Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İzmarit Vergisi” Geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, sigara kullanımını düzenleyen kanunda değişiklik yapılacağı ve tütün şirketlerine sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi getirileceği iddia edildi. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, bu değişiklikler sigara kullanımını azaltmayı amaçlıyor.

YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Erdoğan’ın talimatıyla sigara kullanımını düzenleyen kanunda değişiklik yapmak için Meclis’in yeni yasama döneminde taslak metin üzerinde çalışacağı öğrenildi. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı’na sunulacak ön çalışmada, halk sağlığını korumak için kurumlar arasında görüşmeler yapılacak ve sigara satışının belirli bir tarihten sonra doğan nesillere yasaklanması önerilecek. Böylece, sigaraya başlama yaşı olarak öne çıkan 15 yaş ve altı bireylerin korunması sağlanacak.

YENİ VERGİ İDDİASI

Ticaret Bakanlığı’na, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun’da değişiklik yapılması önerisi sunulacak. Bu kapsamda, tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi ödemesi teklif edilecek.

AK PARTİ KURMAYLARI İNCELİYOR

Çalışmalar sırasında bilim adamlarının görüşleri alınacak ve dünya örnekleri incelenecek. AK Parti kurmaylarının, İngiltere’de 2009 sonrası doğan kuşaklara sigara satışını yasaklayan modelin yanı sıra İspanya’da tütün endüstrisinden “sigara izmariti” vergisi alan model üzerinde çalıştığı belirtildi. Ayrıca, 2025’te sigara yasağının bütün ülke geneline yayılacağı İzlanda modeli de Türkiye için örnek alınabilecek bir model olarak değerlendiriliyor.