• Haberler
  • Genel
  • Jandarma halkın hizmetinde – Kocatepe Gazetesi

Jandarma halkın hizmetinde – Kocatepe Gazetesi

Jandarma Teşkilatı'nın 175'inci kuruluş yıldönümünde konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, 'Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir' dedi Jandarma Teşkilatı'nın 175'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı'nda kutlama düzenlendi. [&hellip]

Jandarma halkın hizmetinde

Jandarma Teşkilatı’nın 175’inci kuruluş yıldönümünde konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, “Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir” dedi

Jandarma Teşkilatı’nın 175’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı’nda kutlama düzenlendi. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, Jandarma Teşkilatı’nın halka hizmet ettiğini belirtti. Topçu, “Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeliyle jandarma, disiplinli etkili ve gerçekçi eğitimli yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada milletinin ve devletinin gücü ve teminatı olmaya insan merkezi birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla da her zaman halkının yanında yer almaya devam edecektir” dedi.
SOMA HATIRLATMASI
Ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalıştıklarını ifade eden Topçu, “Jandarma teşkilatının 175. Yıldönümü vesilesiyle, başta ebedi komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere Ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerini muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ile Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma Teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı.
KUTLAMAYA YOĞUN KATILIM
Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, PMYO Müdürü Mustafa Eker, İl Müdürleri, diğer protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı. Jandarmanın 175’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Balkanlıoğlu, İkmal Komutanı Tuğgeneral Gülmez ve Belediye Başkanı Çoban tarafından hediyeleri takdim edildi. Daha sonra Vali Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri birlikte, 175’inci yıl fotoğraf sergisini ve stantları gezdiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme