Jandarma olayları yüzde 99 aydınlattı

2011 Yılının ilk 6 ayında toplam 784 asayiş olayına müdahale ettiklerini bildiren İl Jandarma Komutanı J. Albay Okcin Akşit, olaylarda geçen yıla göre yüzde 2’lik bir azalma eğilimi görüldüğünü söyledi. Akşit, olayların yüzde 99 oranında aydınlatıldığını açıkladı Kolluk kuvveti aralıksız çalışıyor İl Jandarma Komutanı J. Albay Okcin Akşit, sorumluluk sahasında ki çalışmalar hakkında bilgi verdi [&hellip]

Jandarma olayları yüzde 99 aydınlattı

2011 Yılının ilk 6 ayında toplam 784 asayiş olayına müdahale ettiklerini bildiren İl Jandarma Komutanı J. Albay Okcin Akşit, olaylarda geçen yıla göre yüzde 2’lik bir azalma eğilimi görüldüğünü söyledi. Akşit, olayların yüzde 99 oranında aydınlatıldığını açıkladı

Kolluk kuvveti aralıksız çalışıyor
İl Jandarma Komutanı J. Albay Okcin Akşit, sorumluluk sahasında ki çalışmalar hakkında bilgi verdi Akşit, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2011 yılının ilk 6 ayında 1306 adet olayın meydana geldiğini söyledi. J. Albay Okcin Akşit, bu olayların 784’nün asayiş olayı, 398 adet olayın Kabahatler Kanunu kapsamında yapılan işlemler, 367 adet olayın da takibi gereken olaylar olarak nitelendirilen; Zehirlenme, intihara teşebbüs gibi olaylar olduğun kaydetti. Kaçakçılık olayının 125 adet olduğunu dile getiren Albay Akşit; “Maalesef ana yol güzergahında bir il olmamız nedeniyle 506 adet trafik olayına müdahale etmek zorunda kaldık. Çevreden dolayı 86 adet İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte işlemler yaptık. Cezaevinde 20 tane intihara teşebbüs, aranan şahıs yakalaması gibi olayımız meydana geldi. Hemen hemen istatistik bilgiler 2010 yılının aynı dönemi ile aynı çizgide seyir var. Sadece yüzde 2’lik bir azalma meydana gelmiş. Bu olaylarda yüzde 99 oranında olayları aydınlatmada arkadaşlarımız bir başarı gösterdi.” dedi.
Alarm ve kamera sistemleri önemli
İstatistik bilgilerden ziyade İl Jandarma Komunatlığı olarak özellikle bir kaç yürüttükleri faaliyetten bahsetmek istediğini aktaran İl Jandarma Komutanı J. Albay Okcin Akşit, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yayınlattığı genelgesi doğrultusunda hayvan hırsızlıklarına alınacak tedbirler konusunda ki çalışmaları anlattı. J. Albay Okcin Akşit, jandarma sorumluluk alanında bulunan vatandaşlara ait barınakların büyük bölümüne alarm sistemi taktırmak kaydıyla hayvan hırsızlıklarını önleme gayreti sarf ettiklerini belirtti. Akşit; “Bu olaylarda ki tedbir çalışmalarında oldukça başarılı olduk. Takmayan vatandaşlarımızı önce ikaz edip sonra Kabahatler Kanunu doğrultusunda işlemde yapıyoruz. Ama bunda büyük bir başarı sağladık. Aynı zamanda karayolları üzerinde meydana gelen olayların önlenmesi konulu genelge kapsamında Afyonkarahisar’ın bir çok ilin bağlantı güzergahında olması ve karayolu ağının geniş olması nedeniyle karayolları üzerinde meydana gelebilecek darp, yağma dediğimiz hırsızlık ve diğer olayların önlenip faillerin yakalanmasını sağlama maksatlı çalışma yürüttük. Dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonlarına kamera sistemleri kurdurmak kaydıyla olaylara çok çabuk müdahale edip faillerin yakalanması konusunda vatandaşlarla işyeri sahipleriyle çalışmamız oldu.” diye konuştu.
Düğünevi Yasevi olmasın
Ücretsiz olarak hizmet veren156 Jandarma hattının aranması için bu hattın 24 saat hizmette olduğu ifadesi bulunan levhalar asıldığını aktaran İl Jandarma Komutanı J. Albay Okcin Akşit şöyle konuştu: “Karayolları üzerinde tarımla uğraşılan bölgelerde traktörler ve pat pat olarak tabir edilen araçların kazalara karışmasını önlemek için özellikle geceleri trafikte reflektörler takip, araç sürücüleriyle görüşerek kazalara karşı bir çalışmamız var. Sayın Valimizin de bilgisi dahilinde yaptığımız bir çalışmamız daha var. Düğünlerde ateş açma olayına yönelik çok işlem yaptık. Ama bununla ilgili bir proje başlattık. Özellikle ‘Düğünevi yas evi olmasın’ kapsamında. Bununla ilgili bütün vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Üniversitemizle de irtibata geçtik. İki aydır bir çalışma yapıyoruz. Bunun olumlu sonuçlarını almaya başladık. Devriyelerle çok sık kontroller yapıyoruz. Örneğin Şuhut’ta meydana gelen olay beni çok üzmüştü. 9 Yaşında bir çocuk vefat etti. Düğünde açılan ateş sonucu. Onun haricinde Haydarlı bölgesinde olmuştu. Yanılmıyorsam damattı gaz tabancasına ateş etmesi sonucu vefat etmişti. Bu benim bir yıllık 11 aylık dönemimde meydana gelen olaydır. Daha önceden de var. Bununla ilgili bir proje başlattık. Özellikle daire amiri arkadaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Bu nuda ne kadar engelleyebilirsek o kadar faydalı olacak. Bu bölgenin önemli olaylarından birisi de budur.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme