Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma 181. yılında ok saldı

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 181.

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 181. yılında düzenlenen anlamlı etkinlikte 25 sporcu ve 7 takım mücadele etti. Jandarma Teşkilatı’na özel düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Salon Turnuvası’nda 18 metreden ok salındı

 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kocatepe Spor Kompleksi’nde bulunan Gele-neksel Türk Okçuluğu Salonu’nda düzenlenen yarışmalar, takımlar ve bireysel kategoride gerçekleştirildi. Yarışmalara 25 sporcu katılırken, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez ve İl Jandarma Komutanlığı personeli de yarıştı.
“FEDERASYON’UN PANDEMİ
KURALLARI UYGUALNDI”
Geleneksel Türk Okçuluğu eğitmeni Kemankeş Burçin Yener Oruç, Jandarma Teşkilatı’nın 181. yılı etkinlikleri kapsamında Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmaları düzenlediklerini söyledi. 18 metre mesafeli bu yarışlara katılımı pandemi dolayısıyla 25 kişi ile sınırladıklarını kaydeden Oruç; “Geleneksel okçuluk denilince zaten ilk akla gelen Türk okçuluğu. Giriş çıkışlarda dezenfektanımız, maskelerimiz var. Mesafelerde, federasyonumuz tarafından açıklanan mesafeler esas alındı. Girişlerde ve turlar arasında ateş ölçerlerle sporcularımızın ateşleri ölçülecek. Turnuvamız salon turnuvası olduğu için sadece 18 metre kategorisinde gerçekleştirdik. Ecdadımızın bu konudaki başarısı dile destandır. Bununla ilgili birçok hikaye de vardır. Afyon-karahisar’da da bu konuda son yıllarda önemli gelişmeler var. Okçuluk ile ilgili her türlü ekipman yapılabilmektedir” dedi.
“HIZ ÖLÇÜMLERİNDE DÜNYA
GENELİNDEKİ YAYLARLA EŞ DEĞER”
Afyonkarahisar kullanılan okları ve yayları kendi imkanlarıyla üreten Baki Çınar, “Bu işe çocuğuma yay yapmakla başladım. 4 yıl önceydi. Küçük bir yay yaptık. Daha sonrası için bunu araştırdık ve geliştirdik. Günümüzde lamine tarzında yaylar yapıyoruz. Şu anda yaptığımız yaylar dünya piyasasında ve Türkiye piyasasında kullanabileceğimiz geleneksel okçuluk yarışmalarına kullanabileceğimiz yaylar. Onun dışında hobi atölyem var. İşimin dışında kalan bölümün büyük bir kısmını burada geçiriyorum. 6 model olarak yay yapıyoruz. Elimizdeki yay Kutalmış. Bunun dışında, çocuklar için Aybala modeli, Akıncı yaylarımız var. Tabi bunlar puta ve menzil yayı olarak ayrılıyor. Biz Kutalmış’ı menzil yayı olarak düşündük. Bunun formu direkt Osmanlı formunda. Oklarımızın FPS değerini (hız ölçümlerini) yaptık. Dünyadaki eş değer yaylarla aynı derecelerde çıktı. Bir Türk olarak; dışarıda yapılan yaylarla aynı derecede hıza sahip olduğu için mutluluk duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.
DERECEYE GİREN TAKIMLAR
VE SPORCULAR BELLİ OLDU
Yapılan yarışmaların sonunda takım kategorisinde Jandarma Üçoklar Geleneksel Okçuluk takımı birinci, Mareşal Geleneksel Okçuluk takımı ikinci, Gökbörü Geleneksel Okçuluk takımı da üçüncü oldu. Bireysel Kategori ise Erkan Çalışkan birinci, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez ikinci, Ahmet Turan ise üçüncü oldu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti