• Haberler
  • Sağlık
  • İyot yetersizliğinde lahana tüketilmemeli – Kocatepe Gazetesi

İyot yetersizliğinde lahana tüketilmemeli – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Diyetisyen olarak görev yapan Ruşen Özcan, 'Ülkemizde iyot yetersizliği bölgelere göre değişkenlik göstermektedir. İyotlu tuz kullanımı ve bebeklerin sağlık taramalarının düzenli olarak yapılması geçmiş yıllara oranla iyotlu tuz kullanımından kaynaklanan hastalıklarda büyük oranda etkili olmuştur.Bazı gıdalar vücutta iyotuntiroid bezlerine taşınmasını engelledikleri için fazla tüketimine bağlı olaraktiroid fonksiyon bozuklukları görülmektedir. Lahana, karnabahar, Brüksel [&hellip]

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Diyetisyen olarak görev yapan Ruşen Özcan, “Ülkemizde iyot yetersizliği bölgelere göre değişkenlik göstermektedir. İyotlu tuz kullanımı ve bebeklerin sağlık taramalarının düzenli olarak yapılması geçmiş yıllara oranla iyotlu tuz kullanımından kaynaklanan hastalıklarda büyük oranda etkili olmuştur.Bazı gıdalar vücutta iyotuntiroid bezlerine taşınmasını engelledikleri için fazla tüketimine bağlı olaraktiroid fonksiyon bozuklukları görülmektedir. Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, şalgam, turp gibi gıdaların tiroid hastaları tarafından kullanılmaması gerekmektedir” dedi.
Özcan, “Mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır, toplumumuzun temel besini olan ekmeğe iyot eklenmelidir, içme suyu iyotlanmalıdır, iyot tabletlerinin kullanımı desteklenmelidir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme