İzmir Barosu'nun Afyonlu Başkanı Güven Tazeledi

Türkiye'nin 3'ncü büyük kenti İzmir'deki Baro seçimleri tamamlandı. İzmir Barosu Başkanlığı'na Afyonkarahisarlı bir isim seçildi.

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi Akbaba köyünden olan avukat Sefa Yılmaz, yeniden İzmir Barosu Başkanı oldu.

Çağdaş Avukatlar Grubu adayı olarak İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz yaptığı ilk açıklamada "Hukukun üstünlüğü, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerinin korunmasında İzmirimizin en büyük teminatı olan  baro olarak bizler olacagız" dedi.

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Sefa Yılmaz, genel kurulda yaşananlara atıfta bulunarak ‘nefret dili’ eleştirisi yaptı ve şunları söyledi:

“İzmir Barosu'nun tarihini hep 116 yıl olarak söylüyorum. Çağdaş Avukatlar Grubu da bu tarihin yaklaşık 50 yılında yer aldı ve yer almaya da devam ediyor. Bugün seçimli Genel kurulumuzu yaptık. Dün itibariyle gerçekten çok kötü söylemler vardı. Nefret dili kullanıldı Çağdaş Avukatlar Grubu'na karşı. Ancak kötücül dilin, nefret dilinin hiçbir zaman artık İzmir Barosu avukatları tarafından kabul görmediğinin bir göstergesidir bugün çağdaş avukatlar grubunun bu seçimi kazanması. Her üç grubun söylemi çok farklı değildi. Sadece Çağdaş Avukatlar Grubu üzerinden yapılmak istenen bir propagandaydı. Bunu gecenin geç saatlerine kadar yaptılar. Ama geçen seçimde de söylemiştim. Nefret diline İzmir Barosu avukatları geçit vermez. İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne, kadından yana, çocuktan yana, doğadan yana tavır koyan, laik demokratik sosyal hukuk devletinden yana çağdaş avukatlar grubu, İzmir Barosu’nun eksiksiz tüm kurullarında yer almayı başardı”

Toplam 6 bin 713 geçerli oyun olduğu seçimlerde, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı mevcut başkan Sefa Yılmaz 2 bin 517 oy alarak yeniden başkan seçildi. İzmir Avukat Hareketi adayı Banu Aşkın İnce 2 bin 27, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Sercan Altınordu bin 992, ve Mücadeleci Avukatlar Grubu Tacettin Çolak da 177 oy aldı.

Sefa Yılmaz başkanlığında seçimi kazanan yeni baro yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Başkan Adayı: Av. Sefa Yılmaz

Yönetim Kurulu Adayları: Av. Aylin Aras Öztürk, Av. Zöhre Dalkıran, Av. Canan Arıcı, Av. Dinçer Dikmen, Av. Arif Çınar Evrim, Av. Nesil Kör, Av. Erdem Oktar, Av. Emre Öktem, Av. Ceren Şen Tosun, Av. Gamze Şimşek

Disiplin Kurulu Adayları: Av. Hatice Aslan Atabay, Av. Hatice Şenay Atlı, Av. Meliha Aydın Tüfekçi, Av. Aslı Boldan Ertürk, Av. Sefer Keskim

TBB Delegasyon Adayları: Av. Eda Bekçi, Av. Ercan Demir, Av. Yakup Gül, Av. Türkan Karakoç, Av. Özkan Yücel

Denetleme Kurulu Adayları: Av. Mürüvet Suatoğlu Balcılar, Av. Erdem Boyacı, Av. Şebnem Çapın. 

İzmir Barosu Başkanlığında yeniden güven tazeleyen hemşehrimiz Sefa Yılmaz'ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.

Sefa Yılmaz kimdir?

Aslen Afyonkarahisar Sultandağı ilçesi Akbaba Köyü'nden olan Sefa Yılmaz, İstanbul Üniversitesi mezunu. İzmir Barosunda stajyer temsilciliği ile başlayan çalışmalarına, bazı davalarda İzmir Barosunu temsil ederek devam etti. Ayrıca İnsan Hakları Yasa Tarama Grubu üyesi olarak çalıştı. Staj Eğitim Merkezi'nde eğitmen olarak görev aldı. 2002 2004 döneminde İzmir Barosu Denetleme Kurulu üyesi, 2010 - 2013 döneminde İzmir Barosu Saymanı, 2013 2014 döneminde İzmir Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2018 – 2022 dönemi İzmir Barosu TBB Delegesidir.

 

Bakmadan Geçme