Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarmadan eş zamanlı uyuşturucu operasyonu

İI Jandarma Komutanlığı ekipleri

İI Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu tacirlerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi

 

İI Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Sandıklı İlçe merkezli olarak “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti”, “Uyuşturucu Kullanmak ve Bulundurmak” suçlarının önüne geçebilmek amacıyla operasyon düzenlendi. Bu kapsamda; 16 Nisan 2020 ve 13 Haziran 2020 tarihleri arasında 37 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılarak, 110 gram eroin, 7 gram metamfetamin, 1 adet kurusıkı tabanca, 6 adet sentetik uyuşturucu nitelikli hap, 8 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi.
23 Haziran 2020 tarihinde faaliyeti sonlandırmak amacıyla, Afyonkarahisar Sandıklı İlçe merkezi, köy ve mahallelerinde ikamet eden 30 şüpheli şahıs, Dinar İlçe merkezinde 2 şüpheli şahıs, Evciler İlçe merkezinde 1 şüpheli şahıs, Antalya İl merkezinde 6 şüpheli şahıs ve Isparta İl merkezinde 1 şüpheli şahıs olmak üzere, toplam da 40 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar çerçevesinde; 38 şüpheli şahıs yakalanırken, 2 gram eroin, 44 kök kenevir bitkisi, 79 adet sentetik uyuşturucu nitelikli hap, 7 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 1 adet kurusıkı kabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2 şüpheli şahsın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 ZANLI TUTUKLANDI
Öte yandan Afyonkarahisar merkezli düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 38 zanlıdan 15’i tutuklandı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan ve kullananlara yönelik çalışma başlattı. Dinar, Evciler ve Sandıklı ilçeleriyle, Antalya ve Isparta’da belirlenen 40 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonda, 38 şüpheli gözaltına alındı. Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından gözaltındaki şüphelilerden 21’i salıverildi. Adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan 15’i çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla olmak üzere 2 şüpheli de serbest bırakıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti