Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İYİYE, GÜZELE, DOĞRUYA DESTEK OLUNMALI

AK Parti Genel Merkezi tarafından Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı AK Parti’den ihraç edildi. Sandıklı ilçesine bağlı Akharım Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Eşref Ünsal ise, kızının Akharım Belediyesi’ne memur olması ile gündeme geldi.
Bu iki Belediye Başkanı’nın durumu kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Düzağaç Belediye Başkanı’nın partisinden ihraç kararını gazeteniz Kocatepe’den öğrenen pek çok hemşehrimiz olayın detaylarını öğrenmeye çalıştı. Bu sırada “savunma”ya geçtiği gözlenen Işıklı ardı ardına AK Parti’yi suçlayan açıklamalarda bulundu. AK Parti il yönetiminde bulunanların “yediği haltlar”dan tutun da, FETÖ bağlantılarına kadar pek çok iddia aklına “ihraç edildikten” sonra gelen Işıklı hemen hemen her basın-yayın organına farklı açıklamalarda bulunarak kendisine “kumpas” kurulduğunu dile getirdi.
İhraç edilen Başkan Işıklı, yıllardır farkında olduğu bu suçlamaları, “sevdalı” olduğu davasında yanlış giden işleri dile getirmek için neden ihraç edilmeyi bekledi acaba?
Dönelim Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal’a… O da kızının adil ve yasal bir şekilde Akharım Belediyesi’ne memur olduğunu savunuyor açıklamalarında.
Kızını kendi Belediyesi’ne memur yapan Eşref Ünsal’a göre kızı KPSS’ye girmiş, iyi bir puan elde etmiş, komisyonun sorularını cevaplamış, yeterli görüldüğü için işe alınmayı hak etmiş!…
Gerçekten öyle mi acaba? Bunu zaman gösterecek. Açılan soruşturmalar, yapılan tahkikatlar bu noktada gerçekleri ortaya çıkaracaktır.
Ama şunu unutmamak gerekiyor; yasal olan her şey ahlaki olmayabiliyor.

 

İYİ ÖRNEKLER DE VAR

 

Siyasette böylesi “olumsuz” örnekler bulunduğu gibi, ilimiz adına sevindirici gelişmeler de yaşanmıyor değil. Bakınız, AK Parti İl Başkanlığı’ndan ayrılan Hüseyin Sezen AK Parti Genel Merkezi tarafından Yerel Yönetimler Koordinatörlüğü görevine getirildi.
Aynı günlerde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal CHP’nin TBMM Grup Yönetim kurulu üyeliğine getirildi.
AK Parti’de, CHP’de, MHP’de, İyi Parti’de ve diğer tüm siyasi partilerin Afyonkarahisar İl Teşkilatlarında birbirinden değerli isimler, önemli çalışmalarda bulunuyorlar. İlimiz siyasetinde onlarca güzel örnek olmasına rağmen birkaç çürük elma tüm ilin adını kötüye çıkarmaya, Afyonkarahisar’ı olumsuz sözlerin hedefi haline getirmeye yetebiliyor.
***
Hangi siyasi görüşten olursa olsun Afyonkarahisar’dan bir kişinin üst mevkilerde, iyi makamlarda görev alıyor olması ilimiz adına sevindiricidir. “Uzayan dal bizden olsun” mantığıyla tüm siyasi partilerin üst düzey yönetiminde Afyonkarahisarlı siyasilerin görev alıyor olması bizleri mutlu etmektedir. Öte yandan Akharım ve Düzağaç Belediye Başkanları gibi kişilerin gündeme gelme şekilleri ise Afyonkarahisarlılar olarak bizleri üzmektedir.
Afyonkarahisar her alanda iyi, güzel ve doğru örneklerle gündemde olmalı, ilimizin adının kötü, çirkin ve yanlış işlerle gündeme gelmesine vesile olanlara bu şehrin sakinleri gereken tepkiyi göstermelidirler. Her alanda…
İyiye, güzele ve doğruya ulaşmanın yolu bu zihniyetten geçer…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER