• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ'den 'kentsel dönüşümde Bolvadin'i örnek alın' önerisi

İYİ'den 'kentsel dönüşümde Bolvadin'i örnek alın' önerisi

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e memleketi Bolvadin İlçesi'nde Çarşı merkezinde Belediye Başkanı Fatih Kayacan'ın yaptığı kentsel dönüşümü örnek almasını önerdi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarına ay yıldızlı Türk Bayrağı hediye etti. Müzisyenlerin de katıldığı basın toplantısında müzisyenler Karahisar [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e memleketi Bolvadin İlçesi’nde Çarşı merkezinde Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın yaptığı kentsel dönüşümü örnek almasını önerdi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarına ay yıldızlı Türk Bayrağı hediye etti. Müzisyenlerin de katıldığı basın toplantısında müzisyenler Karahisar Türküsünü seslendirdi.
“İYİ PARTİ İKTİDARINDA ANDIMIZ OKUTULACAK”
Muhammet Mısırlıoğlu’nun gündeminde pandemi sürecinde geçim sıkıntısı çeken müzisyenler, Jaz ve Klasik Müzik Festivallerinin yapılıp yapılmayacağı, Türk Andı’nın okullarda okutulmaması ve Anıtpark’ta 40 yıllık ceviz ve kestane ağaçlarının kesilmesi iddiası vardı. Danıştay kararıyla Türk Andının okullarda okutulmayacağını belirten Mısırlıoğlu, “İYİ Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı olarak kim neyi yasaklarla yasaklasın biz Andımızı okumaya devam edeceğiz. Biz Danıştay’ın aldığı bu kararı kınıyor, kabul etmediğimizi medya huzurunda ifade ediyoruz. Her platformda Andımızı okumaya devam edeceğiz. İYİ Parti iktidarında da her zaman Andımızı okullarımızda okutacağımıza medyanın huzurunda söz veriyorum.” dedi. Mısırlıoğlu ve partililer bir ağızdan Türk Andını okudu.
“MÜZİSYENLER RAMAZAN DAVULCUSU OLARAK
KAZANÇ SAĞLAMALI”
Afyonkarahisar’da tüm esnaf kesimleri ve işletmecilerin içerisinde bulunduğu sıkıntıların bilindiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “İki hafta önce ilimizde düğünlerimizi şenlendiren, asker eğlencelerinde bizleri coşturan, hüzünlü zamanlarımızda duygulandıran müzisyenlerimiz oluşturduğu Genç Müzisyenler grubunu basın toplantımızda misafir ediyoruz. Müzisyenlerimiz 1,5 yıldır işsizler ve kaderlerine terk edilmiş vaziyetteler. Bununla ilgili merkezi hükümetten ve yerel yönetimlerden en ufak bir destek almadılar. İnsanlar onurları ve alın terleriyle helal rızık kazanarak çocuklarına ekmek götürmek istiyor. Afyonkarahisarımız da bizim tespitlerimize göre ilçelerle birlikte 3 binin üzerinde müzik sektöründe çalışan insanımız vardır. İki hafta önce Genç Müzisyenler Derneğimizin üyelerini ziyaret ettikten sonra duyduk ki Afyonkarahisar Belediyesi’nin derneğe yardım paketi götürdüğünü öğrendik. Çok mutlu olduk. Keşke ayrım yapmasalar, keşke tüm müzisyenlere o yardımdan eşit şekilde ulaştırsalar. Tabi bunu adaletten şaşmaması gereken yöneticilerin yapar. Yaklaşan Ramazan ayında ramazan davulu konusunda Belediye Başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. İl merkezinde, beldelerde, ilçelerde dâhil tüm olmak üzere işsiz müzisyenlerimiz görevlendirilip kazanç elde etmesi sağlanmalıdır.” diye konuştu. Toplantıya katılan müzisyenler Karahisar Kalesi türküsünü çalıp söylediler.
“İNŞALLAH ZEYBEK HASSASİYETLE
JAZ FESTİVALİNE DESTEK VERİR”
Afyonkarahisar’da 20 yıldır düzenlenen Jaz ve Klasik Müzik Festivallerinin 2021 yılında yapılmayacağı yönünde duyumlar aldıklarını belirten Mısırlıoğlu, “Festivallerin yapılacağına dair söz verilmesine rağmen festivali organizasyonu yapan kişilerden geçtiğimiz Cuma gününe kadar süre istenilmesine rağmen şu zamana kadar festivalin ilimizde yapılmasıyla ilgili bir adım atılmamıştır. Bu organizasyonu yapan kişiler Afyonkarahisar sevdalılarıdır. Afyonkarahisar’ı çok seven Afyonkarahisar milliyetçisi kardeşlerimizdir. Kendilerine komşu illerin Belediyelerinden bu festivalleri yapma talebi vardır. Onlar Afyonkarahisar dışında bu işi yapmaktansa yapmayız serzenişinde bulunuyorlar. İnşallah Sayın Zeybek bu konuda hassasiyetini gösterip Afyonla bütünleşmiş olan Jaz Festivalinin yapılmasının önünü açarak gereken desteği verir.” şeklinde konuştu.
“İL GENELİNDE ESNAFA TÜRK BAYRAĞI DAĞITMA KARARI ALDIK”
Geçen hafta İYİ Parti’nin üzerine terör örgütü ortağı olma v.b şekilde çok şiddetli şekilde gelindiğini kaydeden Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Yandan veya ittifak yapıyorlar sözlerine en güzel cevabı merkez ilçe ile toplam ilimizin 18 ilçesinde esnaflarımıza ayyıldızlı Türk Bayrağımızı dağıtma kararı aldık. Sultandağı ilçemizden başlayıp şu ana kadar toplam 6 ilçemizde Bayat, Çay, Çobanlar, İscehisar ilçelerimizi dolaşarak bayrağımızı dağıttık. Geriye kalan ilçelerimize bayrak dağıtımını bu hafta sonuna kadar yarısını tamamlamak niyetindeyiz. Diğer haftanın sonu da nasip olursa Afyonkarahisar’da tüm esnaflarımıza şanlı Türk Bayrağımızı Afyonkarahisar İYİ Parti Teşkilatı olarak dağıtmış olacağız.”
“ANITPARK’TA
40 YILLIK AĞAÇLARIN NİYE KESİLDİĞİNİ BİLİYORUZ”
Muhammet Mısırlıoğlu, Anıtpark’ta Salı sabahı 04.00 sıralarında yaklaşık 40 yıllık ceviz ve kestane ağaçlarının sessizce kesildiğini öğrenip büyük üzüntü duyduklarını kaydetti. Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Anıtpark’ta ki ağaçların ne amaçla kesildiğini biz biliyoruz. Merkezi hükümetin buradaki yerel temsilcileri Afyonkarahisar Belediyesi’ni yönetenlerin gözleri her tarafta inşaat ve her tarafta rant peşindedir. Artık kendileri Belediye hizmetlerine kafeteryacılığı, pasteneciliği, restorancılığı da eklediler. Duyduğumuza göre Belediye işletmesi NO 03’ün bir zincirini de oraya açılacağı ve inşaat işinin ihale edildiğini öğrendik. Yeşili korumak bunların işi değil. Ağaç sökme makinası 30 yıl öncede Afyonkarahisar’da vardı. Bunların anlayışında böyle bir şey yok. Vur kes gitsin var. Belediye Başkanına sesleniyorum. 30 yıl evvel Bolvadin Belediyesi, Horan Parkı’nda 30 yıllık ağaçları söküp başka yere yerleştirmiştir. O ağaçlar Bolvadin ilçesinde bölgenin simgesi olmuştur. Ağaç kesmek çözüm değildir. Yaş kesen baş keser. Yeşile çok ihtiyacımı var, yeşilin kesilmesini asla tasvip etmiyoruz. Bir daha bu hatalar yapılmamalı.”
“BELEDİYE TÜM MEVSİMLİK
İŞÇİLERİNİ İŞE ÇAĞIRMALI”
Afyonkarahisar Belediyesi’nde görevli mevsimlik işçilerin 400’ünün işe geri çağrılmasından memnun olduklarını belirten Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak Afyonkarahisar Belediyesi’nin 800 mevsimlik işçi çalıştırdığını biliyoruz. Belediyemiz pandemi şartlarında ekonomik krizin olduğu bir dönemde diğer mevsimlik işçilerini de bir an evvel çağırarak onlarında evine ekmek götürmesinin önünü açmalı.”
“EDAŞ ACİLEN ELEKTRİK
KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM GETİRMELİ”
Sıkça yaşanılan elektrik kesintilerine il merkezi ve ilçelerde çok tepki gösterildiğini söyleyen Mısırlıoğlu şu ifadelere yer verdi: “Daha önceki basın toplantılarımızda da sıkça dile getirdik. Bu vesile ile bir kez daha OEDAŞ yetkililerine sesleniyorum. Vatandaşlarımız özellikle Uydukent’e günde 15-16 defa elektrik kesintisine uğradıklarını söylemektedir. Elektrik kesintilerinden dolayı ev aletlerinin kullanılmaz hale geldiği belirtilmektedir. Vatandaşın zararını kim karşılayacak? OEDAŞ Firması zarar ediyorsa biz geçen yıl 100 lira ödediğimiz elektrik faturasını bu yıl neden 200 lira olarak ödüyoruz? Bu para kimin cebine gidiyor? Durmadan zam yapılıyor. İnanın OEDAŞ’ın bir yılda faturalara yansıtığı yüzde yüzlük zam var. Bu durum hepimizi ilgilendiriyor.”
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
FATİH KAYACAN ÖRNEK”
Muhammet Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in 12 Mart 2021 Cuma günü namaz çıkışı kentsel dönüşüm konusunda Mısri Mahallesi sakinleriyle buluşmasını sevindirici olarak değerlendirdi. Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanımız Cuma namazı çıkışında kentsel dönüşüm konusunda ilgili mahalle sakinleriyle buluştu. Biz gerçekten mutlu olduk. Şehrül Emine yakışanı yaptı. Başkanımız onların derdini dinledi. Kendisi kentsel dönüşüm yapılacak mahallelerin Anıtlar Kuruluna kayıtlı olduğunu söyledi. İmarla ilgili çözümler kendilerinde olmadığını söyledi. Değerli Belediye Başkanı Sayın Zeybek, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan kentsel dönüşümü çözmüş vaziyyette. Gidin Fatih Kayacan’ı izleyin. Orada insanlar nasıl mağdur edilmeden, mağduriyet olmadan, kendi yerlerinde kendi dükkânlarında nasıl yerlerine kavuştuklarını bir görün inceleyin.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme