Jandarma Afyon'da suç oranlarını azalttı

Jandarma Genel Komutanlığının 180. kuruluş yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar Jandarma Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.'HER ZAMAN TAKDİR EDİLEN TEŞKİLAT'Jandarma Teşkilatının tarihçesi hakkında bilgi verildikten sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez yaptı. Mensubu [&hellip]

Jandarma Genel Komutanlığının 180. kuruluş yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar Jandarma Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
“HER ZAMAN TAKDİR EDİLEN TEŞKİLAT”
Jandarma Teşkilatının tarihçesi hakkında bilgi verildikten sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez yaptı. Mensubu olmaktan gurur duyduğu jandarma teşkilatının 180’inci kuruluş yıldönümü gururla kutladıklarını dile getiren Çömez, “Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik, beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan jandarma kuruluşundan bugüne kadar milletimizin engin sevgisine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle, kamu düzeninin sağlanmasında ki yönüyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır.” dedi.
“JANDARMA DEVLETİN GÜCÜ VE TEMİNATI”
Jandarma Albay Hamza Çömez, Jandarma’nın kuruluşundan bugüne kardeş teşkilat olan Emniyet Teşkilatıyla birlikte günlük yaşamın her anında, vatanın her noktasında gece, gündüz, sıcak soğuk demeden halkın hizmetinde olduğunu belirtti. Jandarma Teşkilatının ulaştığı onurlu seviye de emek, gayret ve alın teri bulunan büyüklere müteşekkir olduklarını söyleyen Çömez, “Bizlere bırakılan bu büyük ve güçlü mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı onları daima minnetle anacaktır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli her zaman olduğu gibi görevini icra ederken ve hizmeti yürütürken, yürürlükte ki kanunları ve nizamları kendisine rehber almaktadır. Her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde aramaktadır. Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fizik ve moral gücüyle kutsal vatan toprağı üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücü ve teminatı olmaya devam edecektir.” diye konuştu.
JANDARMA ÇALIŞMALARI BAŞARILI
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. Jandarma Teşkilatının 180’inci kuruluş yıldönümünde 180’inci yılın sembolik bir rakam olduğunu belirten Vali Tutulmaz şöyle konuştu:
“Devlet olgusuyla beraber güvenlik ihtiyacı da ortaya çıkmıştır. Zaten bir yönüyle toplum sözleşmesi olarak bakıldığında devleti kuran vatandaşlar kendi güvenliklerini sağlama karşılığında egemenliklerini devletin takdirine bırakmıştır.  Bu yönüyle jandarma belki 180 yıldır var ama ondan önce de güvenlik ihtiyacı hep vardı. Devlet var olduğu sürece ortaya çıkan bu hizmet gelişerek jandarma olarak devam etmektedir. Jandarma teşkilatı güzel ve başarılı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Jandarman sorumluluğunda son bir yılda genel olay toplamında yüzde 13 eksilme var. Kaçakçılık olaylarında yüzde 18 azalma var. Ülkemizde büyük sorun haline gelen taksirli ölümde yüzde 27 oranında azalma var. Trafik kazalarında meydana gelen ölümlerde yüzde 57 azalma, faili meçhul olaylarda yüzde 41 azalma söz konusudur. İlimiz için önemli bir suç türü olan hayvan hırsızlığında yüzde 44 oranında bir başarı vardır.”
Kutlama töreni hizmet köpeklerinin gösterisi, jandarma birimlerince oluşturulan stantların gezilmesi ile tamamlandı. Törene askeri ve mülki erkân katıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“BEŞ YENİ KARAKOL YAPILACAK”

Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak kendilerinin milletin gösterdiği teveccühün bilincinde olduğunu kaydeden Çömez şöyle konuştu:
“Jandarma olarak var olan güven ve sevgi bağını koruyup daha da güçlendirmenin azim ve kararlılığındayız. 180 yıldır ulusuna hiçbir karşılık beklemeden fedakârca ve kahramanca hizmet eden tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu olan kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığı personeli adına tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın emniyet ve asayiş hizmet kalitesini artırmak adına 5 yeni karakol teşkil etmeyi değerlendirmiştik. Bu karakollara bağışta bulunan işadamlarına bu vesile ile saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. 50 bin TL destek veren Sayın Hüseyin Çavdar’a, 100 bin TL katkı da bulunan Sayın Süleyman Kırlıoğlu’na ve 500 bin TL katkıda bulunan Rize’li işadamı Sayın Ramazan Avcı’ya teşekkür ediyorum.”

 

Bakmadan Geçme