• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Partililer Çay'da sivil toplum temsilcilerini dinledi

İYİ Partililer Çay'da sivil toplum temsilcilerini dinledi

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu beraberindeki heyetle birlikte Çay İlçesi'nde sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu'na Çay İlçesi'ndeki ziyaretlerinde yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. 'ESNAF İŞYERİNİ, EVİNİ, ARABASINI SATIYOR' İYİ Parti heyeti Çay İlçesi'nde ilk ziyaretini Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ceylan Güler'e yaptı. Ziyaretinde [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu beraberindeki heyetle birlikte Çay İlçesi’nde sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’na Çay İlçesi’ndeki ziyaretlerinde yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
“ESNAF İŞYERİNİ, EVİNİ,
ARABASINI SATIYOR”
İYİ Parti heyeti Çay İlçesi’nde ilk ziyaretini Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ceylan Güler’e yaptı. Ziyaretinde partisinin Lideri Meral Akşener’in selamını ileten İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selamlarını getirdik. Biz sivil kuruluşları gezerken partimize oy istemeye veya diğer partileri kötülemeye gelmedik. Tek bir amacımız var, Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarının sıkıntılarını, sorunlarını ilk ağızdan öğrenmek ve bu sıkıntıları rapor halinde Genel Merkezimize bildirmek.” dedi.
Ceylan Güler ise, Çay esnafının en büyük sıkıntısının kredi faizlerinin ertelenmemesi olduğunu belirterek, “ Esnafımız işyerini, arabasını ve evini satıyor. Çay esnafımıza acilen can suyu lazımdır. Faizsiz kredi imkânı sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.
“YÜKSEK FAİZLER BEL BÜKÜYOR”
Çay Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selçuk Çivril, esnafın zor bir süreçte bulunduğunu, 456 ortağı olan kooperatifin yüksek faizler nedeniyle belinin büküldüğünü dile getirdi. Çivril, “Faizlerin yüksek olması esnafımızın belini büküyor. Pandemi nedeniyle esnafımızın kredi taksitleri ötelendi. Normal ödeme sürecine girildiğinde esnafımız bu ödemeleri yapabilecek mi merak ediyorum.” diye konuştu. Muhammed Mısırlıoğlu, esnafın sıkıntılarını İYİ Parti Milletvekillerinin TBMM’de dile getirileceğini kaydetti.
“ÇAY TSO ÜYE SAYISI 580’E DÜŞTÜ”
Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız’la bir araya gelen İYİ Parti heyetine ilçenin durumunu Oda Başkanı Salih Kaygısız anlattı. Çay’ın bölgenin en zengin ilçesiyken, şimdi en fakir ilçesi olduğunu belirten Kaygısız, “Esnaf bitmiş durumda. İlçede yüzde 25 esnaf iş yerlerini kapattı. Üye sayımız 580’e düştü. Maalesef sanat okullarımız bomboş. Sen yetiştirmezsen, çocuklar nasıl iş bulacak? Sanat okulunu bitirdiler. İyi bir durumda değiliz. Bunun sonu ne olur bilemiyorum. 2019 yılında batıktık, 2020 yılında verilen krediler esnafımızı ısıttı, şimdi soğuklar tekrar geldi. Çiftçimiz, esnafımız, emeklimiz herkes perişan durumda. Bu yüksek faizlerle esnafımızın ayakta kalması mümkün değil.” şeklinde konuştu.
Muhammed Mısırlıoğlu, Türkiye’nin son iki yıldır afetlere maruz kaldığını dile getirerek, “Bir yanda pandemi, diğer yanda yangınlar seller ve diğer afetler var. Her zaman bu iktidar ülkenin süper güç olduğunu söylerken, görüldü ki ülkemizin bir yangın söndürme uçağının bile olmadığını gördü.”dedi.
“ÜRETİCİ YÜKSEK FİYATLAR
ALTINDA EZİLİYOR”
Çay Ziraat Odası Başkanı Bayram Avdal, İYİ Parti heyetinin ziyaretinde üreticinin yüksek fiyatlar altında ezildiğini tohum, gübre, akaryakıt fiyatlarının çiftçinin belini büktüğünü ifade etti.
Avdal şöyle konuştu: “Yaşanan kuraklık yüzde 65 ürün kaybına neden oldu. Çiftçimiz kredi kartlarıyla yaşamını sürdürüyor. Herkes şaşkın vaziyettedir. Ortaya çözüm konulmuyor. Verilen destekler yeterli değil. Ziraat Bankası düşük faiz ile kredi vermiyor. Kimse kredi çekmek için kefil bulamıyor. Düğününü yapan traktörünü alırdı. Şimdi halk fakirleşti, devlet zenginleşti. Ne çiftçi nede esnaf iyi durumda değil. Herkes perişan.” Çiftçinin yüksek maliyetler nedeniyle üretim yapamadığını belirten Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Her yıl ürün olmadığı için ya dışardan çeşitli ürünler ihraç ediliyor ya da yüksek fiyatlarla tüketiciye ulaştırılıyor. Çiftçiler zarar ederken, aracılar zengin oluyor. Bu sistem inşallah kalkacak.”
“214 DÜKKÂNDAN SADECE 71’İ DOLU”
İYİ Parti İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri son ziyaretlerini Çay Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Sıtkı Şapçı’ya yaptı. Şapçı ziyarette şu ifadeleri kullandı: “Esnaflarımızın gelirleri çok zayıf. Her yerde büyük bir durgunluk var. Esnafımız Bağ-Kur primlerini ödeyemez durumda. Geçtiğimiz ay 71 esnafımızdan sadece 8 esnafımız Bağ-Kur primini ödeyebildi. Ayrıca 15 yıldır her seçim öncesi verilen kavşak sözü artık yerine getirilsin.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme