Jahrein Olayı Nedir?

Sosyal medyanın en çok tartışılan isimleri arasında olan Jahrein tutuklandı mı? Neden Tutuklandı?

Sosyal medyada yaptığı canlı yayınlar ile ünlenen Jahrein kullanıcı adlı Ahmet Sonuç gözaltına alınmıştı. Sosyal medya fenomeninin hayranları Sonuç’un neden gözaltına aldınığını merak ediyordu.

Sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç geçtiğimiz günlerde Antalya’da gözaltına alındı. Sonuç’un gözaltına alınma sebebi ise kız çocuklarına karşı müstehcen söylemlerde bulunmak olarak açıklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar yer aldı: “Bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında internet aracılığı ile müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar yapıldığı haberlerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. 'Jahrein' isimli/rumuzlu kullanıcının Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar yaptığı görülmüş, yapılan incelemeler neticesinde 'Jahrein' isimli/rumuzlu kullanıcının A.S. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. E.K. ve A.S. isimli şahıslar 12.09.2024 günü Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından gözaltına alınarak haklarında; Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi'ne göre müstehcenlik suçundan işlem başlatılmıştır."

Bakmadan Geçme