Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayriye Caner

İZMİR FUARI

Afyon’da ya da Anadolu’da “İzmir Fuarı”nı bilmeyen yoktur herhalde. İzmir Enternasyonel Fuarı bu yıl 88’inci kez düzenleniyor.
1923’de Hamparsomyan Binası’nda, Mustafa Kemal Atatürk’ün açılışını yaptığı 1. İktisat Kongresi’yle İzmir’de fuarcılığın temelleri atıldı. 1927’de İktisat Kongresi isim değiştirerek, Mithatpaşa Sanat Enstitüsü’nde 9 Eylül Sergisi adıyla yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırladı. 1936’da Büyük İzmir yangınıyla yok olan alan, Behçet Uz’un büyük uğraşları sonucu milli bir toplantı alanına dönüştürülen Kültürpark, İzmir Fuarı’yla açılışı yapıldı.
Farklı sektörleri bir araya getiren ülkenin ilk ve tek genel ticaret fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı, geçmişten bu yana dünyadaki yenilikleri ve gelişmeleri Türkiye ile buluşturmaya devam ediyor. İzmir Enternasyonal Fuarı ülkenin ticari perspektifini genişlettiği gibi, kültürlerarası etkileşim ortamı ile ülkenin kültürel gelişimine de katkıda bulunuyor.
Ticaret hacmi yüksek olan sektörlerin gelişimini teşvik eden ve bu misyonunu teknolojinin nabzını tutarak güncelleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, Cumhuriyet’in ilk yıllarından bu yana sahip olduğu “ticaret öncüsü” konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Fuar kapsamında organize edilen İzmir İş Günleri’ndeki ikili görüşmelerde güçlü ticari bağlantılar kurularak karlı iş anlaşmalarına imza atılmakta. Fuarın ilk 5 günü yapılan bu görüşmelerle birlikte İzmir Enternasyonal Fuarı 88.yılında da katılımcılara yeni yatırım fırsatları sunan bir “uluslararası ticaret platformu” yaratmayı hedefliyor.
İzmir Enternasyonal Fuarı ticareti canlandırmanın yanı sıra, 10 gün süren etkinlikleriyle fuar misafirlerine eğlence dolu anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Konserden tiyatroya, sinema gösterimlerinden müzikal gösterilere, söyleşiden sokak gösterilerine her yıl heyecanla beklenen ve her kesime hitap eden birçok etkinlikle birlikte İzmir Enternasyonal Fuarı; 6-15 Eylül 2019’da 88. kez kapılarını dünya ticaretine ve kültür alışverişine açacak.
Geçtiğimiz yıl Sırbistan’ı konuk eden İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl ise dünya devlerinden Çin Halk Cumhuriyeti’ni partner ülke olarak ağırlayacak. Hayırlı olsun, darısı ilimizin başına.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti