilo hırsızlık malı olduğu tespit edilen bakır kablo, 300 kilo hırsızlık malı olduğu değerlendirile hurda demir, 18 kilo hırsızlık malı olduğu tespit edilen soyulmuş bakır kablo, 17 kio hırsızlık malı olduğu tespit edilen kablo ve 5 adet hırsızlık malı olduğu değerlendirilen çeşitli markalarda su motoru ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelerle ilgili olarak hurda firmasının sahibi Ş.Ş. ifadesinde son üç ay içerisinde şüpheliler tarafından kendisine getirilen malzemelerin hırsızlık malı olduğunu bilmediğini ve huda olarak satın aldığını söyledi.

Jandarma ekipleri tarafından A.A. isimli kişi yakalanırken, M.A. ve İ.A. isimli kişileri yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. A.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme