Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma’dan “bebek” operasyonu

Çayırbağ’da eşi H.T. ile

Çayırbağ’da eşi H.T. ile boşanma aşamasında olan baba M.T., velayeti annesinde olan 2,5 aylık bebeği bir saatliğine görme bahanesi ile kaçırdı. Bebeği kaçıran baba M.T., jandarma tarafından sıkı bir takibin ardından Antalya’da yakalandı

 

Afyonkarahisar’da M.T., velayeti annesinde olan 2,5 aylık oğlu E.T.’yi 1 saatliğine görmek için aldığı sırada kaçırdı. Annenin şikayeti üzerine çalışma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT/Jandarma Dedektifleri), uzun uğraş ve yoğun araştırmalar sonucu M.T.’yi Antalya’da yakalayıp gözaltına alırken, bulunan bebekte annesine teslim edildi.
22 NOKTA VE MUHTEMEL ADRESLER ARAŞTIRILDI
Merkeze bağlı Çayırbağ Beldesi’nde oturan eşi H.T. ile boşanma aşamasında olan M.T., velayeti annesinde olan oğlu E.T.’yi icra memurları aracılığıyla 12 Eylül tarihinde 1 saat süreyle teslim aldı. Ancak sürenin sonunda M.T., bebeği annesine teslim etmedi. Anne H.T.’nin şikayeti üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri, babası tarafından kaçırılan E.T.’nin bulunması için çalışma başlattı. Yapılan araştırma ve soruşturma sonucunda M.T.’nin olayı gerçekleştirmek için araç kiraladığı belirlendi. M.T.’nin, bu araçla durakladığı 22 nokta ve bebeği götürmüş olabileceği aile bireyleri, yakın akraba ve yakın çevresi üzerinde araştırmalar yoğunlaştırıldı.
33 ADRES
KONTROL EDİLDİ
33 adreste kontroller yapan Jandarma ekipleri, ilk etapta baba M.T.’nin kaçıp saklanmasında yardım edebilecekleri değerlendirilen yakın akrabalarına ait 6 adrese 15 Eylül günü baskın yaptı. Jandarma ekipleri, baba ve bebeğin izine rastlayamadı. Şüpheli babanın kullanabileceği sosyal medya adresleri, araç plakası ile kamera kayıtları ve jandarma veri tabanlarında yapılan derinlemesine incelemede, M.T.’nin bebeği akrabalarının oturduğu Antalya’ya kaçırmış olabileceği değerlendirildi.
Antalya’da yürütülen araştırma neticesinde, M.T.’nin saklanabileceği düşünülen Antalya’nın Elmalı ve Muratpaşa ilçelerinde iki adres tespit edildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle irtibat kurularak 17 Eylül günü eş zamanlı iki adreste arama yapıldı. Ancak M.T. ve E.T. bebek bulunamadı.
Jandarma ekipleri ısrarlı takibini sürdürerek, M.T. ve bebeğinin Manavgat ilçesinde bir evde saklandığını belirledi. Bu eve baskın yapan jandarma ekipleri M.T.’yi yakalarken, bebek E.T.’yi de buldu. Baba ile kaçırdığı oğlu, Afyonkarahisar’a getirildi. M.T. gözaltına alınarak hakkında adli işlem başlatılırken, bebek ise annesine teslim edildi.
“EVLADIMA KAVUŞTUM”
Bulunduktan sonra kadın jandarma personelinin şefkat ve özen ile baktığı bebek E.T. jandarma ekipleri tarafından, Afyonkarahisar’a getirildi. Bebek E.T.’yi gözyaşları içerisinde teslim alan anne H.T., bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Anne H.T. ile bebeğinin kavuşma anı ise jandarma personelini duygulandırarak ağlattı.
Bebeğini yeniden kucağına alan ve göz yaşlarına hakim olamayan anne H.T., “Bugün evladıma kavuştum. Jandarmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Evladıma kavuşturdular beni. Hepsinden Allah razı olsun. Çok mutluyum ve çok heyecanlıyım.” ifadelerine kullandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi