• Haberler
  • Asayiş
  • Jandarma Eber Gölü'nde Kaçak Avcıları Affetmedi: Drone'lar Havada, Cezalar Yağdı

Jandarma Eber Gölü'nde Kaçak Avcıları Affetmedi: Drone'lar Havada, Cezalar Yağdı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Eber Gölü'nde kaçak avcılık faaliyetlerine yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde, yasakları ihlal eden 3 kişiye toplam 94bin 158 TL idari para cezası uygularken 3 keklikte koruma altına alındı.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Merkez Av Komisyonu Kararları ile avlanmaya yasak bölge olarak ilan edilen Eber Gölü ve çevresinde kaçak avcılıkla mücadele amacıyla denetim faaliyetinde bulundu. 12-20 Mart 2025 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, doğal yaşamın korunması ve toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.

72 PERSONEL, 3 DRONE VE 8 FOTOKAPANLA DENETİM YAPILDI

Eber Gölü ve çevresinde yapılan denetimlerde, 9 Jandarma Asayiş Timi, 3 Jandarma Komando Timi, 1 Çevre ve Doğa Koruma Timi, 2 Sivil Unsur olmak üzere toplam 72 personel görev aldı. Denetimler, 12 araç, 3 Drone ve 8 fotokapan kullanılarak karadan ve havadan yapıldı.

Jandarma Eber Gölü'nde Kaçak Avcıları Affetmedi: Drone'lar Havada, Cezalar Yağdı

EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ DÜZENLENDİ

Bölgedeki 2 belde ve 10 köyde ikamet eden toplam 635 vatandaşa, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında kaçak avcılığın önlenmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve adli-idari yaptırımlar konularında eğitimler verildi. Ayrıca, toplamda 21 saat boyunca Drone ile havadan kontrol faaliyeti gerçekleştirildi.

KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELEDE 94 BİN 158 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Yapılan denetimler sonucu, yasak avlanma faaliyetlerine karışan 3 şüpheli şahsa, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet nedeniyle toplam 94 bin 158 TL idari para cezası uygulanırken, kaçak avcılıkta kullanılan malzemeler de ele geçirildi. Ayrıca, 3 keklik muhafaza altına alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim edildi.

KAÇAK AVCILIĞI ORGANİZE EDEN KİŞİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Eber Gölü ve çevresinde kaçak avcılığı organize eden şahısların tespitine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, gölde avlanmaya dışarıdan gelen avcılara yer ve imkan sağlayan kişilere yönelik operasyonlar yapmayı planlıyor.

Mücadele Devam Edecek

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Eber Gölü ve çevresinde yasadışı avlanma faaliyetlerini sonlandırmak amacıyla denetim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme